От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан

"Извинявам му се, но НСО са на президента"
Обновена: 2 ное 2011 14:27 | 2 ное 2011 13:13,
219
От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се извини на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан пред медиите за гафа "Бояна".

Вчера дясната ръка на Сокола настоя за това, заради разказа на премиера за срещата им в резиденцията сутринта след първия тур на изборите.

Местан обвини Борисов в манипулация, защото всъщност трябвало да се срещне с президента Първанов, а охраната от НСО го откарала в преддверието на Борисов.

"Първо, искам да му кажа, че НСО дори името ѝ е Национална служба за охрана към Президента на Република България. Това не са мои служители. Второ, хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на който и да било човек", обясни днес премиерът.

Борисов бе категоричен, че не се е възползвал от ситуацията – разкривайки за срещата, а всъщност се е застраховал, за да не бъде използван гафът срещу ГЕРБ.

"Изчаках да минат изборите и го направих, защото би могло, ако не е грешка, да се използва по какви ли не начини", обясни той.

Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил".

Още по темата

Така в понеделник сутрин дори се зарадвал на изненадващото посещение, защото "той е прекрасен събеседник".

„Като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знаят коя е вила „Калина”, където стои президентът Първанов. Идването на нашата врата, на нашата порта, окей, приемам го да е случайно, но два пъти попитах охраната дали е за мен“, коментира Борисов.

По това време премиерът имал среща с Йорданка Фандъкова и като дошъл нечаканият гост, го поканил на кафе.

„По най-любезния начин го поканих, поговорихме 10 минути и той отиде на другата си среща. Затова не виждам с кое съм го обидил“, обясни Борисов.

„Нищо тайно не сме си говорили“, заяви премиерът и поясни, че обсъдили изборите, кой какво и къде е спечелил, но „нищо повече“ не са коментирали.

„Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията“, заяви премиерът и отново припомни, че цялата охрана на резиденция „Бояна“ и служителите на НСО са към президента.

„Бях много озадачен“, коментира Борисов, защото въпреки че двамата първи мъже са в една резиденция „всички знаят къде е портата на вила „Калина“, а ДПС много пъти са ходили при президента“.

Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.

„Друга такава грешка досега не се е случвала“, завърши той.

Борисов обясни, че е склонен да отдаде гафа на ранния час веднага след изборния ден. При положение че вечерта пресконференцията на ДПС е завършила след 1,30 сутринта.

На въпроса дали подозира умисъл в служителите на НСО, премиерът коментира: „Оттук нататък шефът на НСО трябва да си направи своите проверки“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
20
 
! Отговори
Лютиф с Метан преди 12 години
Грешка, греша! Обърках вратата!
157
1
 
1
 
! Отговори
hahah do 153 преди 12 години
*** ve lainar N153...ne gi razbira6 ti teq ne6ta...trygnal da govori za koi da glasuvame hahahahhahahahahahahh
156
13
 
15
 
! Отговори
ЗАПАДНО РОБСТВО преди 12 години
СКОРО ГЕРБЕРСКИ *** ЩЕ ПРЕМИНЕ ГРАНИЦАТА НА ТЪРПИМОСТТА НА МИСЛЕЩАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА НИ И ТОГАВА ПУМИЯРИ ГЕРБЕРСКИ, И ВСИЧКИ ЗАПАДНО МИСЛЕЩИ ДОВЕЛИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИНА ДО ФАЛИТ, ЩЕ ВИ БЪДЕ ПРИПОМНЕНО ЗА НАРОДНИЯ СЪД.ЗА ДА ТРЪГНЕ БЪЛГАРИЯ НАПРЕД ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ЗАПАДНАТА ЗАВИСИМОСТ,КОЯТО НИ ЗАКОПАВА ВЕЧЕ ДВАДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИНИ.ПРИМЕР; ПРИ КОМУНИЗМА НЯМАХМЕ НИТО ЕДНА БАЗА НА СССР,А СЕГА БАЗИТЕ НА САЩ СА ПЕТ,А МИСИИТЕ ЗАД ГРАНИЦА ПРОДЯЛЖАВАТ ОСМА ГОДИНА,ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД...
155
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като на Ламбовеца не му платиха уговорените 250 000 лв. за участието му в президентските избори, ядосан от прецакването, вчера той разкри контекста на песента от филма НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР!!! От текста: НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ означава че са без семейство и ***! НАС НЕ ЩЕ НИ УПЛАШИ СМЪРТА: означава, че са безбожници или вярват в Аллах и не се боят от смъртта! Рефрена НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР пък означавало, че другарите са магистрални *** и са на всеки километър!
154
11
 
7
 
! Отговори
Ленин преди 12 години
Другари призовавам всички малограмотни *** *** лентяи и други другари на комунистическата идея да свалим Борисов и да назначим триумфират СерГея Горският и Хидроинжинера!На оръжие и във форумите!
153
19
 
11
 
! Отговори
Жора преди 12 години
Колкото и лош да е Борисов е хиляда пъти по-добре от комунистите. Те за половин век направиха това, което Византийската империя за век и половина и Османската империя за пет века не можаха - заличиха българската нация!!!
152
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.А БЕ ГРЕШКАТА Е ВЯРНА , ВСИЧКИ ВЕСТНИЦИ НА ДОГАН СА ЗА БОЙКО , А И ТОЙ ПРИЗОВА ЗА КАЛФИН С ПОЛОВИН УСТА , КОЛКОТО ДА НАХЪСА ПРОСТОТИЯТА МИЛИЦИОНЕРСКИ ДА ГЛАСУВА УЖ СРЕЩУ НЕГО ................
151
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунизма е религия на неудачниците които искат да отнемат имуществото на успелите и работливите и без труд да станат богати!СПРАВКА ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЛЕД 1944г!
150
13
 
9
 
! Отговори
И ОТНОВО....! преди 12 години
Бате Бойко ,ти си мъж!Бате Бойко ти си ---ПИЧ!
149
5
 
9
 
! Отговори
до 153 преди 12 години
Май те е яд нещо а?Никога вече Бкп.ЯСНО
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 149 Господи пребери си версиите!Те не са виновни то комунистическата идеология ги прави такива!АМИН!
147
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ме занимавай с глупости бетоя ми опява като попАз съм кандидат-премиер.Другия път ше ме изберати милиони микроби ше умрат.А до тогава как да си гледам кефа бе?И ти и аз знаеме кои са шефове.Некои клюки са от рошави ***.Некои куки май са много лоши мутри.Нали ги видех общественици,некои *** направиха много пари.
146
6
 
10
 
! Отговори
за 132 преди 12 години
Въпросът е:Защо комуниста Борисов, както му казвате вие,ви подфирчи вас шумкарите, толкова яко?Остави кой бил член на Бкп и кой не.
145
24
 
22
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИГОФРЕ преди 12 години
ДО ВСИЧКИ *** ПОСРЕДСТВЕННИ И БЕЗМОЗЪЧНИ БЪЛГАРИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ТОЯ *** *** БОРИСОВ И НЕГОВИТЕ *** ОТ ГЕРБ.*** НЕЩАСТНИ ВИЕ С ИЗБОРА СИ ОБРЕКОХТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА И ЦЯЛОТО ПОДРАСТВАЩО БЪЛГАРСКО ПОКОЛЕНИЕ НА ТОТАЛЕН ГЕНОЦИТ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ.ВИЕ ПСЕВДО БЪЛГАРИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ ИЗКОПЯТ ЗА ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ ПСЕВДО *** КАТО ВАС САМИТЕ.ЕДИН МИЛИОН *** И ИНТЕРЕСЧИИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА НА ПОВЕЧЕ ОТ ШЕСТ МИЛИОНА. ВАШИЯТ ГРЯХ КЪМ БЛИЗКИТЕ ВИ ЩЕ ГО ПЛАТИТЕ КАТО НЕ ГЛАСУВАТЕ НИКОГА
144
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки човек има право, свободно да изрази и отстоява своето мнение, и за предпочитане то да е подкрепено с достоверни факти и информация.В Светото писание е казано "По делата им ще ги познаете."За децата и внуците на комунистите, както и за тяхното отроче ДПС,които за20 години съсипаха и разграбиха това,което родителите им построиха с труда и лишенията на целокупния български народ е казано и изписано много.Пита се, защо тогава все още има хора, които продължават да ги подкрепят игласуват за тях/БСП/, въпреки че са мамени и обругавани многократно от тях?!Едно не може да им се отрече - те, комунистите, са най-изкусните измамници,които с думи и обещания - а, не с дела - успяват да хипнотизират по-наивнитеот нас.Но, - "По делата им ще ги познаете" - е казал Христос, преди две хиляди години, за всеки, който с измама и лукавство се опитва да свие гнездо в сърцата ни.
143
1
 
3
 
! Отговори
комунист форумец преди 12 години
до 150 Малчуган а със зелени човечета често ли общуваш!Имаш проблеми с централният мозък!
142
3
 
2
 
! Отговори
до 148 преди 12 години
Тогава наистина по-добре да си безбожен и да не живееш в страх. Колкото за безродствието, също би било добре да приеме, че всички сме едно голям семеИство на тази планета,но това ще се получи само при сценариИ тип "денят на независимостта"
141
11
 
1
 
! Отговори
до 148 преди 12 години
Аз не се боя от Господ-Бог. Плюя на него :))) И съм абсолютно безгрешен, сигурен съм. При положение, че Господ по принцип няма, така че е все тая грешен или безгрешен си. Ако те барне Полицията и те осъдят, е тогава вече си грешен. Всичко останало е Средновековие...
140
0
 
5
 
! Отговори
комунист форумец преди 12 години
До 147 Денят на страшният съд определя кой за къде е!Не вярвам някой да е безгрешен и да не се бои от ГОСПОД БОГ!
139
1
 
5
 
! Отговори
Do KOmunist forumec преди 12 години
Всичко добре, но нали се сещаш, че точно набожните не трябва да ги е страх от смърта?