От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан

"Извинявам му се, но НСО са на президента"
Обновена: 2 ное 2011 14:27 | 2 ное 2011 13:13,
219
От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се извини на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан пред медиите за гафа "Бояна".

Вчера дясната ръка на Сокола настоя за това, заради разказа на премиера за срещата им в резиденцията сутринта след първия тур на изборите.

Местан обвини Борисов в манипулация, защото всъщност трябвало да се срещне с президента Първанов, а охраната от НСО го откарала в преддверието на Борисов.

"Първо, искам да му кажа, че НСО дори името ѝ е Национална служба за охрана към Президента на Република България. Това не са мои служители. Второ, хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на който и да било човек", обясни днес премиерът.

Борисов бе категоричен, че не се е възползвал от ситуацията – разкривайки за срещата, а всъщност се е застраховал, за да не бъде използван гафът срещу ГЕРБ.

"Изчаках да минат изборите и го направих, защото би могло, ако не е грешка, да се използва по какви ли не начини", обясни той.

Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил".

Още по темата

Така в понеделник сутрин дори се зарадвал на изненадващото посещение, защото "той е прекрасен събеседник".

„Като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знаят коя е вила „Калина”, където стои президентът Първанов. Идването на нашата врата, на нашата порта, окей, приемам го да е случайно, но два пъти попитах охраната дали е за мен“, коментира Борисов.

По това време премиерът имал среща с Йорданка Фандъкова и като дошъл нечаканият гост, го поканил на кафе.

„По най-любезния начин го поканих, поговорихме 10 минути и той отиде на другата си среща. Затова не виждам с кое съм го обидил“, обясни Борисов.

„Нищо тайно не сме си говорили“, заяви премиерът и поясни, че обсъдили изборите, кой какво и къде е спечелил, но „нищо повече“ не са коментирали.

„Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията“, заяви премиерът и отново припомни, че цялата охрана на резиденция „Бояна“ и служителите на НСО са към президента.

„Бях много озадачен“, коментира Борисов, защото въпреки че двамата първи мъже са в една резиденция „всички знаят къде е портата на вила „Калина“, а ДПС много пъти са ходили при президента“.

Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.

„Друга такава грешка досега не се е случвала“, завърши той.

Борисов обясни, че е склонен да отдаде гафа на ранния час веднага след изборния ден. При положение че вечерта пресконференцията на ДПС е завършила след 1,30 сутринта.

На въпроса дали подозира умисъл в служителите на НСО, премиерът коментира: „Оттук нататък шефът на НСО трябва да си направи своите проверки“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 143 Млъкни бе наркоман !Точно ти Ентелегнто си типичният критикар!СМЯХ!!!
137
5
 
9
 
! Отговори
Spiro преди 12 години
Местан последно какво е правил?! Обикалял е с ценоразписа в квартала и къдео го приемат? "Абе аз съм тръгнал за Първанов, ама я да мина и през Борисов" ... еати и ***.
136
10
 
10
 
! Отговори
комунист форумец преди 12 години
Вчера един познат артист ми разкри контекста на песента от филма НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР!!!Текст НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ означава че са без семейство и безродни!НАС НЕ ЩЕ НИ УПЛАШИ СМЪРТА означава и че са безбожни!НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР е двусмислено или че са като проститутките на Тракия или са останали много малко по света!
135
8
 
4
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
се ко правим се на мъже/ народа гладува без работа / ти си правиш *** / *** умрелия х======й
134
5
 
7
 
! Отговори
МРРБ преди 12 години
Вилата е "КАЛИНА ИЛИЕВА "
133
11
 
9
 
! Отговори
цецо преди 12 години
НСО са на президента, ама им плаща Премиера.
132
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ко ще му се извинява на тоя червей хем му е хлопал на вратата да го притеснва хем ще му се извинява мачкй Бойко гнидите
131
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спряха плащанията и другарите намаляха :))))))))))))
130
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грандиозен скандал се заформи в БСП, след като кандидатът за вицепрезидент Стефан Данаилов си поискал парите, срещу които реши да вземе участие в изборите. Както в. Всеки ден съобщи преди месец, Ламбо се е пазарил за солидна сума, за да се кандидатира за вице на Калфин, както и за да компенсира финансовите загуби, които ще претърпи, ако спре да се снима в продукцията Стъклен дом.Освен това той отказа участие в два хитови италиански сериала за мафията. Сумата обаче беше толкова космическа, че от Позитано се колебаеха дълго дали да удовлетворят финансовите му претенции. Накрая обаче склониха, защото в крайна сметка беше ясно, че Калфин не може да събере сам и половината от гласовете, които взе заради Данаилов.Офертата към Ламбо в крайна сметка била 250 000 лева и при загуба на изборите, и при спечелването им. Допълнителните споразумения към това били актьорът да се включи на по-късен етап в кампанията, когато приключат снимките на новия сезон на Стъклен дом, който започна вчера. Източници от Позитано твърдят още, че на Ламбо били обещани и самостоятелни предизборни обиколки, за да не бъде в сянката на мухльото, както актьорът нарича Калфин. Най-важното от споразумението между Ламбо и БСП е, че ако спечелят изборите, Данаилов ще напусне вицепрезидентския си пост, за да може да се занимава с доста по-доходоносната професия на актьор от своята категория.Още в понеделник след изборите Ламбо поискал от Станишев да си уредят сметките, но за негова изненада лидерът на социалистите му съобщил, че в момента не разполагат с тази сума, тъй като обръчът от фирми около БСП рязко се е оттеглил заради липсата на кметове на червените и слабото им присъствие в общинските съвети.Ламбо онемял от факта, че остава без пари, но след това е вдигнал грандиозен скандал на Позитано и гърленият му глас се чувал из всички коридори в партийната централа. След 20-минутната кавга всичко утихнало, което означава, че или Ламбо е получил уверение, че парите ще се намерят, или просто е приел факта, че родната му партия го е извозила, за да използва авторитета му само срещу неизпълнени обещания.++Те това са вашите (на ***) любимци. Едни обикновени ***.
129
6
 
11
 
! Отговори
vn преди 12 години
О BIT AL Червен нещастен разветчико!По твоите дописки доклади до ПОЗИТАНО които пействаш и във форумите ясно си личи стилът на един дезинформатор хейтър!ДЕРЗАЙ другарю!
128
4
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Ай!Не знаех,че Б.Б. е винаги отгоре!:-))))Трябва да се зачете на премиера,че се учи изключително бързо.За последните 6 месеца има сериозна промяна в публичните си изяви.Ошлайфа се!Ся и да дръпне килимчето на олигополите...Размечтах се!
127
8
 
15
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
подаи си документите за *** на Доган само за това ставаш явно. не разбрахте ли.... НАРОДА НЕ ВИ ИСКА. по добре Боико мутрата от колкото измикярите от БСП и Доган *** .
126
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо големия антикомунист Борисов беше член на БКП?
125
3
 
3
 
! Отговори
комунист форумец преди 12 години
До 118 Съвсем различни са а ти се издади кой си!СЛУЖИТЕЛ който от тези избори явно губи топлото си местенце в при някой червен ТОРБАЛАН!
124
7
 
7
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
Е как ще разбереш, нали и ти също като мутрата си американско ***.
123
5
 
8
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
""Новият зам.-кмет на финансите на Столична община Дончо Барбалов е син на най-младия генерал от ДС Петър Барбалов.Последният е ръководил службата за подслушване по време на комунистическия режим. Това се казва в становище на столичната организация на ДСБ по повод назначаването на Барбалов в екипа на преизбрания кмет на София Йорданка Фандъкова."Явно е, че това назначение е поредното доказателство, че премиерът се е съгласил парите на Софийската община да се управляват от хора близки до ДС......................................................................БОКО, Рапоне защо се бавиш с АЕЦ-а ?? Почвай , бе ..Дано някои гласували за 'десноцентриста" Боко , по- бързоИЗТРЕЗНЕЯТ ...))) ДС- шоуто на Компира , продължава :)))
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До SINко метадонов!Ти нищо не знаеш!Неграмотността е блаженство за тъпанарите като тебе!
121
8
 
8
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
ми явно не само аз не съм разбрал щом спечелиха изборите явно много хора не са разбрали. само едно разбрахме че не искаме вече БСП и турците чаткаш ли ШЕМЕТ
120
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 114 Чети повече!Информацията е достъпна за всички които искат и могат да я намерят!Незнанието ти не е оправдание!Само не разбрах защо в големите градове Плевналиев спечели 68% а калфата 32 %!!!!!Или само ти си умният!Просто глупоста и злобата са основата на хейтърите във форумите!Злобейте !!!!!!!
119
9
 
7
 
! Отговори
до lemmy преди 12 години
Шемет, само ти ли не си разбрал че на власт е наркозависимия клоун Уорлик, а Боко тиквата е негова пионка.