БСП погна Плевнелиев за едни ?3 млн.

Червените твърдят, че той ги прибрал за сделката с Бизнес парка
Обновена: 6 окт 2011 16:09 | 6 окт 2011 13:46,
680
БСП погна Плевнелиев за едни ?3 млн.
Снимка: БТА

В нов скандал замесиха кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев. От БСП съобщиха в парламента, че той се облагодетелствал с 3 милиона евро на гърба на Столична община при сделката за „Бизнес парк – София“.

От левицата обясниха, че земята, върху която е построен Бизнес паркът, е сменила няколко пъти собствениците си.

С решение на Столичния общински съвет от 2007 г. се предоставят 20 дка площи – общинска собственост, срещу 24 дка на "Бизнес парк – София" като стойността на размяната е 72 евро на кв.м, обясни депутатът Димчо Михалевски.

Той посочи, че замяната е извършена през ноември 2008 г. и само четири месеца по-късно – през март 2009 г., "Бизнес парк – София" продава близо 18,5 дка от същата тази земя, но вече на стойност 238 евро на кв.м, от което печели 3 млн. евро за сметка на Столичната община.

„Тази сделка умишлено се води към този край и на Росен Плевнелиев се дават 24 дка за инвестиционни намерения”, отбеляза председателят на Младежкото обединение в БСП Явор Гечев.

Младият лидер смята, че няма сделка, при която дадено парче земя да вдигне цената си 4 пъти в рамките на година, подчерта той.

Това е периодът, в който Бойко Борисов е кмет на София, а Цветан Цветанов – негов заместник в общината. Собствеността на „Бизнес парк – София” е пряко е свързана с името на Росен Плевнелиев. Гечев допълни, че тази сделка става малко преди Росен Плевнелиев да стане министър. „Това ли е цената на министерското кресло?”, попита той.

Червеният депутат Румен Петков заяви, че е извършено огромно обогатяване, включително и чрез заменки, на Росен Плевнелиев и на кръга около него.

Румен Петков припомни и думите на вицепремиера Цветан Цветанов, че „по това време са давани рушвети. Г-н Цветанов трябва да даде яснота дали рушветите са свързани точно с този скандален случай за ощетяване на столичани с 3 милиона лева”.

Петков отбеляза, че стремежът да бъде потулен този въпрос издава нечистоплътност, технологии и механизми на управление, които далеч нямат публичен характер и са във вреда на обществото.

Още по темата
Според него е необходимо да се изясни и дали има конфликт на интереси в последващите действия на Плевнелиев, както и дали софиянци са ощетени от сделката.

Името на Росен Плевнелиев беше замесено в скандала и с т.нар. общинари брокери, които го изнудвали, за да бъде финализирана сделката за Бизнес парка. Това беше обявено от самия шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Последва атака от опозицията, че Росен Плевнелиев не е сигнализирал компетентните органи, а бившият строителен министър публично отрече да му е искан или той да е давал подкуп, с което опроверга самия Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


680
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
633
5
 
7
 
! Отговори
Roma преди 12 години
A от бсп имат ли доказателства?Защо така преди изборите ги съобщават тези работи?Все въпроси, които доказват жалката същност на тази партия!
632
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези от БСП са уникални наглеци. Сякап не помним тяхното управление и продължават да се натягат
631
4
 
4
 
! Отговори
Toranaga преди 12 години
Az обичам безрезервно Роската
630
6
 
15
 
! Отговори
чочко преди 12 години
Защо има хора във форумите,които не възприемат истината!Ми цифрите говорят,какво повече!Явна е злоупотребата,факт!
629
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големият бизнесмен!
628
1
 
5
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Haide gerberski guzolizci zamazvaite polojenieto che pak sa usrahte za poreden put medjdo drugoto !!!
627
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо ми мирише на централния софийски затвор.
626
6
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
Червените хиени винаги твърдят нещо - че земята е плоска, че световният комунизъм ще победи, че те са единствените изразители на интересите на народа и т.н. и т.н.вижте за какви постове се домогват, какви коли карат, в какви къщи живеят и какви фирми имат и ще разберете кога казват истината.
625
5
 
6
 
! Отговори
папа преди 12 години
Всичко комунистическо и долно долу. Трябва да се сменят парите в БГ и всички банкноти да са с лика на нашия Спасител, химна на ГЕРБ химн на БГ. Долу комунистическия химн и комунистическите протрети.
624
5
 
14
 
! Отговори
До 621 преди 12 години
Кой какви поръчки изпълнява не знам, но Алексей Петров и Маджо не са били съдружници на Румен Петков. Иначе е интересно как някой като Плевнята има повече милиони в бедна България, повече от населението й
623
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахаха крадецът вика "Дръжте крадеца"!Ей това е комунистическа наглост!
622
1
 
1
 
! Отговори
до 623 преди 12 години
до изборите компроматите ще са по-дребни, по-едрите ще са в случай, че го изберат за президент. колкото и невероятно да изглежда, това е възможно, та ни гласувахме за царо!!!
621
3
 
14
 
! Отговори
Васил преди 12 години
Ясно е,че Плевнелиев не е чист като сълзица,независимо откъде идват комроматите.А те ще продължат и от други посоки,поне до изборите.Затова кандидата за президент Росен Плевнелиев трябва да каже на народа как е натрупал милионите си.Иначе,никой няма да му повярва и ще се срине с гръм и трясък.
620
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
голямо оакване
619
13
 
8
 
! Отговори
прост народ преди 12 години
Направо ми се повдига от това колко е къса паметта на наш ***. Я сега да се върнем към статията с частта "червения депутат Румен Петков..." Ами то от там на сетне е ясно. Петков изпълнява поръчка на онези мафиоти, с които се срещаше преди време. И как пък точно сега лъснаха тия далавери ми що не ги изкарахте преди изборите ами чакахте до сега бе или сега ви е изгодно да спретнете компромат. Дано Плевнелиев не ви се върже на фалша и пошлостта с която светите на политическата сцена.
618
2
 
12
 
! Отговори
777 преди 12 години
Поне съм спокоен, че всички тези "сделки" са "оставили" следи - решения на СОС, заповеди на Кмета, вписвания в АП... ако не "сегашните" то следващите ще разнищят въпроса, но трябва и Столична Община да поиска разваляне на сделката - Не може да купиш 20 дка. за "бизнес-план", а след година да продадеш 18,5 дка. и да си "оставиш" 1,5 дка. Значи отначало си лъгал, защото са ти трябвали 1,5 дка., а не 20 дка. Купил си ги на "общински" цени, а си ги продал на "пазарни"!?! Това е ГАДНОТО!!!
617
2
 
6
 
! Отговори
UK преди 12 години
ВСИЧКИ СА ***,САМО ОБЕЩАВАТ И ПОСЛЕ ПОЗА Г
616
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи не са 500 000 ????Е,тоя е ОТВРАТ!Знае си осрания *** и се кандидатира!
615
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя ненапразно се дърпаше.
614
6
 
21
 
! Отговори
Ра преди 12 години
Луда работа , Плювньо правил далавери с мутрата Борисов , сега пък са му виновни тези които разкриват далаверата им. Герберите са трагично ***.