ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес

Партията на Доган била гарант срещу "принудителното изселване"
Обновена: 11 окт 2011 17:01 | 11 окт 2011 17:01,
115
ГЕРБ вини ДПС, че възкресява Възродителния процес
Цвета Караянчева. Снимка: parliament.bg

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева ще сезира ЦИК и Комисията за защита на личните данни за непозволена предизборна агитация от страна на ДПС в Кърджалийско, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Кандидатите за кметове на общините Кърджали и Черноочене Хасан Азис и Айдън Осман са изпратили поименни писма до всички млади хора, които за първи път ще упражнят вота си, с които ги призовават да гласуват за ДПС.

В писмата, подписани от Айдън Осман, се внушава, че партията на Доган е единственият защитник на правата и свободите на гражданите и гарант срещу „принудителното изселване, насилственото отнемане на имена, религия, култура и другите последващи събития преди 21 години, които доведоха до създаването на ДПС”.

Освен опита да бъде възкресен призракът на възродителния процес, смущаващо е и обстоятелството, че авторите имат свободен достъп до възрастта на адресатите – ЕГН, адреси, семейно положение и др., което е грубо посегателство върху неприкосновеността на личните им данни и говори за изнасяне на информация от страна на службите ГРАО, заяви Караянчева, която е и областен координатор на партията в Кърджали.

Тя бе категорична, че подобни обръщения насаждат страх и подвеждат избирателите, че ако ДПС не е на власт, техните права ще бъдат застрашени.

Караянчева показа пред медиите интегрална бюлетина с попълнен знак Х за кандидата на ДПС в Кърджали Хасан Азис, която се използва за предизборна агитация по селата, както и рекламни материали на ДПС, в които отсъства задължителния слоган: „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

144 лица, които живеят извън пределите на страната, фигурират неправомерно в избирателните списъци в Кърджалийско и следва да бъдат извадени оттам, огласи още Цвета Караянчева.

По неин сигнал паспортните служби са извършили проверка в общините Джебел и Черноочене и са установили, че от 266 подадени имена 56 процента не живеят в България и нямат право на глас, съобразно нормите на новия Изборен кодекс.

Те имат адрес в съседна Турция и мнозинството от тях не са стъпвали в страната от години.

Масови случаи на подобни несъответствия има в селата Добринци, с. Слънчоглед, с. Рогозче, с. Софийци и мн. др. Аналогична е ситуацията и в Ардинско.

Там от 84 избиратели в Гърбище, Чубрика и Синчец, 75 се намират зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
15
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Я вземете и оправете тези дето са тука, но поради грешка на Цецо пръча от МВР ги няма в списъците.Щото на изборите ще има насинени ГЕрбирски главици.
11
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето коментари са за външния вид на жената (явно на българина толкова му е акълът), вместо за действията й (бих казал похвални, защото поне прави нещо, а не симулира дейност).
10
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
герберастка ***!
9
13
 
18
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Няма да избягаме, гонени от алчност в едно консуматорско общество, родината си ни е много хубава и ще бъде такава!!! Да я оставим на неграмотните *** и още по задръстените турци ли? Много ти се иска. Да, ама не! - както казваше един жураналист.
8
15
 
17
 
! Отговори
БСП - КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Тук за калфин няма да гласувамеза *** открило 120 избирателни секции в турция ние гласовете си не давамеа за БСП,предстои голямо прочистване и връщане на партията на трудовите хора със социалистически идеивремето на олигарсите в ръководството изтича
7
18
 
15
 
! Отговори
възхитен преди 12 години
прекрасна жена!
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен да се гласуват в заседателната сграда, законите трябва и да се прилагат. Ако това стане, има бъдеще за страната. Не знам колко трябва да си ***, за да се вържеш, че някой може да те изсели от страната, както стана по Татово време в отговор на напористата и агресивна политика на съседна Турция. Факт, който трайно се премълчава и игнорира. Кога някой ще каже истината на тези хора?
5
17
 
25
 
! Отговори
Бягайте! преди 12 години
Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват ит 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век малди учени да живеят в *** и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически ***. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството Терорът е по-голям от този при Сталин и Хитлер. На почит са само мутри, милиционери, спортни *** Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, *** и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии! Държави като *** и Гърция, които залагат само на туризъм и история (кавичките са за ***) са обречени на мизерия! Това, кото прави една държава развита са технологиите...
4
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен Сидеров ще разгроми съперниците си за президентския пост!
3
15
 
29
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Да не забраиш да сезираш и за нарушенията на Цецо пръча тази вечер в Пазарджик и той щял да агитира да гласуват за ГЕРБ.
2
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е тая мумия на снимката?Стреснах се!
1
22
 
22
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
Само да попитам -тази снимка от некролог ли е!!!