Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС

Избирането му нямало да концентрира цялата власт в една партия
Обновена: 27 окт 2011 07:23 | 26 окт 2011 22:14,
368
Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС
Снимка: БТА

В неделя нека докажем, че президент на България може да бъде избран и без гласовете на ДПС, призова тази вечер във Варна кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев преди срещата си с обществеността, на която присъства и кандидатът за кмет на града Кирил Йорданов.

Той посочи, че апелира към всички граждани да имат активна позиция и да гласуват.

Не може да има касиране на изборите, каза Плевнелиев. Според него опозицията в лицето на БСП има интерес да създава изкуствена психоза сред гражданите за нечестни избори, за да може да се намали активността при гласуването на балотажа и по този начин да се облагодетелства кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин–Стефан Данаилов, чиито избиратели ходят да гласуват под строй.

Плевнелиев коментира, че София не е България и затрудненията в столицата не са повсеместни. По думите му, когато опозицията говори за касиране на изборите, това е манипулация на гражданите, за да не гласуват.

В момента хората трябва да направят своя избор между статуквото и промяната в мое лице, посочи Плевнелиев.

Той отхвърли опасенията, че с избирането му на поста, цялата власт ще бъде концентрирана в една партия. Като аргумент посочи, че такова е било положението при управлението на Иван Костов с президент Петър Стоянов и на Сергей Станишев с президент Георги Първанов.

На въпроса дали ще налага вето на гласувани закони, Плевнелиев посочи, че ще предприема такава стъпка, когато има необходимите аргументи.

Кандидатът за президент коментира още, че е твърдо за референдум за добива на шистов газ в страната. Според него преди допитването до народа трябва да се събере цялата информация по този въпрос, да се направят екологични оценки и всички българи да бъдат запознати с данните.

Само при тези условия има смисъл от референдум, каза Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм расист, но не мога да понасям ДПС! Извинете ме!
338
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toчно така, дпс нямат място в управлението на България и само с Плевнелиев ще ги спрем!
337
1
 
2
 
! Отговори
заблуден турчин преди 12 години
Давай Росене българският народ ще ти повярва.Обединявай си хората, директно им кажи идат турците.Гласувай за ГЕРБ за да спасиш България от турците, пък после пак ще пиете кафе с Доган.
336
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
така е ,гласувайки за бсп все едно гласуваме за дпс...Плевнелиев Плрезидент!
335
1
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Разбира се, че можем и трябва да сме без ДПС!
334
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЕМОКРАЦИЯ по ГЕРБерски: "Нека за първи път в историята изберем президент без гласовете на Доган", призова Росен Плевнелиев, кандидатът за президент от ГЕРБ..., но с *** ГЛАСОВЕ може ...
333
0
 
5
 
! Отговори
*** преди 12 години
Ега ти примитива трябва да си, за да откликнеш на такъв призив!
332
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Roska, ti maina, dokaji 4e mojesh bez MVR i tikvata s onova pse.DaPaSe, sa si opekli guve4a i bez teb, ima si vodno ogledalo da si oglajdat hanamite v nego, zambur te 4aka v nedelia, zambur v perlovskata reka pri mangaliteturcite rabotia, stroiat i prastat decata si na daskalo,*** na koito ti raz4itata kradat, ubivat i marioderstvat- s tezi li ste ides da se pohvalish na jena si 4e ste si merili pishletata, be Roska?
331
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как се зададът избори и се почва ДПС.ДПС....брей. Голямо чудо. И герб вкара в парламента и атака влезнаха благодарение на този рефрен. Без реална социална,икономическа и политическа програма. ВЪЛШЕБНАТА ДУМА Е " дрън,дрън, туй онуй ДПС ,дрън,дрън, туй онуй ахмет ДОГАН,дрън,дрън, туй онуй Турци " и комплекса си свърши останалото.А СЛЕД ТОВА...а кво стана. Пенсии , соц.осигоровки, заплата , работа....СРЕДЕН.
330
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не мога да съм, Росен не може да е, еми дайте да го закрием този пост....бреееей ... тия кво и след тях потоп.Баси плоската логика....гласувай те, гласувай те.
329
6
 
8
 
! Отговори
Айхан преди 12 години
"Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС" - тези приказки са пълна проява на слабост! И какво покрай ДПС - някой осъден!? ония сам си бутна барбекюто, на което сигурен съм и ББ е ял свински пържоли!А и за всички драскачи: аз прърво съм Турчин, после съм бълграски гражданин, а след това съм може би мюсулманин в България. А докато тоя ***, а и кукловода му ни наричат "български мюсулмани" може само да духат супата...!?И последно, за адресната ми регистрация: това си е изцяло моя работа!!!
328
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам д *** Плевнелиев + Волен Сидеров
327
1
 
3
 
! Отговори
Ачо преди 12 години
Дайте да закрием поста на президента. Така министър председателят Бойко Борисов коментира въпрос на журналисти, ще бъде ли правилно ценен министър като Росен Плевнелиев да бъде избран за президент. Аз не мога да съм, Росен не може да е, еми дайте да го закрием този пост, заяви Борисов.
326
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам дебат Плевнелиев - Волен Сидеров,нищо че Волен отпадна,дебат за съдбата на България,но да се излъчва по БНТ,БТВ,НОВА и да бъде поне 40мин.След това избора е на народа!!!
325
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев ака Живков и той така...щеше да доказва ,че може без Турците.Всички знаем как...айде пак.То един път бъзик, втори път бъзик....на третия ще стане май яЗЪК
324
2
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
На балотажа, аз няма да изляза да гласувам, моят кандидат президент получи унизителните 1.7% и аз нямам намерение сега да давам гласа си за някой друг! Не съм такова ***!
323
1
 
10
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
Да докажем, че можем и без ДПС!А не е ли по-добре да докажем, че можем без ДС, комсомолско секретарче.
322
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, човека е имал предвид мафиотската формация ДПС, а не българските мюсулмани.
321
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нали беше Обединител бе г-н бъдещ президент?... Нали каза, че ще бъдеш президент на всички българи...
320
3
 
3
 
! Отговори
заключение преди 12 години
така ще е докато не измрат тия дето са "живели по-добре при комунизма"