БСП поиска касиране на вота в София

Георги Кадиев внесе жалби срещу избора на кмет и общински съветници
Обновена: 1 ное 2011 16:38 | 1 ное 2011 16:38,
103
БСП поиска касиране на вота в София
Снимка: БТА

БСП подаде в Административния съд две жалби срещу избора на кмет и на съветници в Столичната община. Жалбите бяха внесени в ОИК-София от кандидата на левицата за кмет Георги Кадиев и от общински съветници на БСП.

Мотивите за искането за касиране на вота са свързани с организацията на изборния ден – от удължаването му, което левицата определя като незаконно, до хаоса с предаването на протоколите в общинската избирателна комисия.

Още по темата

Кадиев изтъкна още, че в жалбата са приложени доказателства за липсата на оригиналните протоколи от 37 секции, които по думите му са със служебно вписани гласове, а в голям брой секции са се подписали под половината от членовете на секционните комисии, което по закон прави документите невалидни.

Според БСП е необходимо ново ръчно преброяване на бюлетините, отмяна на резултата от 23 октомври и насрочване на нови избори.

Георги Кадиев днес изтъкна, че разчита на обективността на съда при преценката на доказателствата.

„Единственото, на което разчитам и което искам, е обективност от съда. Не искам той да съди по бесепарски, не искам да съди и по гербаджийски“, заяви той.

Доскорошният кандидат за кмет е категоричен, че чрез лошата организация на изборите хиляди софиянци са били лишени от вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
7
 
! Отговори
бат бойко преди 12 години
бсп нямат право / само герб може/ казах/ няма да ми задавате глупави въпроси/искам само аз кво кажа това да е/ нали бе *** / ще търпите/ вие сте търпелив народ няма да се излагате/ аз ви виждам като касичка/ казах няма да се повтаряме
34
16
 
2
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
Хубаво би било да махнем Фъндъкова, защото за нищо не става. Но пък Кадиев... *** комунист. Ако касират изборите и се проведат нови и ако те са честни тия двамата би трябвало да изхвърчат от София.
33
1
 
2
 
! Отговори
до 28 Колев преди 12 години
Къде е тая диаграма
32
5
 
12
 
! Отговори
МАФИЯТА ВИ ЯДЕ преди 12 години
То изборите че си бяха пълен цирк, верно е, АМА ПО-ИНТЕРЕСНОТО Е ДРУГО !!! ТОЯ КЛОУН ГОРЕ НА СНИМКАТА ЗАЯВИ, ЧЕ СЪДА В БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ОСТАНАЛА ДЕМОКРАТИЧНА ИНСТИТУЦИЯ !?!?!?!?!?!?!?!?!
31
10
 
17
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Хм.. явно БСП искат да загубят със 100% на 0 :)
30
6
 
6
 
! Отговори
kam 9 преди 12 години
kak da stani tova kato vsi4ko be6e iasno.te tezi izbori sa samo ei taka da zamajat y4ite na naroda.a vsi4ko si e iasno.
29
2
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
...А ти не знаеш ли, какво ставаше ----20г., ПРЕХОД?Кой спеше ---20г .?
28
9
 
10
 
! Отговори
Колев преди 12 години
Нали видяхте диаграмите за гласуването за президент по етническа принадлежност и по възраст за БСП и ГЕРБ. Е, има ли нужда от коментар?
27
8
 
14
 
! Отговори
геро преди 12 години
Тази червена въшка ,като е сигорен че изборите са маниполирани,нека си внесе документите.Но ако се проведът нови избори и ги загуби,тогава партията БСП да плати всички разходи по изборите.Аз не съм съгласен със мойте пари на данъкоплатец да се правят експерименти
26
4
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Аз пък има чувството, че ти не разбираш какво става в държавата. Обаче съм сигурен, че ако дойде БСП на власт, веднага ще кажеш, че вече сме започнали да разбираме какво става в държавата, нЪли?
25
3
 
6
 
! Отговори
БЛИЗНАЦИТЕ НА.... преди 12 години
....БГ ПРЕХОД!--------И.Й.КОСТОВ =Р.Офчароф
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, КРадиев, то да бяха 1-2-3%, ама при такава разлика си за посмешище.
23
9
 
16
 
! Отговори
СУПЕРГЕРБ преди 12 години
ТОЯ ДА НЕ Е МАЗОХИСТ.МАЛКО МУ СЕ ВИДЯ БОЯ ДЕТО ЯДЕ ОТ ДАНЧЕТО ФАНДЪКОВА.ИСКА С ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ДА ГО ОРЕЗИЛЯТ.ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК БИ СЕ СКРИЛ ЗА ДВЕ-ТРИ ГОДИНИ ПОНЕ,АМА НА ТОЯ,НА СТАНИШЕВ И НА КОМУНИСТИТЕ КАТО ЦЯЛО БЕЗСРАМИЕТО ИМ Е ВРОДЕНО...ИЛИ Е СТАРА БОЛШЕВИШКА ТРАДИЦИЯ....АМА НИЩО.СЕГА ВЕЧЕ ТРАДИЦИЯ ИМ СТАНА ДА ЯДАТ БОЙ ОТ ГЕРБ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ И ЗАНАПРЕД.
22
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нагъл, като всеки истински комунист. Фънди му скъса шортите с 52% срещу 14%, ама нашия касиране иска, сякаш ще му се качат от нейде процентите. Гнусно, нагло корумпирано същество.
21
5
 
10
 
! Отговори
noment преди 12 години
Кадийката има късмет, че някой не го е подхванал за изборите, които БСП организираха, когато бяха на власт. Участвал съм лично в тях, и помня как един от членовете на комисията, който трябваше да подпише протокола с броя на гласовете за всяка партия и след това да отиде да ги предаде заедно с чувалчето с гласове, но си тръгна "защото му било писнало" и като нямаше кой, трябваше аз да се подписвам вместо него в ЦИК - т.е. да фалшифицирам подписа му. т.е. такива издънки има на всички избори !!!
20
13
 
11
 
! Отговори
ммл преди 12 години
Имам чувството,че всички пишещи тук сте с промити мозъци и не разбирате какво става в държавата.
19
5
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Той няма какво да запретва ръкави. На него първият му приятел в живота и това не е измислица или клюка, той сам си го казва е другарят Р.Овч. Та той му подари многомилионен бизнес с ток, даже го разследваха как успял да спечели чисто за 2 месеца 5 милиона лева, ама както се знае доникъде не стигна гоцевия съд. А лиценза му го изкара Р.Овч. за търговия с ток за няколко седмици, докато другите чакали с ДЕСЕТИЛЕТИЯ! Отделно нямал образование и ценз за такъв бизнес, ама карай, все пак сме БГ.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Maistori sa na sabotaja.
17
7
 
19
 
! Отговори
смях в залата преди 12 години
Корумпираният далавераджия и мултимилионер се натиска упорито да продава тока от предприятието си на софиянци :))
16
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо това хленчещо малко недоносче Кадиев продължава агонията си? Прилича ми на някой психопат, живеещ във фантазията за многомилионни армии от верни гласоподаватели, който още не може да приеме реалността. Не мога да се сетя за българска община, в която тоя мушморок да има шанс. По-добре да запретва ръкави и да се захване с някакъв бизнес, защото за политиката е свършил.