Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС

Избирането му нямало да концентрира цялата власт в една партия
Обновена: 27 окт 2011 07:23 | 26 окт 2011 22:14,
368
Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС
Снимка: БТА

В неделя нека докажем, че президент на България може да бъде избран и без гласовете на ДПС, призова тази вечер във Варна кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев преди срещата си с обществеността, на която присъства и кандидатът за кмет на града Кирил Йорданов.

Той посочи, че апелира към всички граждани да имат активна позиция и да гласуват.

Не може да има касиране на изборите, каза Плевнелиев. Според него опозицията в лицето на БСП има интерес да създава изкуствена психоза сред гражданите за нечестни избори, за да може да се намали активността при гласуването на балотажа и по този начин да се облагодетелства кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин–Стефан Данаилов, чиито избиратели ходят да гласуват под строй.

Плевнелиев коментира, че София не е България и затрудненията в столицата не са повсеместни. По думите му, когато опозицията говори за касиране на изборите, това е манипулация на гражданите, за да не гласуват.

В момента хората трябва да направят своя избор между статуквото и промяната в мое лице, посочи Плевнелиев.

Той отхвърли опасенията, че с избирането му на поста, цялата власт ще бъде концентрирана в една партия. Като аргумент посочи, че такова е било положението при управлението на Иван Костов с президент Петър Стоянов и на Сергей Станишев с президент Георги Първанов.

На въпроса дали ще налага вето на гласувани закони, Плевнелиев посочи, че ще предприема такава стъпка, когато има необходимите аргументи.

Кандидатът за президент коментира още, че е твърдо за референдум за добива на шистов газ в страната. Според него преди допитването до народа трябва да се събере цялата информация по този въпрос, да се направят екологични оценки и всички българи да бъдат запознати с данните.

Само при тези условия има смисъл от референдум, каза Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
7
 
! Отговори
osata преди 12 години
Аха, и за добива на шистов газ стана ясно, като се прочете по-внимателно изказването му. То вече е решено, а ако все пак се проведе референдум, ще се окаже, че цяла Б-я ще е "за" добиването му.
18
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАПРЕД ПЛЕВНВЛИЕВ, НЯМА НИЩО ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА ДА СИ КОНЦЕНТРИРАМЕ ВЛАСТТА! БСП-АРИТЕ НЯМАТ МЯСТО ВЪОБЩЕ НА ИЗБОРИТЕ СЛЕД ПРОВАЛА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, НО НА НЕЩАСТНИЦИТЕ ПАМЕТТА Е ТВЪРДЕ КЪСА.
17
1
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 12 години
Какво ще докажеш, като си постоянно на пълен плейбек!
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев ако ни отърве от Доган на ръце ще го носим.
15
18
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Народе на България събуди страната има нужда от теб на 30 октомври да отсечем главите на триглавата ляма БСП,ДПС и РЗС с бюлетина в ръка за бъдещето на нашата страна
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко му се радват на този.Този ли ще се смили над вас?Кво мислите че е способен да стори освен да прави евала на ГЕРБ?Най-много да пусне няколко стотин *** от затвора.
13
8
 
7
 
! Отговори
Македонец Президент? преди 12 години
какво не знаете ?Сегашният кандидат за Президент на България г-н Росен Плевнелиев е потомък на бежанци от Егейска Македония от село Плевня войните 1912-13 година Майка му е от село Ляски Гоце Делчевско а татко му е от град Гоце Делчев Една част от македонските бежанци от село Плевня успяха да се завърнат по родните огнища през 1944 година Г-н Росен Плевнелиев като Македонец фигурира в списъците на Македонската Партия ОМО ИЛИНДЕН - ПИРИН ръководена от Иван Сингартийски от село Мусомища
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС загуби знаковата си крепост Девин!Браво,Девин!!!
11
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dolu gerb
10
5
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха !!! преди 12 години
Помака скача на ДПС ! Някой вярва ли им още на тези ?
9
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев не е моят президент и за това ще гласувам за Калфин! Така ще направят всички разумни гласоподаватели!
8
6
 
17
 
! Отговори
ама как преди 12 години
"Избирането му нямало да концентрира цялата власт в една партия" - а как така бе Плеви ? Май си в грешка нещо... Ей сега Борисов ще те поправи не се притеснявай...
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
салонен управител срещу червена *** - НЕ ГЛАСУВАЙТЕ - те нямат нужда от нас при този купен вот. Неграмотните *** са отгледани специално за да гласуват за тях.
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пази Боже от слуга, станал господар.
5
7
 
9
 
! Отговори
grajdanin преди 12 години
oligarx ne moje da bade obedenitel.NEKA CI XAR4I MILIONITE.NE NI E NYJEN OLIGARX.
4
6
 
21
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
А без фалшификации и манипулации ще можете ли?
3
14
 
20
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Братя, аз, заедно с всички мои близки, приятели, колеги и съседи, гласувахме за г-жа Кунева. Но нашият вот беше подменен. Милиционерската наглост няма край, братя! Затова ние решихме да не гласуваме повече на тези така наречени избори. Все едно, никой няма да брои бюлетини, а направо ще обявят нагласените резултати. А платените писачи, като *** Бареков, например, ще се пенявят за новия успех на българската демокрация. Не, благодаря! Като не искате Царя, на ви пъдаря!!!
2
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важното е, че можем и без вас! Комсомолец такъв.
1
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Shte uspeem Rossene, to i ti ne si idealniq variant ama pak v puti poveche ot cherveniq parcal.