Отлив на членове на секционни избирателни комисии

Новите се определят по предложение на политическите партии
Обновена: 29 окт 2011 20:51 | 29 окт 2011 20:51, Елка Василева
62
Отлив на членове на секционни избирателни комисии
Снимка: Булфото

След хаоса с предаването на изборните книжа от първия тур на президентските и местните избори стотици членове на секционни избирателни комисии са се отказали да работят на втория тур утре. Всички те ще бъдат сменени с нови хора.

Най-много членове на комисии са се отказали в Пловдив. Там най-малко 600 души са решили, че няма смисъл да участват в провеждането на изборите утре. 70 са отказалите се в Плевен. В Сливен под 10 % или 84 души са решили, че имат по-важна работа от стоенето в секционните избирателни комисии. Откази на членове на СИК-ове валят и във Варна.

Още по темата

За втория тур на изборите ЦИК реши снощи, че в цялата страна ще се раздадат по 10 лева допълнително за балотажа. Само в София членовете на секционни комисии ще получат повече - по 60 лева на човек.

Подмяната на членовете на СИК става по предложение на политическите партии и коалиции. Проблемът при новозаписаните, е че те имат ден-два да разберат новите правила.

ЦИК е заседавала до късно снощи по казуса с двамата депутати, които бяха в ОИК София при приемането на протоколите. Както за двамата депутати, така и за депутата, дал пресконференция в изборния ден, комисията не успя да събере две трети от гласовете и така и за тримата няма да има наказания, каза говорителят на ЦИК Бисер Троянов пред bTV.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: СИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз няма да гласувам този път. Кристално ясно е, че изборите се манипулират както не са манипулирано досега !
4
0
 
7
 
! Отговори
ЗА №1 преди 12 години
ИЗХОДА ОТ ПОДОБНА СИТУАЦИЯ Е:ПРОКУРОРСКО РАЗРЕШЕНИЕ..... "ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА ЕЗБОРНИЯ ДЕН"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има вече схема, такива като теб да ги пратят в психиатрия, *** болния герберски мозък. Но какво се учудвам. Шефовете подправят изборите, а клакьорите обвиняват другите.
2
2
 
16
 
! Отговори
На дали преди 12 години
до 1Абе ей *** ти имаш ли нещо като мозък в главата си?!!!!Ти стоял ли си да видиш как се предават протоколи,стоял ли си да те "правят на луд",стоял ли си гладен,заспивал ли си от умора?Млъквай ,докато си цял!!!!!!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ти търси членове, всеки гледа да набара мекото.