Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати

"Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри"
Обновена: 31 окт 2011 14:55 | 31 окт 2011 09:19,
224
Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

"Поемам ясен ангажимент хората да видят ясни резултати от нашия труд", заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев пред БНТ.

Той обеща, че работата на институцията ще бъде прозрачна и заяви, че "искаме да извадим президентството от всички зависимости".

Относно упреците, че ще бъде "кукла на конци" на премиера Борисов, Плевнелиев заяви, че е прагматичен човек и екипен играч, а когато има национална кауза, ще се взимат правилните решения.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", изтъкна той.

Още по темата

На въпрос за екипа, който ще вземе със себе си на "Дондуков 2", Плевнелиев заяви, че в момента има най-много трима-четирима души, на които да се опре и ще уплътни следващите месеци до встъпването си в длъжност, за да намери правилните хора.

От думите му стана ясно, че с него в президентството отива сегашният заместник-министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Росен Плевнелиев заяви, че е е категорично "за" референдумите, а на въпрос за големите енергийни проекти на страната коментира, че предпочита не толкова да сме енергиен център, а да имаме енергийна ефективност.

За бъдещето на АЕЦ "Белене" той заяви, че очаква мнението на световни експерти, а за петролопровода Бургас-Александруполис изтъкна, че печалбите от него са равни на дневната печалба от туризма.

Плевнелиев благодари на опонента си Ивайло Калфин за коректното поведение в края на кампанията и го определи като "достоен противник". Не толкова ласкав обаче бе за лидера на БСП Сергей Станишев, който по думите му, не познава държавността.

"Те отново получиха урок", бе коментарът на Плевнелиев за представянето на левицата. Той призова БСП, ако има доказателства за подмяна на вота, да ги предаде на компетентните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страдайте другари! Ощееееее! :)))
210
1
 
7
 
! Отговори
Врачанин преди 12 години
До НАБЛЮДАТЕЛ Честит празник тикво герберастка.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най големия печеливш от тези избори е Дога - изплющя всички *** за няколко дена. На това ми се вика богат урожай :)))
208
4
 
7
 
! Отговори
Врачанин преди 12 години
Поредната тиква в управлението на Чалгария. Навярно и на този ще му е виновен Първанов докато е президент. Боко си събра всичките идиото около себе си. Честит празник на всички тикви в тази смотана държава.
207
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слагайте минуси дървени,червени и изтрещели глави,същите сте като серГЕЙ.
206
6
 
2
 
! Отговори
202 преди 12 години
Хи-хи-хи ама гербавото все с еднакъв репертоар :))). Както ги разкриеш и веднага почват да шикалкавят - ама аз не съм баш гербав, ама аз не съм милиционер, ама аз таковата, даже и за Плевньо не съм гласувал, ама иначе много им симпатизирам :))). Е, ама аз пък съм пророк :)) Единственото място за което се сещам да отива необразован урбан с посока от Младост към Бъкстон е районното на ъгала на Борис :))). Айде сега викай ми Ванга и бегай да задиряш некоя секретарка.
205
6
 
7
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛЯ преди 12 години
НА 30.10.2011Г ОКОЛО 19 Ч 02 МИН БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ Е ЗАБЕЛЯЗАНО МАСОВО ЯВЛЕНИЕ : НАВЕЖДАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНО КОЛИЧЕСТВО ЧЕРВЕНИ БЕТОННИ ГЛАВИ, ВСИЧКИТЕ ПОСЪРНАЛИ И С НАТРИТИ НОСОВЕ!!! СЪЩИТЕ ПРЕДИ СА ЗАБЕЛЯЗВАНИ НА БУЗЛУДЖА, НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И НА ДРУГИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА, ДА МАХАТ С ЧЕРВЕНИ ЗНАМЕНЦА ЗА СБОГОМ И "ЗБОГОМ" С БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!! ОЧАКВА СЕ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕТО ИМ КЪМ ЧЕРВЕНАТА ПЛАНЕТА, ДА ДАДАТ ПОСЛЕДНА ЦУНКА НА ДОГАН ШЕФ НА МАРИОНЕТНАТА ИМ ПАРТИЯ - ДПС!
204
1
 
5
 
! Отговори
198 преди 12 години
Айде да ти отговоря по ред - всъщност и бензина беше доста по-евтин - юни 2009 - 1,83 ст., а покупателната способност по-висока. Не съм видял народа да наказва БСП - видях, че 2/3 отебаха изобщо изборите, щото нямаше избор, а една не много малка част от хората отиде да гласува с отвръщение за Калфин за да покаже позицията си към Мутрата. А най-много ме кефи, когато хора, които очевидно не познават бълг. азбука почнат да се правят на народни трибуни :))) Кво беше Патриот е, душа дава, за правда и свобода. Но не своята душа братя, а душата на народа :)))
203
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще изпълни всичко което му заръча пожарникаря -мин. председател.Ще бъде най голямата кукла на 22 г. хаос.
202
2
 
0
 
! Отговори
До 193 преди 12 години
Освен, че си глупав, а и нямаш ниакакъв усет. Нито съм от ГЕРБ, нито съм главувал за Мутра, а не съм и полицай
201
2
 
2
 
! Отговори
realist преди 12 години
..........ЕЛЕГИЯКажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата,или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!" Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на *** избрана - рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода! ХРИСТО БОТЕВ
200
2
 
4
 
! Отговори
До 188 преди 12 години
Абе другарко вие май в партията си говорите на някакъв ваш си измислен език със странни думи и още по-странни значения на тези думи. Това ли било полицейщина? Цялата ви партия сте за психодиспансера
199
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
197-ми, няма разлика между Гейя и Калъфа-Калфин !И двамата прости и нагли номенклатурчици.
198
2
 
3
 
! Отговори
do 181 преди 12 години
Pri troinata koaliciq benzina evtin li be6e , ami dohodite ? Naroda za poreden put nakaza BSP, a takiva mozaci kato 181 ne razbraha li 4e naroda ne e maloumen u ne moje po takuv elementaren nachin da se manipulira. Ta tka 181 po-dobre ne se izlagai....
197
2
 
2
 
! Отговори
до 185 преди 12 години
Хей 185, аз съм работил с онези с червените куфарчета и им познавам и зъбките. И от мен да го знаеш, онези с червените куфарчета правят бизнес с бившите съветски републики и с русия.
196
1
 
1
 
! Отговори
192 преди 12 години
Е ама в случая не говорим за теб, а за този с българското има Росен. А той куфарчето го е взел :))) Все пак добре си направил, че си използвал Гей-я с доуточнение, щото иначе стават грешки и не се разбира кой от двамата визираш.
195
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе около 20 % от всички гласоподаватели (изпростяли до степен да не могат да мислят в перспектива), гласуваха за герб, лошото е, че останалите, дето може би все още могат да мислят някак, решиха, че няма смисъл или пък не им позволиха да гласуват... ама като дойде ножа съвсем до кокала, ще видим
194
2
 
2
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 12 години
До 144, Това си е за твоя сметка адаш, станишев ти ли си бе? Не се пиши с моя ник. Долния болшевик винаги е миришел на ***. Заради вас ни изобразяват като ***.
193
2
 
4
 
! Отговори
189 преди 12 години
Едва ли оценката на гербав милиционер, гласувал за мутра, може да е измерител за обективност и интелект. По-скоро обратното, така че благодаря за високата ти оценка :)
192
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
185-ti, Лазар Причкапов и намен да ми беше дал куфарче с пари и аз щях да го взема, но това не би ме направило човек с анти-Българска политика и Роб на парията. Не би ме накарало и да сложа националните интереси под партийните !Така че...Разликата между него и Гей-я ( Хамстера ) е голама!