Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС

Избирането му нямало да концентрира цялата власт в една партия
Обновена: 27 окт 2011 07:23 | 26 окт 2011 22:14,
368
Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС
Снимка: БТА

В неделя нека докажем, че президент на България може да бъде избран и без гласовете на ДПС, призова тази вечер във Варна кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев преди срещата си с обществеността, на която присъства и кандидатът за кмет на града Кирил Йорданов.

Той посочи, че апелира към всички граждани да имат активна позиция и да гласуват.

Не може да има касиране на изборите, каза Плевнелиев. Според него опозицията в лицето на БСП има интерес да създава изкуствена психоза сред гражданите за нечестни избори, за да може да се намали активността при гласуването на балотажа и по този начин да се облагодетелства кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин–Стефан Данаилов, чиито избиратели ходят да гласуват под строй.

Плевнелиев коментира, че София не е България и затрудненията в столицата не са повсеместни. По думите му, когато опозицията говори за касиране на изборите, това е манипулация на гражданите, за да не гласуват.

В момента хората трябва да направят своя избор между статуквото и промяната в мое лице, посочи Плевнелиев.

Той отхвърли опасенията, че с избирането му на поста, цялата власт ще бъде концентрирана в една партия. Като аргумент посочи, че такова е било положението при управлението на Иван Костов с президент Петър Стоянов и на Сергей Станишев с президент Георги Първанов.

На въпроса дали ще налага вето на гласувани закони, Плевнелиев посочи, че ще предприема такава стъпка, когато има необходимите аргументи.

Кандидатът за президент коментира още, че е твърдо за референдум за добива на шистов газ в страната. Според него преди допитването до народа трябва да се събере цялата информация по този въпрос, да се направят екологични оценки и всички българи да бъдат запознати с данните.

Само при тези условия има смисъл от референдум, каза Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
260Фирмата на ББ охраняваше Живков след 1989. Тогава Живков нито беше шеф на ЦК, нито нещо повече от един подсъдим. Лъжеш като дърт комуноиден преди избори.
278
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРи под 60% активност, ако Доган реши да вика рейсовете - губите! Това е проста математика.... Така че Боко не ни ни дразни, че просто няма да гласуваме
277
3
 
3
 
! Отговори
предатели преди 12 години
герб и строят джамии с държавни пари,а сега може ли и без тях.....
276
24
 
11
 
! Отговори
Бухал Славеев преди 12 години
Всички Българи, всички патриоти трябва да гласуваме за Росен Плевнелиев, за да спасим България от турците, продажните ***, ретроградните комунисти и всички други еничари и родоотстъпници!!! Всички зад Росен и НАПРЕД!!!! Край на "Гоцевци" и хората от Държавна сигурност във властта и външните ни представителства!!! Българи, бъдете нащрек! Не правете втора грешка!!! Гласувайте за България, гласувайте за Росен!
275
1
 
2
 
! Отговори
UR преди 12 години
DA NAISTINA MOJE I BEZ GLSOVETE BALGARIQ... Секция 59
274
8
 
8
 
! Отговори
Жалко за него преди 12 години
Плевника е халосен фишек и просто го употребиха. Жалко за него, но добре, че си има фирма да не лумба по бюрата за безработни. А баба Яга умно направи щото си е в неплатен отпуск и може да се върне ..... то файда за държавата нема, де...
273
13
 
20
 
! Отговори
Да спасим БГ преди 12 години
Разберете, трябва да се гласува за Калфин. Просто трябва да го направим. Нямаме друг избор. Налага се. Ако не искаме да стане още по-страшно. Аз лично не помня при други избори да е имало такова нещо. Но Калфин е правилния избор.
272
5
 
8
 
! Отговори
На къде отиваш Бг преди 12 години
а иначе излезна верно Гласуваш за Боко, печелиш Гаргамел
271
16
 
10
 
! Отговори
Алекс2 преди 12 години
Всички мислещи българи зад Плевенчо...всички неграмотни ,с широки ***,и дементни старци зад Калфата и бат Серго...и така ще получим ясна картинка ,кои са повече в България
270
3
 
11
 
! Отговори
Обикновен човек преди 12 години
Плевня, не можете!!! Ако можехте, Доган нямаше да прави това изявление. Направи ви услуга преди две години, прави ви и сега. Цената на предишната я видяхме - много приказки срещу крадливия Доган и само една съборено барбекю. Предстои да видим цената на сегашната услуга. Лошото е, че ще я плащаме ние - обикновените хора.
269
7
 
4
 
! Отговори
Нина преди 12 години
А самият Плевел освен, че е добър фалшификатор на избори какъв е-памак или само един Господ, по-точно един Аллах само знае.
268
1
 
6
 
! Отговори
Todor Jivkov преди 12 години
Kak Todor Jivkov kato otide na onzi svyt ne vzema i CYLATA POLITICHESKA SGAN sas sebesi vsichki sa negovi cheda GERB ,BSP,RZS,ATAKA,DSB,SDS vsichkite byha KOMSOMOLSKI SEKRETARI i PARTINI CLENOVE a sega stanaha DEMOKRATICHNI KRADCI NA BALGARIY
267
2
 
2
 
! Отговори
DUHAITE преди 12 години
Sled izborite pak shte DUHATE SUPATA IDVA OSHTE PO GOLYM GLAAAD a natezi politici mnogo im puka .Ama che TAP NAROD STE
266
5
 
8
 
! Отговори
до 284 преди 12 години
За неграмотни комунисти НЕ гласувам!!!
265
0
 
5
 
! Отговори
MANGIZI DEMOKRATI преди 12 години
TEZI POLITICI SA KATO FURNADJISKI LOPATI OT KOMUNISTI STANAHA DEMOKRATI dran dran ta plys PAARITE MAIKA PARITE TE SA DEMOKRACIYTA I DEMOKRATITE
264
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунистите се събудиха!
263
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гласивайте против Калфин за да не се налага като си купувате хляб да трябва да си поискате на турски!
262
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOIKO e 100 % komunist ot KADE SE IZLUPI NEDEITE ZABRAVY
261
4
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 12 години
АХАХАХАХАХХ Да докажем, че можем и без гласовете на ДПС.Ми можем бе ама вие не можете без нашите гласове
260
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глас народен - бич Божи.