От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан

"Извинявам му се, но НСО са на президента"
Обновена: 2 ное 2011 14:27 | 2 ное 2011 13:13,
219
От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се извини на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан пред медиите за гафа "Бояна".

Вчера дясната ръка на Сокола настоя за това, заради разказа на премиера за срещата им в резиденцията сутринта след първия тур на изборите.

Местан обвини Борисов в манипулация, защото всъщност трябвало да се срещне с президента Първанов, а охраната от НСО го откарала в преддверието на Борисов.

"Първо, искам да му кажа, че НСО дори името ѝ е Национална служба за охрана към Президента на Република България. Това не са мои служители. Второ, хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на който и да било човек", обясни днес премиерът.

Борисов бе категоричен, че не се е възползвал от ситуацията – разкривайки за срещата, а всъщност се е застраховал, за да не бъде използван гафът срещу ГЕРБ.

"Изчаках да минат изборите и го направих, защото би могло, ако не е грешка, да се използва по какви ли не начини", обясни той.

Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил".

Още по темата

Така в понеделник сутрин дори се зарадвал на изненадващото посещение, защото "той е прекрасен събеседник".

„Като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знаят коя е вила „Калина”, където стои президентът Първанов. Идването на нашата врата, на нашата порта, окей, приемам го да е случайно, но два пъти попитах охраната дали е за мен“, коментира Борисов.

По това време премиерът имал среща с Йорданка Фандъкова и като дошъл нечаканият гост, го поканил на кафе.

„По най-любезния начин го поканих, поговорихме 10 минути и той отиде на другата си среща. Затова не виждам с кое съм го обидил“, обясни Борисов.

„Нищо тайно не сме си говорили“, заяви премиерът и поясни, че обсъдили изборите, кой какво и къде е спечелил, но „нищо повече“ не са коментирали.

„Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията“, заяви премиерът и отново припомни, че цялата охрана на резиденция „Бояна“ и служителите на НСО са към президента.

„Бях много озадачен“, коментира Борисов, защото въпреки че двамата първи мъже са в една резиденция „всички знаят къде е портата на вила „Калина“, а ДПС много пъти са ходили при президента“.

Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.

„Друга такава грешка досега не се е случвала“, завърши той.

Борисов обясни, че е склонен да отдаде гафа на ранния час веднага след изборния ден. При положение че вечерта пресконференцията на ДПС е завършила след 1,30 сутринта.

На въпроса дали подозира умисъл в служителите на НСО, премиерът коментира: „Оттук нататък шефът на НСО трябва да си направи своите проверки“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
14
 
! Отговори
Винету преди 12 години
Разговарят двама политици. Единият държи дебела книга.- Какво четеш? пита другия.-Капитал от Карл Май.-Капитал не е от Карл Май, а от Карл Маркс.- Божеее! плеснал се по челото първият.- Аз прочетох вече 100 страници и се чудя защо още не съм стигнал до индианците.Всяка прилика с действителни лица е съвпадение...
117
3
 
4
 
! Отговори
Sin преди 12 години
До 111/анонимен-нещо бъркаш аритметиката-че то при герберите освен комунисти и милиционери други има ли, поне не зная? За Санишев и доган не съм чувал да са били *** или милиционери, поне официално. Затова бг ще е винаги на това дередже-последната дупка на кавала в ЕС.
116
5
 
13
 
! Отговори
lemmy преди 12 години
еи умирате от яд ***. нема да ви има вече и за това се радвам много много квото и да пишете ГЕРБ са на власт и ще ви секнат лапачката
115
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъсна на този списувател на статията червения ***!Поне малко обективност!Пък и образоваността на Местан и най-вече интелигентността му/не може да намери вратата,която му трябва/ са повече от ясни!Борисов не напразно подчертава тези му качества по неговия си начин!
114
2
 
5
 
! Отговори
Mарио-36 преди 12 години
През 1990 година бях на 15 години и неможах да стана комсомолец.После дойде демокрацията.....КУЧЕ ВЛАЧЕ ДИРЯ НЯМА -а мутрите в едно припяваха -ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ:)С ЕДНА ДУМА ДОКАТО ОЩЕ СЕ ЛУТАТЕ в ТЪРСЕНЕ НА СОБСТВЕНОТО СИ -АЗ- ВСЕ ТАКА ЩЕ СТЕ БАЛЪЦИ И НЕ САМО ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ВИ СЕ СМЕЕ И ЩЕ ВИ ИМА ЗА НАЙ ДОЛНИТЕ КАТО И РАБОТИТЕ НА ИЗПАДНАЛИ СТРАНИ КАТО ГЪРЦИЯ ЗА 500 ЕВРО- ами и от УГАНДА ВЕЧЕ ЩЕ ВИ ВЗЕМАТ НА ПОДБИВ ЗАРАДИ БОЛЕСТА КОЯТО САМО И ЕДИНСТВЕНО АЗ ОПРЕДИЛИХ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ-ВИСША ФОРМА НА МАЗОХИЗЪМ И НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ СОБСТВЕНАТА СИ ЛИЧНОСТ!:)Адрес за обратна връзка-narodenglas***abv bg
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
111 и 112 са един и същ служител с готов текст!
112
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БТВ трябва да си смени името и да се казва ГЕРБ ТВ. Вчера гостува мутрата,тази сутрин неговата марионетка Росен усмивката и *** Цолова и Николаев не им зададоха един остър или критичен въпрос,а ги оставиха да си говорят каквото искат и само се хилеха по ибрикчийски.
111
5
 
6
 
! Отговори
до 2 коментар преди 12 години
а защо не питаш предишните партии които грабиха 22 години *** ?
110
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ и Атака са създадени от Доган БЕЙНикога не забравяйте как ГЕРБ и Атака преди изборите харизаха ***-Табак на Доган БЕЙВсичко друго е само публичен театър за наивници
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти откъде разбра кои са гласували за герб? Дипломите ли им гледа или трудовите книжки ?! А, ясно ти сигурно си от ДАНС, те знаят всичко.
108
5
 
4
 
! Отговори
ISTINATA преди 12 години
Naglosta,bezochieto,lazite na Borisov sa unikalni. Na vsichkoto otgore se darzi i kato dreben krachmarski intrigant. I tova mi bilo ministar-predsedatel! Sram e za Balgaria! no kato mu vidish intelektualnite visini na dvamata mu osnovni priateli- Misho birata i Hristo Stoichkov, shte razberesh shto za selski hitretz,na ravnishteto na krachmarski babaitlak e tozi chovek. A kolkoto do po - dolu 61,pisheshtia glupak,otdavna sam zad granitza v Bg umnite i mozeshtite ne se dolubvat...
107
9
 
9
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
Червените сценаристи работят неуморно за манипулиране на процесите в обществото. Нали имат почти вековна КГБ-ейската школовка в планиране и изпълнение на всякакви конспирации ? Нали затова и българският преход е най-неморален, най-зловещ и унищожителен за народа ? Затова, въпреки кризата, сега е моментът за дълбоки и необратими промени, които Премиерът, Президентът и парламентарното мнозинство на ГЕРБ и с консолидиране на читавите политици от Синята коалиция и други депутати са призвани да извършат: 1. Ангажиране и мотивиране на активната, мислещата и десноцентристки ориентирана част от обществото за извършване на всички стратегически реформи, на първо място в Съдебната власт и Прокуратурата ! 2. Прочистване на всички управленски структури на Съдебната власт, Прокуратурата и Изпълнителната власт, както на национално, така и на местно ниво, от агенти, къртици на ДС/БСП и от всякакви саботьори ! 3. Максимално оползотворяване за съзидателни цели на контактите ни с Брюксел и на средствата от еврофондовете.Длъжни сме да направим всичко възможно за по-бързи и дълбоки промени ! Пък каквото сабя покаже ! Народът е с вас ! УСПЕХ !
106
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига бе скапаняци!Все някой ви е виновен!Бойко сигурно е виновен и за това че сте *** или че някой *** жена ви!!Изборите приключиха !!!Битият бит и Т. Н.!Най големите градове на БЪЛГАРИЯ и 70 %от работещите и висшистите избраха ГЕРБ пред комунистите останалото са ЖАЛБИ по миналото и изгубеното за крадене!
105
4
 
7
 
! Отговори
Сюнетчията преди 12 години
Абе тук да не би само комунисти да пищат коментари??? Някой да не ви е дал по 500лв да спамите всички статии???
104
7
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Само Плевенлиев!Долу ГЕРБ и Боко Тиквата!
103
2
 
1
 
! Отговори
Mарио-36 преди 12 години
Не искам да ви ПРЕКЪСВАМ НЕОРEНТИРАНИЯ ДИАЛОГ НО НЯКАК БЕЗ ДА ИСКАТЕ НАЛУЧКВАТЕ НЯКОИ ФАКТИ КОИТО ПОКАЗВАТ И ЦЕЛИЯ ПЕЙЗАЖ НА ТЕМАТА!:)КАДАФИ и ТОЙ БЕ ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ....всяка ПРИЛИКА НЕ Е СЛУЧАЙНА- А АНАЛИЗА МАРИО-36 Е ЗАПАЗЕНА МАРКА В ЦЕЛИЯ БГ ИНТЕРНЕТ ЕФИР!:)Адрес за обратна връзка-narodenglas***abv.bg
102
0
 
2
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Ех, Стайкова, Стайкова, господ един ден ще си прибере вересиите и тогава няма да се наслаждаваме вече на невероятните ти статии.
101
15
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Плевнелиев е по-велик и от Левски и от Ботев.Голям е.
100
1
 
9
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Турците цял живот бъркат дупките. Хаха.
99
0
 
2
 
! Отговори
До 98 преди 12 години
Ами стой си там,някой да те вика