ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес

Партията на Доган била гарант срещу "принудителното изселване"
Обновена: 11 окт 2011 17:01 | 11 окт 2011 17:01,
115
ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес
Цвета Караянчева. Снимка: parliament.bg

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева ще сезира ЦИК и Комисията за защита на личните данни за непозволена предизборна агитация от страна на ДПС в Кърджалийско, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Кандидатите за кметове на общините Кърджали и Черноочене Хасан Азис и Айдън Осман са изпратили поименни писма до всички млади хора, които за първи път ще упражнят вота си, с които ги призовават да гласуват за ДПС.

В писмата, подписани от Айдън Осман, се внушава, че партията на Доган е единственият защитник на правата и свободите на гражданите и гарант срещу „принудителното изселване, насилственото отнемане на имена, религия, култура и другите последващи събития преди 21 години, които доведоха до създаването на ДПС”.

Освен опита да бъде възкресен призракът на възродителния процес, смущаващо е и обстоятелството, че авторите имат свободен достъп до възрастта на адресатите – ЕГН, адреси, семейно положение и др., което е грубо посегателство върху неприкосновеността на личните им данни и говори за изнасяне на информация от страна на службите ГРАО, заяви Караянчева, която е и областен координатор на партията в Кърджали.

Тя бе категорична, че подобни обръщения насаждат страх и подвеждат избирателите, че ако ДПС не е на власт, техните права ще бъдат застрашени.

Караянчева показа пред медиите интегрална бюлетина с попълнен знак Х за кандидата на ДПС в Кърджали Хасан Азис, която се използва за предизборна агитация по селата, както и рекламни материали на ДПС, в които отсъства задължителния слоган: „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

144 лица, които живеят извън пределите на страната, фигурират неправомерно в избирателните списъци в Кърджалийско и следва да бъдат извадени оттам, огласи още Цвета Караянчева.

По неин сигнал паспортните служби са извършили проверка в общините Джебел и Черноочене и са установили, че от 266 подадени имена 56 процента не живеят в България и нямат право на глас, съобразно нормите на новия Изборен кодекс.

Те имат адрес в съседна Турция и мнозинството от тях не са стъпвали в страната от години.

Масови случаи на подобни несъответствия има в селата Добринци, с. Слънчоглед, с. Рогозче, с. Софийци и мн. др. Аналогична е ситуацията и в Ардинско.

Там от 84 избиратели в Гърбище, Чубрика и Синчец, 75 се намират зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
11
 
! Отговори
веда преди 12 години
ГЕРБерите са най-големите кра....ци и неграм....ци от всичко, което до днес съм видял !!!
31
17
 
14
 
! Отговори
1 преди 12 години
драга ми цвета, в Дулово през 1985г.не беше доган,там беше твоя вожд,който провеждаше по заръка на партията си възродителен процес,така че не говори глупости по адрес на ДПС.Ръководството на ДПС никога не е викало вън турците от България,а вашия коалиционен партньор болен сидеров с тези думи започва предизборните си митинги.Затова хората правилно ще гласуват за ДПС,тя единствено защитава членовете и симпатизантите си ,които са от различни етноси.
30
9
 
5
 
! Отговори
ахох преди 12 години
*** и *** са ***
29
2
 
17
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
всички партии са ***
28
8
 
13
 
! Отговори
Turk преди 12 години
Tuci glasuvajte za agentite na DS.Celiat "elit" na DPS sa agenti na DS.Vcera vi smenjaha imenata, dnes vi "pazjat".
27
7
 
4
 
! Отговори
БГ преди 12 години
ХА СЕГА ДА ВИДИМ ГЕРБ С ДПС ЛИ ИГРАЕ ИЛИ ЩЕ ИМ СЕ ПОДИГРАЕИ ДА ИМ ОТРЕЖЕ ДАЛАВЕРИТЕ,,,,,,,ИНАЧЕ СА КОМБИНА
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега!А Цвъки няма достъп до никакви данни, горкичкият!
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шундооо...досега къде беше, та се сети след двадесет години да се побараш там където те сърби? Къде беше досега? Няма пари за делене, сега всичко е ваше, нали?
24
2
 
13
 
! Отговори
Бачото преди 12 години
До ВикторВиж к,ко Викторе.Една вдовица може да мрънка за много неща,но дали заслужава е друг въпрос.Щото да ти кажим има и свободни жени .То по-хаърсъс от Тането Дончева няма, ама и по-ербап от нея съм виждал.То не се заглеждай много покрай краката им.Всички са еднакви и имат едно и също.То и убавато Наде бе убаво,ама сега е едно такова-мършаво,мършаво.Маани,криза е да знаеш.Най-убава е вицето на Роско-Попова.И гаргите плаши.Как ще ги изберат,не знам.
23
5
 
22
 
! Отговори
мафия преди 12 години
телевизия скат..отдавна пеят тая песен всеки ден...най после герб се събудиха..ако не е пак предизборна хватка.
22
10
 
18
 
! Отговори
крадци преди 12 години
че какво се оплакват..........нали са на власт..забрана на тая крадлива партия която 20 г. лъже уж техните си хора.
21
14
 
11
 
! Отговори
БСП - Кърджали преди 12 години
Тук за калфин няма да гласувамеза *** открило 120 избирателни секции в турция ние гласовете си не давамеа за БСП,предстои голямо прочистване и връщане на партията на трудовите хора със социалистически идеивремето на олигарсите в ръководството изтича
20
7
 
17
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Забраната на ДПС ще я превърне в партия-мъченик.По-добре да се остави да се самоизяде и да разчита само на *** гласове.Нещо, което вече се случва...
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aide izbiraite tolerasti
18
10
 
22
 
! Отговори
ВИКТОР преди 12 години
тая все мрънка като вдовица за ... ще я видим какво ще направи на изборите.бойко вълната през 2009 набута във властта маса анонимни лелки от прованса които сега незнаят какво да правят
17
9
 
13
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Az pyk Obvinqvam GERB, 4e ne napraviha ni6to za da se zabrani taq partiq DPS. Bulgaria ima konstituciq i partii na etni4eska osnovo ne moje da sy6testvuvat!!! Sram Gerberi, sram za vsi4ki politici na BG!
16
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А герб,няма ли да обърне внимамание и новия вид етнос,заформящ се в Пазарджик?УАХАБИТИ ,какви са тези пингвини,нинджи не са ли те ТЕРОРИСТИ?
15
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А тя откьде знае всичко за ЕГН--та та им и кьде живеят и т.н.т. -- и тя рови....
14
6
 
18
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Организаторите и изпълнителите на т.нар. "възродителен процес" сега говорят като вълци пред стадо овчици, че са гарант за оцеляването им...
13
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те винят всичко и всички , от тях започва живота на земята !