НДСВ стяга митинг "Срещу служебната победа на ГЕРБ"

Протестно ществие тръгва в 12 ч. от "Св. Ал. Невски" към ЦИК
Обновена: 13 окт 2011 08:19 | 13 окт 2011 08:15,
100
НДСВ стяга митинг "Срещу служебната победа на ГЕРБ"
Снимка: Архив, Булфото

Протестно шествие на НДСВ под надслов "Срещу служебната победа на ГЕРБ" ще се проведе днес в София.

Шествието ще тръгне от храм-паметника "Св. Александър Невски" в 12,00 часа и ще се придвижи до ЦИК, съобщават от партията.

От НДСВ заявяват, че поводът за протеста е опитът да се заобиколи законовото изискване за вземане на решения в ЦИК с две трети мнозинство и да се отстрани участникът в кметската надпревара в Аврен Красимир Тодоров, издигнат от коалиция "За нашето бъдеще". В коалицията участват НДСВ, "Българска социалдемокрация" и "Обединени земеделци".

Жълтите изтъкват и "многобройните случаи с уж грешки в избирателните списъци, натиск на ГЕРБ върху кандидати от други партийни листи, насаждането на страх, милиционерщина и заплахи".

В края на миналия месец от НДСВ обявиха, че председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Аврен – Велин Жеков, е принудил представителя на НДСВ в ОИК да фалшифицира документите на кандидата за кмет Красимир Тодоров. Според жълтите на 28 септември, седмица след издаването на удостоверение за регистрацията на Тодоров, представителят на НДСВ в комисията е бил принуден да допише забележка за липсващо пълномощно.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Емануил Манолов пък изпрати жалба до ЦИК срещу нарушения при регистрацията на Тодоров и листата му. Поради липса от мнозинство от 2/3 от членовете на комисията жалбата бе оставена без отговор, но Манолов обжалва пред ВАС.

Жалбата бе препратена на софийският административен съд, който даде указание на ЦИК да използва просто мнозинство при решаване на казуса. Тогава от НДСВ заявиха, че това е заобикаляне на Изборния кодекс, което може да се превърне в "обичайна машина за налагане интереса на мнозинството в ЦИК, където ГЕРБ и Атака гласуват в абсолютен синхрон и имат просто мнозинство".

Очаква се и жители на Аврен да излязат на протест – от 9,00 до 11,00 часа протестиращи ще блокират с автомобили главния път Варна – Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
12
 
! Отговори
bai_jordan преди 12 години
Тези ме разсмяха!!!
57
2
 
13
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Крадбурга като всеки български гражданин имаше право точно на един имот, който е бил на дядо му наиситна... всичко останало е било държавано и било пердоставено за ползване на монарха... все едно след 5 години Гоце Първаноглу ад си взме президенството - за тези които не са схванали... но лигавия хитър дедец с епорадден ан комунистите и ИМАХМЕ СДЕЛКА ДАМИ И ГОСПОДА...
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отворете "е" вестник. Там ще намерите на първата страница, линкове към доклади на бившия американски посланик от 2005. И прочетете още преди 6 години, какво се е изписвало за Бойко и за В. Златев и останалите. И потърсете има ли по света рафинерия, която работи без лиценз.
55
6
 
11
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Така е! Прав си! Не се бях замислял за лошото, което са направили - да позволят на мутрите да управляват страната. Хора като Златев и организации като ***. Това е ГЕРБ. Четете уикилийкс, там има за Бойко, за Алексей, за Златев ... Има и за ***. Сега *** управлява страната, а вие продължавайте да симпатизирате за ГЕРБ. Хайде тичайте сега, аз ще ви чакам на края.
54
6
 
5
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
" Протестно шевствие на НДСВ"-това събитие ли е. Съобщете за протеста на пенсионерите утре,защото пенсионерите в Б-я са около 1мил.,а тия са една каруца хора !!!
53
3
 
5
 
! Отговори
В преди 12 години
номер 2 в бюлетините
52
10
 
8
 
! Отговори
В преди 12 години
САМО ГЕРБ
51
3
 
8
 
! Отговори
живковист преди 12 години
НДСВ ,БСП и ДПС са най-виновни за сегашното дередже в страна. Ако бяха читави сега нямаше да играе ножичката.Няма що да леят крокодилски сълзи.Народа им изкуби доверие.Хубав ,лош , друга алтернатива нема. Жалко за народеца.
50
4
 
10
 
! Отговори
Инджинеро преди 12 години
Хахахах и на тоя митинг ще е цялата маса от симпатизанти на НДСВ натоварени в 2 леки автомобила :-)))) Тия пък що не вземат да се скрият и хич да не се показват повече, че още повече ме мотивират да гласувам за Боко. Само като видя кой е претендент за власт и ми се плаче- ХДСВ, БСП, ДПС, РЗС, ДСБ, СДС.......нали всички ги дияхме колко струват....
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека излезем и да гласуваме на пук на ГЕРБ, както ББ щял да разреши сондажите за газа на пук на протестиращите.
48
0
 
1
 
! Отговори
Фалконе преди 12 години
парите де
47
1
 
7
 
! Отговори
Falkone преди 12 години
още едни *** - ндсвсимо царъ дъртия калпак на дяда ордените си продадев казиното дофтаса ПАКи ордените там раздаде
46
1
 
10
 
! Отговори
Коки преди 12 години
И кои ще са на митинга...каролев и роднини ли? ха ха ха ха ха ха :)))) нещастници :))))
45
1
 
4
 
! Отговори
PR преди 12 години
ПРАВЯТ СИ ЕфТИН ПИАР НИЩО ДРУГО
44
0
 
5
 
! Отговори
ОФФ преди 12 години
ТИЯ ПАК ОТ КЪДЕ ИЗЛЯЗОХА. НАЙ-МНОГО КРАДОХА И СЕГА НАЙ-МНОГО ИСКАТ НАГЛИ ТИПОВЕ. И ЩЕ МИ ПУСКАТ ЖАЛБА ДО ЕС ЧРЕЗ СТАНИМИР ИЛЧЕВ А ТОЙ САМИЯ СИНЪТ СИ ДА ВИДИ ПЪРВО
43
0
 
10
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Не мога да разбера Аврен голям град ли е, може би областен - като Варна ,Бургас, Филибето, та НДСВ изтъкват него като причина за скачането им с/у ГЕРБ! Да не би причината да е другаде: за 2 години царедворците свършиха парите и сега искат участие в разделянето на баницата по места! Като гледам, в ръководството на НДСВ не останаха бившите министри - те се оядоха и на тях партия не им трябва, та дори шеф на НДСВ е Хр.Христова, със селски произход! Мисля, че този протест ще излезе някакъв срамен за царя цирк...
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Симеон Хасан Хаджихасан
41
0
 
9
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Все едно топ крадци да се вдигат на бунт срещу такива с по-малки възможности по простата причина , че първите не им оставиха кокал за оглозгване царедворците явно напомнят, не са на власт. Повечето министри от царския кабинет мислеха за себе си и се проявиха като крупни "приватизатори" - двамата министри на МИЕП, този на МО; Качакова си уреди "гимназия" в Родопите, финоансовият министър ни навря на голяма загуба покрай сделката с външния дълг, царят си взе и надвзе имотите, вкл. и тези, които не му принадлежаха. Д.Арсенова уреди фирмата на мъжа си. По царско време започнаха крупните заменки на келяви гори с такива с масивни дървета и на пущинаци с имоти по морето. Депутатът от ГЕРБ Е.Димитров тогава стана Ротманса и направи заменки на гори и имоти по черноморието. Сега тези царедворци смятат, че сме забравили каква я надробиха. Та нали те крепеха кабинета на Тройната коалиция, когато Н.Кабил и Юруков довършиха разграбването на примамливите имоти и вкараха РБ вътре с над 10 млрд. лв! Много са нагли и очевидно вече са огладняли жълтите. Пък и скачат с/у бившия любимец на царя?!
40
1
 
12
 
! Отговори
Мони преди 12 години
Я, бездарната брокерска клика на мадритския *** пак изпълзя?! Дали ще се съберат 4-5 човека на шествието? :-)
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tez oshte li se imat za partia ? :))))))))))))))))