НДСВ стяга митинг "Срещу служебната победа на ГЕРБ"

Протестно ществие тръгва в 12 ч. от "Св. Ал. Невски" към ЦИК
Обновена: 13 окт 2011 08:19 | 13 окт 2011 08:15,
100
НДСВ стяга митинг "Срещу служебната победа на ГЕРБ"
Снимка: Архив, Булфото

Протестно шествие на НДСВ под надслов "Срещу служебната победа на ГЕРБ" ще се проведе днес в София.

Шествието ще тръгне от храм-паметника "Св. Александър Невски" в 12,00 часа и ще се придвижи до ЦИК, съобщават от партията.

От НДСВ заявяват, че поводът за протеста е опитът да се заобиколи законовото изискване за вземане на решения в ЦИК с две трети мнозинство и да се отстрани участникът в кметската надпревара в Аврен Красимир Тодоров, издигнат от коалиция "За нашето бъдеще". В коалицията участват НДСВ, "Българска социалдемокрация" и "Обединени земеделци".

Жълтите изтъкват и "многобройните случаи с уж грешки в избирателните списъци, натиск на ГЕРБ върху кандидати от други партийни листи, насаждането на страх, милиционерщина и заплахи".

В края на миналия месец от НДСВ обявиха, че председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Аврен – Велин Жеков, е принудил представителя на НДСВ в ОИК да фалшифицира документите на кандидата за кмет Красимир Тодоров. Според жълтите на 28 септември, седмица след издаването на удостоверение за регистрацията на Тодоров, представителят на НДСВ в комисията е бил принуден да допише забележка за липсващо пълномощно.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Емануил Манолов пък изпрати жалба до ЦИК срещу нарушения при регистрацията на Тодоров и листата му. Поради липса от мнозинство от 2/3 от членовете на комисията жалбата бе оставена без отговор, но Манолов обжалва пред ВАС.

Жалбата бе препратена на софийският административен съд, който даде указание на ЦИК да използва просто мнозинство при решаване на казуса. Тогава от НДСВ заявиха, че това е заобикаляне на Изборния кодекс, което може да се превърне в "обичайна машина за налагане интереса на мнозинството в ЦИК, където ГЕРБ и Атака гласуват в абсолютен синхрон и имат просто мнозинство".

Очаква се и жители на Аврен да излязат на протест – от 9,00 до 11,00 часа протестиращи ще блокират с автомобили главния път Варна – Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
17
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
НДСК(Национално Движение Симеон Крадливи).... има ли ги още...
17
8
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Не се хвърляйте първосигнално да плюете НДСВ. Те в случая не са важни. Обърнете внимание на сигнала - ГЕРБ прилага практики характерни за една тоталитарна партия. Докато се събудим ще се озовем хванати за гушата като беларуси и молдовци. Украинци и руснаци също са тръгнали натам. Не се оставяйте да ви приспят, защото ще е много трудно да се оттървем от кърлежа, когато се е впил надълбоко!!!!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не ме лъже паметта,герб се създаде точно по време на вашето управление,НДСВ!
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера е имало 3000 човека пред Ал. Невски и нито дума за това ?
14
0
 
9
 
! Отговори
хотелиер преди 12 години
Всички на митинга и след това Велчев ще ви настани в хотелите си в Равда, на СПА за да разпуснете.
13
2
 
21
 
! Отговори
електорат преди 12 години
НДСВ, ТАЗИ ПАРТИЯ ИМА ЛИ Е ОЩЕ!!!!!!!!!
12
7
 
16
 
! Отговори
boby преди 12 години
Га ядоха баницата не реваха, сега що реват? Като са били толкова велики що не ги преизбраха? А сега завиждат на ГЕРБ че след 2 години управление хората все още ги харесват. Аре у лево и царот и бесепарот и левите и десните и прочее *** дето 20 години ограбва държавата. Искаме си ГЕРБ, нека им дадем повече време да се осерат или не...
11
1
 
6
 
! Отговори
БГ преди 12 години
До 6Защо бе горите не му ли стигат.Или пак е огладнял и сега да му харизаме цяла България
10
0
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
кво му е великото бе,***!!!!!!!
9
1
 
17
 
! Отговори
националист преди 12 години
АКО ИМА ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ДА МИСЛИ ЗА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ВСИЧКО КОЕТО ТОЯ ГНУСЕН СИМЕОН И СЕСТРА МУ УЖ ЗАКОННО СИ ВЪРНАХА ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРА НЕЗАБАВНО А НА НЕГО И ЦЕЛИЯ МУ СКАПАН РОД СЕ НАЛОЖИ ЗАБРАНА ЗА КАКЪВТО И ДА Е ДОСТЪП ДО БГ
8
1
 
16
 
! Отговори
гуньо преди 12 години
Че кой ги брои вече жълтунгерите за `ора -* те вече и царче си нЕмат, вЕрвайте ми...
7
1
 
7
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
ей промит мозък какво направи тоя дрисък като стана преимиер нищо освен да прибере нещо което не е негово *** и да иска още и още ще кажеш цялата държава негова
6
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царя е велик!България веднага да стане монархия и властта да отиде в ръцете на Симеон Сакскобургготски!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
800 дни стачки! Не знаех че още съществуват!
4
2
 
25
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Неуспели *** Съсипали Вярата искат да протестират,а Симеончо подкрепя ли протеста.....Никога с вас продажници,800 дни не ви ли стигнаха да ограбите страната си!!?? Само се чудя кой ще ви се върже на апелите......че то Алцхаймер ,че има.....има,ама чак толкоз няма ...
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси смешните
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светльо Витков за ПрезидентЗащо се кандидатирам за Президент? Защото ми омръзна 40 години да ме мачкат политици и партии, които би трябва да се грижат за мен, като техен работодател. Защото ми писна някой друг да ми определя кое е хубаво. Защото разбрах, че на никой от властниците не му пука за това как живеят другите. Защото не вярвам вече в предизборните обещания и безсмислени ораторски умения. Защото не е важно кой колко... знае или какво може, а за каква цел ще използва знанията и уменията си. Защото би трябвало политиците да се грижат за народа си, а не Да го принуждават да оцелее на границата на закона, зад граница и около ръба на нищетата.Защото би трябвало управляващите да са в полза и услуга на народа си, а не на личните си амбиции и интереси.Кандидатирам се за Президент, защото съм длъжен да променя или поне да опитам, това което не ми харесва, и това с което не съм съгласен, а то е унизителният живот на Българин в собствената ми Държава! Кандидатирам се, защото Президентът може да протестира!Кандидатирам се,за да мога, когато погледна в очите майка си и баща си, знаейки, че живеят общо с 250 лв. да знам, че съм се опитал да променя това. Когато погледна брат си, който се опитва да отгледа децата си в България с мизерна заплата, да знам, че съм се опитал да му помогна. Като погледна приятелката си в очите, да знам, че съм се опитал да дам сигурност на бъдещите си деца. Когато срещна приятелите си, които са останали в България и си търсят работа, да знам, че съм се опитал да им помогна. Когато срещна хора на улицата, които ровят в кофите, да знам, че съм се опитал да им помогна. Когато срещна нечий поглед, да мога да му устоя!Защото всеки един от нас е длъжен да помогне на другите, за да помогне и на себе си! Защото общата цел е да живеем щастливо в България! Всички заедно и поотделно!
1
2
 
32
 
! Отговори
Res Publica преди 12 години
Предлагам на тези избор крадците от НДСВ да заминат завинаги в историята а крадливият цар издънка на крадливите кобурги да си замине за Мадрид!