БСП поиска касиране на вота в София

Георги Кадиев внесе жалби срещу избора на кмет и общински съветници
Обновена: 1 ное 2011 16:38 | 1 ное 2011 16:38,
103
БСП поиска касиране на вота в София
Снимка: БТА

БСП подаде в Административния съд две жалби срещу избора на кмет и на съветници в Столичната община. Жалбите бяха внесени в ОИК-София от кандидата на левицата за кмет Георги Кадиев и от общински съветници на БСП.

Мотивите за искането за касиране на вота са свързани с организацията на изборния ден – от удължаването му, което левицата определя като незаконно, до хаоса с предаването на протоколите в общинската избирателна комисия.

Още по темата

Кадиев изтъкна още, че в жалбата са приложени доказателства за липсата на оригиналните протоколи от 37 секции, които по думите му са със служебно вписани гласове, а в голям брой секции са се подписали под половината от членовете на секционните комисии, което по закон прави документите невалидни.

Според БСП е необходимо ново ръчно преброяване на бюлетините, отмяна на резултата от 23 октомври и насрочване на нови избори.

Георги Кадиев днес изтъкна, че разчита на обективността на съда при преценката на доказателствата.

„Единственото, на което разчитам и което искам, е обективност от съда. Не искам той да съди по бесепарски, не искам да съди и по гербаджийски“, заяви той.

Доскорошният кандидат за кмет е категоричен, че чрез лошата организация на изборите хиляди софиянци са били лишени от вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
700 000 МЪРТВИ ДУШИ, ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ ИЗБОРИ!!! Тотю Младенов обясни какво предвижда бюджетът за Държавното обществено осигуряване (ДОО): брой осигурени лица 2 765 158; брой на безработните с право на обезщетение за безработица 116 314 души; средногодишен брой пенсионери 2 195 220. Около: - 5 000 000 души - Знаем, че българите в чужбина са 1 300 000ОБЩО - 6 300 000 българиИзбирателите били - 7 000 000 души!!!ВЪПРОСА МИ Е:- КЪДЕ СЕ КРИЯТ 700 000 ИЗБИРАТЕЛИ, ТА НЕ СЕ ОСИГУРЯВАТ!?!?!?!? С ТЕЗИ МЪРТВИ ДУШИ КОМПА НА ЦИК ЩЕ СПЕЧЕЛИ ВСЕКИ ИЗБОР
54
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Тоя май искаше да финансира кьопек-гювенди курвалъ патакламата (***-парада) в София с държавни пари.
53
2
 
7
 
! Отговори
Колев до 36 преди 12 години
Диаграмите за кого са гласуавали ромите, турците, и пенсионерите ги показваха по Нова ТВ и по ТВ Европа вероятно ги има и в някои вестници. Не всички медии ги показват да не дразнят столетницата.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом за ГЕРБ в Кърджали може , то и за БСП в София трябва да може!Все пак живеем в демократична страна , или поне си мисля така!А пък каквото излезе!Има и други градове , където също има съмнение за манипулация!
51
8
 
3
 
! Отговори
Мутрата преди 12 години
Днеска разправям на жената, която е бременна да ми смени гумите на колата, а тя неще.......................... и ми разправя, че нямало в мааалата депутати от ГЕБР, е аз ся к'во да направа ?
50
5
 
11
 
! Отговори
до 51-ви преди 12 години
Приятел , ние не ибираме умници , а избираме хора които да вършат работа на софиянци! В крайна сметка не си избираме съпруг или съпруга , а кмет който да работи за хората! Както така също не си избираме президент ,щото бил добър артист!Когато се научите да мислите с главите, а не с оная си работа, тогава ще прокопсаме!
49
3
 
8
 
! Отговори
unufri преди 12 години
Нека, на новите избори ще вземат 10% и тогава май ще трябва да се саморазпуснат като партия. Цял век са си биле нагли *** и такива ще си останат.
48
15
 
12
 
! Отговори
Анти--ГЕРБ преди 12 години
Кадиев е МНОГО по-умен от Фандъкова. А за безобразно организираните и проведени избори нима не е прав? А, Герберасти!?!?
47
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това пък боклучнце какво си въобразява?!!?! Нарушения... Касиране.... :))))) Веселяк! Къде отиваш, може би?! На работа - едва ли не?!?! :)))) Сбогом комунистически пачаври! Приятно гниене!
46
8
 
18
 
! Отговори
Наглост преди 12 години
Кадиев , няма ли на теб кой да ти провери произхода на парите и свързаните с теб лица ??? То бива наглост ,то бива ,ама като това комунистическо-социалистическо дебелоочие няма . За тия всяко нещо не е за тях или при тях ,занчи не е хубаво , има измама и не е честно. То бива лицемерие от тези диребеи ,дето се правят на социални и честни ,а станаха мултимилионери на гърба на хората. Народа не обича богатите заради такива като тях - *** забогатяли нечестно . Хайде скрийте се !!!!!!!!!!!
45
7
 
20
 
! Отговори
БАЙ КОЛЮ преди 12 години
ЛАМБО СИ ИСКА ОБЕЩАНИТЕ 250000 А СТАНИШЕВ НЕ ГИ ДАВА......ПУБЛИКУВАЙТЕ НЕЩО ПО ТОЯ ВЪПРОС.КВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОВА НИЩОЖЕСТВО КАДИЕВ.
44
2
 
13
 
! Отговори
дон преди 12 години
ДОбре бе,ако има сериозни изборни нарушения,защо да не се касират изборите?!В града в който живея на балотаж се явиха независим и такъв на герб.Колкото и да ги ненавиждам герб,гласувах за техния кандидат,та да може стария кмет да се разкара,че 8 години се счупи от крадене.Най-нагло купуваше гласове и на балотажа би! И сега според повечето от вас,това трябва да е положението,щото видиш ли,пари за избори се харчели.Докато не се научим на ред и диспицплина,все такива ще ни управляват..крадци
43
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 12 години
nomer 2 Май си от кандидатите в края на класацията.Дори и двамата да се махнат твоя ред няма да дойде !
42
4
 
13
 
! Отговори
BaM-BaM преди 12 години
Да касират,но ако резултата след изборите е същия той да ги плати!
41
5
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
БСП не фалира ли вече.Ламбо си търси обещаните пари,по форумите яко платени драскачи.Явно добре са краднали 20 години
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние пък искаме да вкараме БСП в каса. Да пуснем касата по черно море, а ключа да го пратим на Путин по пощата. :)
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боооооже, чета и не вярвам на ушите си!
37
3
 
13
 
! Отговори
соПола Доган преди 12 години
серГЕЙчо, чакам да ме цункаш!
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям смях... а за смешника от снимката нямам думи...