Управляващите да мълчат гузно, призова ги Станишев

"За първи път от 20 години имаме провалени избори"
Обновена: 28 окт 2011 10:10 | 28 окт 2011 10:10,
266
Управляващите да мълчат гузно, призова ги Станишев

За първи път имаме провалени избори за последните 20 години. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV, като постави под съмнение тяхната законност.

Той не изключи възможността да се стигне до цялостно касиране на изборите. При такъв вариант лидерът на БСП посъветва управляващите да вземат необходимите 20 млн. лв., за които говори Бойко Борисов, от средствата за подслушване.

Имаме 230 хиляди невалидни бюлетини. Имам сериозни подозрения за манипулации и фалшификации, посочи Станишев.

Въпреки своите сериозни различия с лидера на Атака Волен Сидеров, в този случай смятам, че той е прав да иска повторно преброяване на целия изборен резултат.

"Когато между първия и втория разликата е 350 хиляди на президентския избор, нека да видим за кого са тези невалидни 230 хиляди", заяви Станишев.

Той изтъкна още, че се „влачиха бюлетини и протоколи“, а МВР с незаконни действия е вкарало 400 хил. души в забранителни списъци.

„Не може самозабравила се власт да потъпква фундаменталното ни право”, възмути се лидерът на БСП и добави, че е нарушено правото на българските граждани свободно да гласуват и честно да им бъдат преброени гласовете.

„Няма да позволим тези хора, които провалиха изборите, да се измъкнат, все едно че нищо не се е случило”, категоричен е Станишев.

Още по темата
За провеждането на втория тур социалистите обмислят възможността да открият и линия за сигнали на граждани.

Станишев беше категоричен, че правителството носи отговорността за провеждането на изборите. "Управляващите трябва да мълчат гузно”, добави лидерът на БСП.

Той добави, че ГЕРБ ги е страх, че втори път ще могат да обиколят бизнеса и да съберат пари за купуване на гласове.

„Призовавам хората да гласуват!”, заяви Сергей Станишев.
Той обясни, че масовото гласуване е единственият начин да се преодолее купеният и сплашеният вот.

Станишев изтъкна, че на тези избори залогът е дали ще позволим еднолично управление, или ще опазим демокрацията в страната. Българите ще изберат дали ще дадат властта на една групировка, която действа по мутренски, или ще опазят правото си да гласуват свободно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
Нели преди 12 години
По-скоро БСП трябва да престанат с постоянните нападки, защото така няма да се подобри положението на Станишев и колегите му.
252
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес слушах интервю на Калфин по радиото и определено не звучеше като Първанов - човекът говори за разлика от Първанов! И то говори смислени неща, неща които разбирам и изказва ясно мнение! При кандидата на Борисов не е същото... И неговото интервю слушах и се убедих, че по-неразбираеми и безсмислени фрази не бях чувал... а и гласът му е един и е толкова невзрачен и му личи, че крие нещо, крие нещо долно и измамно зад усмивката и фалшивият позитивизъм...
251
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общо 36 агенции обгрижват ГЕРБ на президентските и местни избори. Това става ясно от публичния регистър на Сметната палата. Бройката е внушителна на фона на обявените само 44 агенции, ангажирани с двата вота. За социологически проучвания ГЕРБ са ангажирали Сова-5 АД, НЦИОМ, Маркет ЛИНКС ООД, МБМД ЕООД, ГФК България ЕООД. Партията плаща и на Фокус, Нунти ООД именно за извършването на социологическа дейност. Според публикуваната информация, обаче, Алфа Рисърч ООД ще работи като рекламна агенция за ГЕРБ. От партията имат сключен договор с ТВ Седем ЕАД, Дарик Нюз ЕООД, Т-Стил ЕООД, които според данните в регистъра са рекламни агенции.Към рекламните агенции, с които работи ГЕРБ са и Студио Сити, Рекламна мрежа 5 ООД, Реклама Дупница ЕООД, Пресмаркет ЕООД, Ню Медиа Груп АД, Моушън Артс ООД, АВС КО ООД, Акром, Антони Реклама ЕООД, Арт Фореста ЕООД, Барометър България ООД, Ваком Адвъргайзинг ЕООД, ГРЕТ АРТ, Добруджа Спектър ООД, ЕКС ПРЕС, Елит Медиа ООД Партия "ГЕРБ", ЕНИ Филм, Есбул ЕООД, ЕТ Валентин Боков - Арт Медиа, ЗАК Аутдор ООД, Кабел Сат Запад ООД, Колорит Прес ООД, Кривицки и Сие ООД, Медиа Груп ООД, Медиа Лайт ЕООД, Метрополис Груп АД. Рейсър Къмпани ООД пък са едни от тези, които отговарят за връзките с обществеността.
250
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бсп да ги закрият след тези избори.Това е партията на упадъка и разрухата.Лицемерие, интриги и клевети по ГЕРБ, последно време не съм видял друго от тях!Подкрепете Плевнелиев!
249
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че защо тогава смееш да говориш ти? А, извинявай! ВИ не си от управниците!
248
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога няма да забравя,преди 3 год. как този съсел се оправдаваше пред жените които искаха да забременеят инвитро,че нямало как да задели 10млн. лв. от бюджета,които трябваха за целта. След 1 седмица,на въпроса "защо не направи избори две в едно" той отговори: " ЗА ДЪРЖАВАТА НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА ИЗВАДИ ОЩЕ 18МЛН. ЛВ. ТАКА,ЧЕ ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ НА ДВЕ ДАТИ"
247
2
 
12
 
! Отговори
АКО МЕ ЧУВАТЕ...? преди 12 години
АЛОО,БСП......, докато Станишев, Р.Овч.,и Р. Петков ,са там ,в централата ------БСП,ВИНАГИ ЩЕ--------ГУБИ!
246
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Криминален елемент на балотаж за кмет от ГЕРБ в апетитната община Божурище. Лицето Станимир Жарков, за незнащите това е един от шефовете на Олинеза, станал известен с това че в края на 90-те малтретира и изтезава 12 свои работници по особенно жесток начин, осъден е на 5 г. Затвор и 5000 лв. голба, като един от заседателите подписва решението с особенно мнение, смятал е че за подобно деяние трябва поне 10 г. наказание. В изборния ден води *** от Костинброд да гласуват за него.
245
3
 
9
 
! Отговори
съселчо преди 12 години
Съсел ***, скрии се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
244
2
 
5
 
! Отговори
ЧЕФ преди 12 години
ДР,СТАНИШЕВ ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОШИТЕ СИ /КАКТО КАЗВА ЕДИН ПРОФЕСОР/ ДОСТА КИЛОГРАМИ ВИ СЕ КАЧИХА ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ ДОКАТО БЯХТЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЗАСРАМЕТЕ СЕ КРИЗА Е,,,,,,,,,,,,СИГОРНО И ФИНАНСИИТЕ ВИ СИ КАЧИХА, С ПРЕПОРЪКА ДА СИ НАПРАВИТЕ СПРАВКА СЪС СНИМКА ОТ ПРЕДИ 5 ИЛИ 6 ГОДИНИ,,,,,,,,,,,,,,,
243
1
 
4
 
! Отговори
гледащ преди 12 години
абе тук некой вика 20 години управляват червените и нищоне е верно оти станишев да не е син на некой друг не знамзбогома да не е с оскар вместо с аскеер /що ли го кръстиха така/калфин да не би да не беше по едно време а май и сега /кога му отърва/ социалдемократкво ли е това животно и има ли почва у настея аристократи да си ходят завинаги после ще избираме демократи за сега само можем да ги парзулнем по нанадолнищеточудно е кат ги бие бойко и на тея избори ще се срамуват ли или да
242
2
 
8
 
! Отговори
Боян преди 12 години
Марш в дупката,плъх гнусен!
241
0
 
1
 
! Отговори
akud преди 12 години
Абе, не ми пиши тук, а в скайп
240
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Акут на мен ми дадоха, а за теб остана............ филия с мас
239
0
 
4
 
! Отговори
akud преди 12 години
Да пиша ли още или свършиха парите, а, Цоко
238
3
 
5
 
! Отговори
Ру преди 12 години
*** долен. Невалидните бюлетини са на етническите турци, на които Доган заповяда, да не гласуват за президент на първи тур.
237
3
 
3
 
! Отговори
Торкемада преди 12 години
"Лично председателят на парламентарната група на Прогресивния алианс на Социалистите и Демократите в ЕП каза, че за първи път вижда на избори бюлетини да се разнасят в чували. Изненадан бил също от факта, че вътрешният министър е и шеф на предизборния щаб на управляващите."Пак сме първи на нещо!!!На Бойковщина
236
1
 
4
 
! Отговори
akud преди 12 години
защо хората от бившата тройна к00лиция толкова се страхува от ЕДНО ПАРТИЙНО управление. Може би защото тогава няма да има как всеки от к00лицията да се оправдава с другия и тогава законите ще трябва да се спазват и тогава много от бившите още от януари ще трябва да влезнат в тази "ХУБАВА" стъклена стая която са им приготвили в бившата вече сграда на данс???? Колкото повече хора гласуват толкова повече политиците ще се съобразяват с народа.
235
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Посредствения актьор Ламбовеца сам си призна, че всичките си успехи дължи на партията/БКП-БСП/, е какво повече да коментираме, той е поредното комунистическо недоразумение: за едната рола в "На всеки километър", завалията цял живот ще цулува задните избръснати части на такива като Станишко. Срам и позор за един актьор!
234
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласуваш за Калфин, получаваш ДОГАН.