НДСВ стяга митинг "Срещу служебната победа на ГЕРБ"

Протестно ществие тръгва в 12 ч. от "Св. Ал. Невски" към ЦИК
Обновена: 13 окт 2011 08:19 | 13 окт 2011 08:15,
100
НДСВ стяга митинг "Срещу служебната победа на ГЕРБ"
Снимка: Архив, Булфото

Протестно шествие на НДСВ под надслов "Срещу служебната победа на ГЕРБ" ще се проведе днес в София.

Шествието ще тръгне от храм-паметника "Св. Александър Невски" в 12,00 часа и ще се придвижи до ЦИК, съобщават от партията.

От НДСВ заявяват, че поводът за протеста е опитът да се заобиколи законовото изискване за вземане на решения в ЦИК с две трети мнозинство и да се отстрани участникът в кметската надпревара в Аврен Красимир Тодоров, издигнат от коалиция "За нашето бъдеще". В коалицията участват НДСВ, "Българска социалдемокрация" и "Обединени земеделци".

Жълтите изтъкват и "многобройните случаи с уж грешки в избирателните списъци, натиск на ГЕРБ върху кандидати от други партийни листи, насаждането на страх, милиционерщина и заплахи".

В края на миналия месец от НДСВ обявиха, че председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Аврен – Велин Жеков, е принудил представителя на НДСВ в ОИК да фалшифицира документите на кандидата за кмет Красимир Тодоров. Според жълтите на 28 септември, седмица след издаването на удостоверение за регистрацията на Тодоров, представителят на НДСВ в комисията е бил принуден да допише забележка за липсващо пълномощно.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Емануил Манолов пък изпрати жалба до ЦИК срещу нарушения при регистрацията на Тодоров и листата му. Поради липса от мнозинство от 2/3 от членовете на комисията жалбата бе оставена без отговор, но Манолов обжалва пред ВАС.

Жалбата бе препратена на софийският административен съд, който даде указание на ЦИК да използва просто мнозинство при решаване на казуса. Тогава от НДСВ заявиха, че това е заобикаляне на Изборния кодекс, което може да се превърне в "обичайна машина за налагане интереса на мнозинството в ЦИК, където ГЕРБ и Атака гласуват в абсолютен синхрон и имат просто мнозинство".

Очаква се и жители на Аврен да излязат на протест – от 9,00 до 11,00 часа протестиращи ще блокират с автомобили главния път Варна – Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво стана, тръгна ли вече протестното шествие, или още никой не е отишъл?
77
7
 
3
 
! Отговори
до 72 финално преди 12 години
Кажи ми Бай *** с балканския си чип в главата, ако на теб държавата ти сложи мораториум върху апартмента, ти няма ли да съдиш тази скапана държава в Страсбург? Аз-ДА..... И ще имам претенции върху собствеността си или тази на баща ми, а не към държавата! Тези имоти не са твои *** и няма какво да ги коментираш, защото става въпрос за обичайна практика приложена спрямо всички останали граждани на България, които успяха да възстановят голяма част от своята собственост! Разбираш ли мижитурко?
76
3
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Хубаво си цитирал тази част от интервюто, а защо не цитира другата, в която става дума, че Цар Борис е имал две сметки в швейцарски банки, до които след няколко години децата му са успели да достигнат и в тях е имало (винимавайте) по 12 500 швейцарски франка. 12 500 пиша го пак, а не 12 500 000! Това е оставил нашият Цар на децата си. А кажи ми се Бай ***, колко пари има оставени в сметките на Гриша Ганчев за децата му?..
75
6
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
До 72 и останалите ***:Интервюто беше направено през 95-та, когато в публичното пространство се коментираше, че Царя и сестра му ще съдят България заради големите страдания и материални щети, нанесени на семейството им през 1946. Тогава те са изгонени от страната и е конфискувано от комунистите цялото им имущество. Този отговор, беше в контекста на тези спекулации, че ще съди България. Смени си чипа Бай ***!
74
6
 
0
 
! Отговори
Не съм толераст преди 12 години
Витков е готино момче , да кажем НЕ на зализаните кестени дето ни разтягат локуми!!!Сега е времето да им покажем че народа ще направи това което си иска а не това което ни налагат!Стига партийни кандидати, стига са ми избирали президент зомбирани бабички и неграмотни ***!!!
73
3
 
9
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
НДСВ НЕ СА ЛИ ВЕЧЕ НА БУНИЩЕТО? ЗАЩО ГИ СПОМЕНАВАТЕ? НЕ ПИШЕТЕ ЗА ТЯХ, ДОРИ И ДА СИ ПЛАЩАТ! МАЛКО ЛИ КРАДОХА?
72
1
 
11
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
А,имали още НДСВ?
71
1
 
14
 
! Отговори
ма как преди 12 години
08,02,1990Водещия на "Всяка Неделя" задава въпрос към царя който сега вече не е цар а е бивш министър председател но това е друга тема. Въпрос: Материални претенции към България иматели? Симеон Сакс Кобурготски: как материални? водещия:т.е имуществени как! ...НЕ в собствената си страна! НЕ ! От мен това няма да се види! (интервюто го има в някой видео форуми)
70
1
 
6
 
! Отговори
21.06.2005 преди 12 години
DA SI PRIPOMNIM НДСВ изненадващо отмени в последния момент планираното за вторник вечер шествие в столицата, което трябваше да бъде предвождано лично от премиера и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Малко пред уречения час обаче стана ясно, че шествие няма да има. Официалното обяснение на пресцентъра на НДСВ е, че не са като другите политически сили например ОДС и не искат да създават задръствания и проблеми на гражданите.
69
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царя не успя, точно защото беше заобиколен с богато множество от такива, като сегашния премиер-пожарникар-медиен образ и обикновен некадърник Бойко Борисов! Всички останали комплексари от народа лаят, че окрал държавата, но всъщност държавата се окраде от други лица - Царя просто си извади документите за имотите. Не съм роднина на Царя и не работя за него, не съм му адвокат - просто съм по-умен от вас. Ако се заблуждавате, че сте умни - огледайте се около вас и вижте в каква държава живеете..
68
0
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
колко поста на ден ти е нормата за кого си щял/а да гласуваш?
67
3
 
10
 
! Отговори
Сиганин преди 12 години
Мадридския мушеник върна ли надвзетите гори? А може би се изчаква да ги изсече? Циркаджии!
66
0
 
7
 
! Отговори
799 преди 12 години
Аврен е община край Варна, където в момента ( дюните край Камчия) има огромни инвестиции от Москва- огромен оздравителен комплекс, спортна зала каквато няма в София със зимна пързалка и т.н. В района има огромен потенциал за туризъм и строежа на комплекси - Златни пясъци -2 и т.н.Дедо Цар знае..
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия пък като видяха Миглена и се показаха от мишите си дупки. Но народът помни. Няма да се върже втори път на жълтите ла*на. Миглена се кандидатира като независим кандидат.
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво беше това НъДъСъВъ
63
16
 
6
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
62
2
 
9
 
! Отговори
друга тема преди 12 години
Идеята за протеста тръгна от другаде, а сега я обърнаха в друга посока не ги е срам крадците от НДСВ
61
3
 
6
 
! Отговори
vini преди 12 години
Тези трябваше да ги забранят със закон а не ние да им наливаме държавни пари за кампании.
60
6
 
5
 
! Отговори
ДО 50 И 51 преди 12 години
нали и тия ги видяхме колко струват...същите айдуци от старата партия...Боко продукт на БКП/БСП/ и НДСВ....води ни към Виденова зима....няма за кой да се гласува и това е!
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голем смех!800 дни не му ли стигнаха на царот?Малко ли се облажиха,че толкова бързо огладнеха Не Дават Се Ве!?