Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС

Избирането му нямало да концентрира цялата власт в една партия
Обновена: 27 окт 2011 07:23 | 26 окт 2011 22:14,
368
Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС
Снимка: БТА

В неделя нека докажем, че президент на България може да бъде избран и без гласовете на ДПС, призова тази вечер във Варна кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев преди срещата си с обществеността, на която присъства и кандидатът за кмет на града Кирил Йорданов.

Той посочи, че апелира към всички граждани да имат активна позиция и да гласуват.

Не може да има касиране на изборите, каза Плевнелиев. Според него опозицията в лицето на БСП има интерес да създава изкуствена психоза сред гражданите за нечестни избори, за да може да се намали активността при гласуването на балотажа и по този начин да се облагодетелства кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин–Стефан Данаилов, чиито избиратели ходят да гласуват под строй.

Плевнелиев коментира, че София не е България и затрудненията в столицата не са повсеместни. По думите му, когато опозицията говори за касиране на изборите, това е манипулация на гражданите, за да не гласуват.

В момента хората трябва да направят своя избор между статуквото и промяната в мое лице, посочи Плевнелиев.

Той отхвърли опасенията, че с избирането му на поста, цялата власт ще бъде концентрирана в една партия. Като аргумент посочи, че такова е било положението при управлението на Иван Костов с президент Петър Стоянов и на Сергей Станишев с президент Георги Първанов.

На въпроса дали ще налага вето на гласувани закони, Плевнелиев посочи, че ще предприема такава стъпка, когато има необходимите аргументи.

Кандидатът за президент коментира още, че е твърдо за референдум за добива на шистов газ в страната. Според него преди допитването до народа трябва да се събере цялата информация по този въпрос, да се направят екологични оценки и всички българи да бъдат запознати с данните.

Само при тези условия има смисъл от референдум, каза Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
7
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Да изгоним мутрите от политиката !! Да покажем на 30 октомври какво мислим за мутроидните министри, които им слугуват !!
298
11
 
9
 
! Отговори
До 319 преди 12 години
Калфин изобщо не се е договарял със Сокола. Просто Сокола , така както и през 2009 г , играе за ГЕРБ Това еистината. Коалицията ГАД - ГЕРБ, Атака, ДПС
297
14
 
17
 
! Отговори
Да преди 12 години
Роско, я ни изясни според твоята мъглява и мижава мисъл какво можеш и от кого повече можеш? Това че изхарчи фискалния резерв, оставен от Станишката за строителство ли? Това и ние го можем, ама ВСЕ ОЩЕ ПЛАЩАШ ОТ НАШИТЕ ПАРИ, А НЕ ОТ БРЮКСЕЛ, ВСЕ ОЩЕ 500 млн чакаш да преведат от Брюксел, значи си гепил наши пари, пари от фискалния резерв,ТОВА КАЖИ, ***, това ни кажи?С гепени пари всеки може да строи, и от теб има по-кадърни, ама много по-кадърни да гепят и да строят с чужди париЗа нас изборите не са важни, нас ни интересува и се кахърим за оцеляването си -ето фактите:При управлението Тройната коалиция БСП, НДСВ и ДПС, получавах заплата от 2000 (две хиляди) лева, сега получавам 400 (четиристотин) лв, и то все със закъснение. Синът ми работеше за заплата също 2000 лева, работеше по 10-12 часа, но си заслужаваше, ожени се, съпругата му и моя снаха работеше, роди ни се внуче, снахата взе отпуска, плащаше й се, увеличиха й детските. Сега при ГЕРБ синът ми остана безработен и замина за Испания да търси работа, но е трудно за всички ни и особено за него и семейството му. Снахата е безработна ведно с моята съпруга двете са постоянно в къщи и трудно събираме пари дори да гледат внука. Дъщерята при Тройната коалиция и тя завърши висше и си намери работа. Сега работи на половин работен ден фирмата, където работи е тръгнала към фалит.ТОВА ни е ползата от ГЕРБ. А Тройната коалиция била лоша и вредна за България. Питам за коя България?Не ме уверявайте, че България е на ГЕРБ та те днес лапат и крадат като за последно... Ето, вижте новия бююджет планират да вземат външен заем още 3.8 млр и да увеличат дълга на 15.7 млрд и да откраднат още 2 милиарда от фискалния резерв от парите, оставени от Станишката, а щом Станишката бе глупав да им ги остави, какво да коментираме за наивен човек. Но сегашните са арогантни, нагли и некадърни, и пари не могат да съберат в хазната, но да краднат могат, и още как....
296
3
 
12
 
! Отговори
факт преди 12 години
За Калфин целувката на Доган е като целувката на Юда.
295
10
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА боли преди 12 години
Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС.... Избирането му нямало да концентрира цялата власт в една партия....Ей... Плевнелив.........стига си заблуждавал хората.....всички сте от един отбор!!!Не манипулирайте хората!!! И Плевнелиев и Калфин и Доган са от един Цирк. Това са крадците!!!Скъпи братя и сестри.....Всички са едно цяло! Герб е "клонинг" на БСП и ДПС и НДСВ! Стана ясно че всичко е МАФИЯ!!! Гласуваш за Бойко, получаваш Костов, Станишев, Доган, Царя! Получаваш един октопод!Ако не се касират тези избори, значи диктатурата в страната вече е факт!
294
1
 
5
 
! Отговори
факт преди 12 години
За Калфин целувката на Доган е като целувката на Юда.
293
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да докажме, че можем и без ГРОБ. Да видите как ще намалее напрежението, наглостта, некадърността и най-вече страха, който заплашва да ни задуши... Дишай свободно българино, гласувай против марионетката на Тиквата и ГРОБ...
292
18
 
10
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Всички крадци гласуват за калфата,а калфата си остава една ***,алчна и проста калфа !!!
291
6
 
4
 
! Отговори
Censor преди 12 години
Айде пак се почна ... кой не скача е "червен с розови отенъци" ... ама явно народа не е поумнял за тези 22 години! Тичакйте пак да гласувате. Пък после като се прключи със социялните ангажименти, лигавите усмивки, секса с вазелих ще дойде реда на шашавите сметки за парно и ток и секса без вазелни. Приятно гласуване!
290
6
 
10
 
! Отговори
Боко Борисов - Тиква преди 12 години
По случай победата на изборите, всеки български гражданин ще получи бонус - тиква.Гарантирано от ГЕРБ!
289
13
 
8
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Комунистите полудяха!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
288
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се заблуждавайте-работя в европейска фирма,където има доста български турци.Всички те ще гласуват за Калфин,защото казват,че "при социалистите живеехме по-добре'. И са напълно откровени,за тях няма значение мнението на Доган.Докъде я докарахме-да изберем пак комунисти,поне за да не затънем съвсем..и това ще е правилният избор между двете злини.Иначе президентът да е парашутист,не върви-тепърва ще го опознават в света,тепърва ще се учи на политикаа...забравете.Не можем пак да тръгнем от нулата
287
2
 
11
 
! Отговори
MKS преди 12 години
До 306-А какво направи Доган през всичките тези години за българските турци?!Май от бедни станаха по-бедни!Нали все за него гласувате,че чак от Турция идвате макар там да не знаят бългаски език!Защо имам спомени,че турците по времето на социализма си бяха богатички.Неможе да им се отрече трудолюбието,но сега незнам как точно Доганчо защитава вашите интереси и пари?!
286
5
 
21
 
! Отговори
Криста преди 12 години
Президентът е такъв на целия народ.А ето имаме апел да избираме такъв, който има етнически предпочитания! А уж ще сме модерна и европейска държава...........Демагогия и лицемерие!
285
8
 
9
 
! Отговори
ДЙ преди 12 години
До 306 - Това значи, че съзнателни български граждани мюсюлмани подкрепят Плевнелиев. Това значи, че те са се измъкнали от средновековните си страхове и крепостнически зависимости. Т.е. това не е ДПС
284
0
 
4
 
! Отговори
zavisi преди 12 години
Ами ако част от хората на ДПС искат да те подкрепят...к"во правите нататък ????? :(((((((
283
16
 
11
 
! Отговори
HM преди 12 години
Росен Президент!!!!
282
12
 
18
 
! Отговори
ужас!!! преди 12 години
Гласуваш за Калфин - получаваш Доган!С ЦЕЛУВКА -ужас!!!
281
3
 
3
 
! Отговори
до 301 преди 12 години
Прочети малко повече - Живков е предпочел Боко защото "е бил доволен от него и преди"
280
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в руините на барбекюто - останаха и малкото доказателства за убийството на секретарката на Доган! Така че му направиха услуга! Освен това делото за незакоността на барбекюто беше решено на първа инстанция още преди Боко да дойде на власт