БСП поиска касиране на вота в София

Георги Кадиев внесе жалби срещу избора на кмет и общински съветници
Обновена: 1 ное 2011 16:38 | 1 ное 2011 16:38,
103
БСП поиска касиране на вота в София
Снимка: БТА

БСП подаде в Административния съд две жалби срещу избора на кмет и на съветници в Столичната община. Жалбите бяха внесени в ОИК-София от кандидата на левицата за кмет Георги Кадиев и от общински съветници на БСП.

Мотивите за искането за касиране на вота са свързани с организацията на изборния ден – от удължаването му, което левицата определя като незаконно, до хаоса с предаването на протоколите в общинската избирателна комисия.

Още по темата

Кадиев изтъкна още, че в жалбата са приложени доказателства за липсата на оригиналните протоколи от 37 секции, които по думите му са със служебно вписани гласове, а в голям брой секции са се подписали под половината от членовете на секционните комисии, което по закон прави документите невалидни.

Според БСП е необходимо ново ръчно преброяване на бюлетините, отмяна на резултата от 23 октомври и насрочване на нови избори.

Георги Кадиев днес изтъкна, че разчита на обективността на съда при преценката на доказателствата.

„Единственото, на което разчитам и което искам, е обективност от съда. Не искам той да съди по бесепарски, не искам да съди и по гербаджийски“, заяви той.

Доскорошният кандидат за кмет е категоричен, че чрез лошата организация на изборите хиляди софиянци са били лишени от вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HAIDE NOVATA STARA WLAST,SEGA EDIN ZAVOD ZA BOKLUCI,4E Q WIJ I TUK I NAVSQKADE IZ BALGARIQ,6TO E 4ERVENA SMRAD.TAKMO I PROCENTITE SE ZNAQT-PO GOLEMI4AK DA E ZAVODA ZA 4ERVENI BOKLUCI,TA PO-SKORO DA SE IZ4ISTI OT TAQ 4ERVENA SMRAD
94
3
 
3
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Ама вие от БСП сте много наивни: поискайте касиране на изборите навсякъде в БГ, където резултатите не ви харесват и това трябва да го направите бързо, преди президент Гоце да е сдал поста. Иначе тези слънчогледи от административните съдилища за нула време ще се престроят в крак с новия перзидент и тогава ще има много да патите! Да не говорим, че през 2012 г. предстои смяна на карула - на шефа на ВКС и гл.прокурор и тогава кой ще ви ходи по гайдата? Тогава ще настане ерата "Вся власть Советам!"
93
4
 
3
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Прав е Кадиев! Само касиране за герберите!
92
3
 
2
 
! Отговори
ГЕИБЕРАСТКА ДЪРЖАВА преди 12 години
АБЕ В КЪРДЖЕЛИ МНОГО БЪРЗО РЕШИХА ПОВТОРНО БРОЕНЕ НА ГЛАСОВЕТЕ ЗАРАДИ ЖАЛБА НА ГЕРБ,АИДЕ ПУМИЯРИ ГЕРБЕРСКИ МАИ ТОВА ГО ПРОПУСНАХТЕ. А В МНОГО ЧАСТИ НА БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПОВТОРНО БРОЕНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ. АКО НИЕ НЕ СПРЕМ ГЕИБЕРИТЕ СЕГА,УТРЕ ДЕЦАТА НИ ЩЕ СА ТЕХНИ РОБИ
91
6
 
10
 
! Отговори
До 95 преди 12 години
Ако някоя партия в България знае как се купуват гласове,то това са БСП и ДПС.Едните са известни с това,че 20 години бяха начело,благодарение на хиляди кебапчета,раздавани в столипиново и подобните му махали,а другите-с потрошените предизборни сетри от турция.И това в продължение на мноооооого години и на всички избори.Да не забравяме как гоце клати стола последните 5 години в президентството,благодарение на ромските гласчета.Комуни,комуни-нагли и *** сте!затова си заминавате...
90
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ППППППХАХАХАХАХАХАХА.Да те бият с 30+ % и да искаш повторно преброяване или трябва да си изключителен ***,или да си комунист.То едното никак,ама никак не изключва другото.Дори едното е условие за другото!
89
10
 
7
 
! Отговори
койчо преди 12 години
Според мед трябва да касират изборите в цялата страна! Аман от маниакални лакомници за власт! Гербаджиите знаят само да купуват безочливо с наши пари!
88
3
 
8
 
! Отговори
sc преди 12 години
Приятелю, разгледай резултатите, в общини със смесено население - като Руен,Джебелт и виж как са разпределени гласовете за президент. 7-8 % за избрания президент, 80-92 % за двойката на БСП. Иначе пишете глупости кой с кой се разбрал.
87
6
 
9
 
! Отговори
bai_jordan преди 12 години
До 92Комунистите газ пикаят и живия пример си ти!!! Колко ли време ти е отнело да триеш бисквитките и да щракаш минуси. Аз не видях един хубав коментар за тоя човек изключая теб.
86
11
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Балъци, мръсни,необразовани, ***, кухи и нагли...гербаджийски. Вие кво образование имате бе, кви данъци сте платили бе, въобще разбирате ли от икономика и градострйство бе въшки тоталитарни. Лъжат ви вече 4 години *** от ГЕРБ барабар с Доган, който им е *** и КОЙТО ИЗБРА ПЛЕВНЕЛИЕВ. А вие и това не можете да видите, щото сте си завряли главата дълбоко в гъзЪ на Тиквата. Комунистите викат дръжте комуниста, смешни сте бе. Скоро съвсем ще останете без работа заради вожда ви, балъци!!!
85
6
 
5
 
! Отговори
tikvi преди 12 години
komunist nikoga ne gubi. toi e bogoizbran i vutre v nego ima med. vinagi sa pravi. kratuni skapani i 4uguneni
84
5
 
7
 
! Отговори
Ха преди 12 години
Дано касират изборите в цялата страна - президенски и кметски. Тогава и ГЕРБ, и БСП - двете комунистически партии ги чака голяма изненада. България не помни по - манипулирани комунистически избори през цялата си политическа история. Да изметем комунистите от БСП и мутро - милиционерските комунисти от ГЕРБ!
83
10
 
5
 
! Отговори
bai_jordan преди 12 години
Тоя *** не стига, че го биха като "шкембе у дувар" ами иска касиране на изборите!? Алооооу ***, всеки ден да правим избори пак нямаш шанс. Вземи се скрий някъде!
82
4
 
3
 
! Отговори
djoko преди 12 години
KADAFIEV MOJE SAMO DA NAPRAVI SAMO BLIZ NA FANDAKOVA I NI6IO DRUGO!!!!!! ZAGUBIL KOMUNIST SAMO PLA4E KATO VDOVICA ZA K...P!!!!!!! TOVA LI LIKE 6TE E KMET NA STOLICATA!!!!! A!!!!!
81
10
 
6
 
! Отговори
Отврат преди 12 години
Завалията сърдитко. Все за нещо ще намери да се начумери.Е, добре. Касиране. Нови избори. И нов резил за тебе. Още по-голям.Аз пак ще гласувам за Г-жа Фандъкова ! И не само аз !НАУЧИ СЕ ДА ГУБИШ ДОСТОЙНО - НЕ ТИ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ, ИМАШ ОПИТ.
80
7
 
6
 
! Отговори
бившо пионерче преди 12 години
За лека нощ -Да ви го начукам комунисти до макарите .Желая ви да останете щастливи и пак да ме потърсите...
79
5
 
8
 
! Отговори
бренеке-12 преди 12 години
Аз касирам комунистите от 1944 година до сега,тъй като Сталин ги внедри да господстват без всенародната любов.А що се отнася до София не им се разрешава.Разрешено им е да касират избори в Москва или Чукотка...
78
9
 
11
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 12 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
77
6
 
7
 
! Отговори
поля преди 12 години
Кадиев иска пари за избори. Ми ние на даваме, бюджета е достатъчно орязан, пари нема. Имате възможности, дайте градивни предложения за София, за България. И като ви откажат изпратете Станишката в медиите да разкаже как сте предложили страхотни идеи и как Герб са ги отхвърили. Вие сте опозиция, нали? Или сте просто в лоша позиция? хех
76
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мръсно комунистическо изчадие! жал ми е за него, яд ме е да го гледам, срам ме е да се нарека българин заради такива като него! нека си касира на воля, историята помни победителите, а този *** ще бъде забравен още утре..!