Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС

Избирането му нямало да концентрира цялата власт в една партия
Обновена: 27 окт 2011 07:23 | 26 окт 2011 22:14,
368
Плевнелиев: Да докажем, че можем и без ДПС
Снимка: БТА

В неделя нека докажем, че президент на България може да бъде избран и без гласовете на ДПС, призова тази вечер във Варна кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев преди срещата си с обществеността, на която присъства и кандидатът за кмет на града Кирил Йорданов.

Той посочи, че апелира към всички граждани да имат активна позиция и да гласуват.

Не може да има касиране на изборите, каза Плевнелиев. Според него опозицията в лицето на БСП има интерес да създава изкуствена психоза сред гражданите за нечестни избори, за да може да се намали активността при гласуването на балотажа и по този начин да се облагодетелства кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин–Стефан Данаилов, чиито избиратели ходят да гласуват под строй.

Плевнелиев коментира, че София не е България и затрудненията в столицата не са повсеместни. По думите му, когато опозицията говори за касиране на изборите, това е манипулация на гражданите, за да не гласуват.

В момента хората трябва да направят своя избор между статуквото и промяната в мое лице, посочи Плевнелиев.

Той отхвърли опасенията, че с избирането му на поста, цялата власт ще бъде концентрирана в една партия. Като аргумент посочи, че такова е било положението при управлението на Иван Костов с президент Петър Стоянов и на Сергей Станишев с президент Георги Първанов.

На въпроса дали ще налага вето на гласувани закони, Плевнелиев посочи, че ще предприема такава стъпка, когато има необходимите аргументи.

Кандидатът за президент коментира още, че е твърдо за референдум за добива на шистов газ в страната. Според него преди допитването до народа трябва да се събере цялата информация по този въпрос, да се направят екологични оценки и всички българи да бъдат запознати с данните.

Само при тези условия има смисъл от референдум, каза Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мисля че на герб ще им стигнат *** гласове! Долу цар Киро и Тиквата!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес Марга си купила в Стара Загора една връзка керевиз от пазара в града. Тя направо се е охарчила за земеделските производители. поне да беше напълнила торбите, а не толкова популистки да се държи на пазара
37
2
 
4
 
! Отговори
V_ преди 12 години
Пази Боже сляпо да прогледаИ Комсомолец - Президент!Полицай Избори да прави и Вълк кокошки да пази!Каквото лошо сам си направиш НИКОЙ друг не може по-добре!На касиране идва ред.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нов лозунг: Ще ***..ба Бойко Борисов на 30.10.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вижте това и после помислете-vbox7/play:d16d4656de
34
3
 
6
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Плевнелиев: Да докажем, че можем и без гласовете на ДПС.... защото *** вот е за нас :))))))))
33
3
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
Човек, който каза, че иска да спечели ВОЙНАТА за България, няма как да е обединител на нацията. а такъв претендира да бъде Роската. Мисията невъзможна
32
3
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Мислят хората това е! Работата е там, че Бойковщината накара много хора да затъпеят и да станат ограничени и запленени от лъжите му!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стана тя, и в колко партии ще го концентрира? Аз ли греша или този не знае вече какви да си ги измисля, че да е актуален?
30
3
 
7
 
! Отговори
Социопат преди 12 години
Шокиращи за наблюдателите бяха случаите, когато Общински избирателни комисии (ОИК) не реагираха на сигналите им за нарушения по време на преброяването. "Останахме с впечатление, че законовите нарушения се възприемат като съвсем нормални дори от председателите на ОИК", споделиха те.Според германските наблюдатели президентските и местните избори трябва да бъдат анулирани и повторени.Личният коментар от германските наблюдатели за впечатленията им от изборите на 23 октомври 2011 г. в България беше: Такъв хаос и такива нарушения никога не сме виждали. И нямаше да може да си представим, че съществуват в Европа. Наистина е трудно да проумее човек, че демокрацията може да бъде разбирана по този начин.
29
2
 
7
 
! Отговори
полуанонимен преди 12 години
Когато на лице е "Вся власть советом!" , се получава като в Гърция,дано да не се случи и в България.
28
4
 
17
 
! Отговори
Гласуващ преди 12 години
Каква промяна е Роската. Нали благодетел му е Той. А Той е от 10 години в управлението. И какво от това?! Що не промени нещата до сега. Аз освен за магистрали и строежи друго не съм чул от герберите. за тях няма социални придобивки, няма доходи на нацията, няма пенсии. Всичко е пътища.
27
10
 
17
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Не знам дали ходят под строй гласуващите за Калфин и Ламбо, но е факт , че са лоялни хората. А не са като герберите - номади, интересчии и такива, които се интересуват само от себе си, а не от добруването на народа
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нимойшшшшшшшш доказа. И то не щото резенчетата са повече а защото като им свирнат всички се юрват да гласуват. А ние сме добри само на клавиатурата
25
4
 
3
 
! Отговори
Вътрешен емигрант преди 12 години
А кой може да докаже,че не асоциирате и фантомните "гласове"?Май са 900000!Като "усвоите"поне половината или колкото са ви необходими,залогът ви е печеливш.А това се върши още отпървите "свободни" избори!И никак не се учудвам,защо почти никой не помни и не обръщавнимание на това.Ако би било обратното,резултатите биха били по-различни.Ама има и"Гьобелсова"пропаганда.Резултат Кауза пердута!Те затова сме зле и едва ли някога ще сеоправим.Такъв е "матрияла"-*** народ:Цитатите са на ББ и БД.
24
5
 
16
 
! Отговори
Плев преди 12 години
Спящата красавица на ГЕРБ не е изразил позиция по нито един ключов проблем на страната. Той подменя политиката с лични истории. Залага на клишетата вместо да си каже мнението. Може с часове да дърдори като специална порода папагал за пътища и магистрали, ама не сме чули нито една дума около позицията му за АЕЦ Белене, външнополитическите му приоритети, по фашистите, които викат по улиците *** ***. Вместо това чуваме:Трябва да печелим от всеки камък, както е в много държави по светаИлиЗащото президентът е център-нападателят на България, когато става въпрос за национални приоритетиИлиПрезидентът е гарант за държавността и работата на институциите, а моето разбиране за националната сигурност означава сигурност на отделния индивид и гаранция за неговия икономически просперитет
23
5
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 12 години
На въпроса дали ще налага вето на гласувани закони, Плевнелиев посочи, че ще предприема такава стъпка, когато има необходимите аргументи. И необходимите заповеди от когото трябва, разбира се!!!
22
5
 
9
 
! Отговори
Потресен преди 12 години
Ама тези съвсем ни правят на ненормални. Как да няма проблеми, като депутати от ГЕРБ ходят и изнасят чували с бюлетини и обясняват, че помагали на бременни. На снимките нали се вижда как са отворени чувалите.
21
1
 
7
 
! Отговори
кмет от ГЕРБ преди 12 години
Забраниха на Лечков да напуска страната! - 26.10.2011 г. 20:20:56С постановление на Окръжна прокуратура Сливен от 17 октомври, на Йордан Лечков е наложена ограничителна мярка - да не напуска страната.Новината бе потвърдена и от високопоставен източник в сливенската прокуратура, но вероятно е пазена в тайна заради предстоящия балотаж
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опита за компромат срещу БСП в Перник се купували ромски гласове. Този скандал е препечатан от медиите на Дилян Пеевски от ДПС. Това ясно показва кого реално подкрепя ДПС, но по-важното е, че ГЕРБ явно са уплашени от нещо, след като стартират подобна компроматна кампания. Това е явна постановка, защото няма заснета среща на хора на БСП с този брокер на гласове, а негови признания. Малко по-рано той е бил в полицията уж задържан, а и е ясно, че ГЕРБ опитва по всякакви начини да отклони вниманието от хаоса и манипулациите по изборите. ГЕРБ купуваше и притискаше гласувания, чрез МВР, което бе паралелен щаб на ГЕРБ, работеше с цар Киро тези неща не могат да се забравят.