От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан

"Извинявам му се, но НСО са на президента"
Обновена: 2 ное 2011 14:27 | 2 ное 2011 13:13,
219
От гафа "Бояна" лъсна възторгът на Борисов към Местан
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се извини на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан пред медиите за гафа "Бояна".

Вчера дясната ръка на Сокола настоя за това, заради разказа на премиера за срещата им в резиденцията сутринта след първия тур на изборите.

Местан обвини Борисов в манипулация, защото всъщност трябвало да се срещне с президента Първанов, а охраната от НСО го откарала в преддверието на Борисов.

"Първо, искам да му кажа, че НСО дори името ѝ е Национална служба за охрана към Президента на Република България. Това не са мои служители. Второ, хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на който и да било човек", обясни днес премиерът.

Борисов бе категоричен, че не се е възползвал от ситуацията – разкривайки за срещата, а всъщност се е застраховал, за да не бъде използван гафът срещу ГЕРБ.

"Изчаках да минат изборите и го направих, защото би могло, ако не е грешка, да се използва по какви ли не начини", обясни той.

Бойко Борисов припомни, че вече е споделял оценката си за Лютви Местан, когото премиерът смята за "образован, интелигентен, възпитан човек, който дори когато критикува, го прави в рамките на това, което един европейски политик би направил".

Още по темата

Така в понеделник сутрин дори се зарадвал на изненадващото посещение, защото "той е прекрасен събеседник".

„Като знам, че той е от близо 20 години депутат, би трябвало прекрасно да знаят коя е вила „Калина”, където стои президентът Първанов. Идването на нашата врата, на нашата порта, окей, приемам го да е случайно, но два пъти попитах охраната дали е за мен“, коментира Борисов.

По това време премиерът имал среща с Йорданка Фандъкова и като дошъл нечаканият гост, го поканил на кафе.

„По най-любезния начин го поканих, поговорихме 10 минути и той отиде на другата си среща. Затова не виждам с кое съм го обидил“, обясни Борисов.

„Нищо тайно не сме си говорили“, заяви премиерът и поясни, че обсъдили изборите, кой какво и къде е спечелил, но „нищо повече“ не са коментирали.

„Извинявам се, ако съм го притеснил с нещо или това му е причинило някакви тревоги или напрежение в партията“, заяви премиерът и отново припомни, че цялата охрана на резиденция „Бояна“ и служителите на НСО са към президента.

„Бях много озадачен“, коментира Борисов, защото въпреки че двамата първи мъже са в една резиденция „всички знаят къде е портата на вила „Калина“, а ДПС много пъти са ходили при президента“.

Има две порти, навлезе в подробности премиерът, от едната (отдолу) се минава за президента Първанов, а от другата (отгоре) се минава вилата на премиера.

„Друга такава грешка досега не се е случвала“, завърши той.

Борисов обясни, че е склонен да отдаде гафа на ранния час веднага след изборния ден. При положение че вечерта пресконференцията на ДПС е завършила след 1,30 сутринта.

На въпроса дали подозира умисъл в служителите на НСО, премиерът коментира: „Оттук нататък шефът на НСО трябва да си направи своите проверки“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
3
 
! Отговори
Ветрогенератор преди 12 години
До 86: На мен бедният, една богата ми го духа . Духа ми го много яко !
97
2
 
5
 
! Отговори
мдааа преди 12 години
Абе толкова много неща има да се правявт в тая държава.Що ни занимавате с такива простотии.Знаем,че егото бойково е голяма,*** пък чак толкоз?Да се хващат на работа и президента и премиера.Тоз народ за тва ги е избрал.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз и много други българи мислим,че тия мутри политиците просто не желаят и не допускат кадърни и образовани и най-вече почтени хора до управлението. За да станеш политик, трябва някой с много пари да стои зад тебе. Както зад Бойко стояха Цветелинка, Златев и пр., които купиха няколко телевизии и вестници. Но за всеки вложен лев, искат възвращаемост по 100.
95
2
 
6
 
! Отговори
БРАВООО,..... преди 12 години
БЕЗПЛАТНА РАЗХОДКА НА ---ЛЮТфИ МЕСТАН ,ОТ НСО.....!Бате Бойко им скрои номер......,ами научиха го.... ТЕ.....,каксе правят номерца !
94
4
 
8
 
! Отговори
До95от75 преди 12 години
Аз също мога да се върна в бг, и даже искам, но не мога да понеса мисълта децата ми да живеят в такава нискоинтелигентна, *** и пропаднала държава. Проблема е в манталитета, който е създаден като копие на управлявалите през последните 50 години особено през последните 20 и особено през последните 2. Морала е тотално ликвидиран, интелигенцията - смазана, тайните служби - колят и бесят, полицията - пребива младежи за една дума казана напреко, мутрите властват безнаказано, мафията точи ДДС и т.н
93
1
 
9
 
! Отговори
ФЪФ---БГ--- преди 12 години
То не бе ---ДЕМОКРАЦИЯ ,то не бе ---ПРЕХОД ,то не бе -----КРАДЕНЕ ,ДАЛАВЕРИ ,ТЪРГАШ!Кога ще се наядат....?В крайна сметка го няма най-важното ----ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА ----ТОВА Е ОБЛИКЪТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА !
92
4
 
14
 
! Отговори
БТА преди 12 години
Благодарение на шматките от НСО , които са на подчинение на президента стана ясно задалаверките м/у Гоце и ДПС около изборите
91
7
 
6
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
аз пък мисля че 75 е прав ако в България бяха останали достатъчно кадърни и образовани хора нямаше да ни управляват мутри наистина и щяхме да имаме едно добро гражданско общество градящо се на средната класа а след като фактически това е невъзможно незнам защо трябва да се съдят хората намерили по добро бъдеще в чужбина
90
3
 
3
 
! Отговори
мести лютван преди 12 години
машала аферим
89
4
 
9
 
! Отговори
съвайвар преди 12 години
Цялата държава такава ,тайни срещи ,сделки уж случайно ала бала,Доган много добре знаеше; когото официално подкрепи за вота ,той ще загуби.Народа само гледа с умиление първенците.
88
7
 
17
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Бойко,не се прави на ощипан - всички видяха "братската" ти прегръдка с Доган !!!
87
12
 
10
 
! Отговори
До 86 преди 12 години
Точно бедните гласуваха за ГЕРБ ,защото няма какво да губят,а незаконно забогателите са недоволни от управлението на ГЕРБ
86
4
 
9
 
! Отговори
До 87 преди 12 години
Моите родители са бедняци, защото получават под 2000 Евро пенсия на месец. Всички пенсионери в бг са бедняци, с изключение на мутрите и мошенниците. Ако ти изкарваш достатъчно значи си мошенник.Ако ли не само се заблуждаваш, че получаваш заплатккка? Всички бизнесмени в бг са мошенници в малка или голяма степен. Те просто нямат друг избор
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък искам да се премахне ДПС и изобщо всички партии и депутати!Интересно ми е защо не предложат референдум:"За парламентарна или президентска държава"?Смятам че един президент може да си назначава министри и ние като народ ще търсим отговорност само от него?Виждаме че 20 години тази система не върви,даже и ограби България!!!
84
7
 
7
 
! Отговори
do 75 преди 12 години
"Мошеници, мутри и бедняци" - тук предполагам визираш родителите си, роднините си и приятелите си. Тук останахме и хората, които са достатъчно кадърни и образовани, за да изкарват в България повече пари, отколкото ти някога ще изкарваш в чужбина. Айде със здраве, поне това да имаш, като си се обрекъл цял живот да си "балканска ***" и "втора ръка човек" ;)
83
7
 
18
 
! Отговори
До 84 преди 12 години
*** бедните, както е казал Цезар в древния Рим. Това ви го казва и премиера всеки ден, но леко завоалирано, и знае че няма да го разкриете, затова ви се присмива. *** бедните.
82
5
 
13
 
! Отговори
Клоунът преди 12 години
хвъля партенки, и завърта нови интрижки. Разделяй и владей, както казваше Кадафи. Дали ще царуваш и ти 50 години? Ще можеш ли да въртиш дълго племената? ***, турци, червени или зелени? Интриги и партенки до дупка, ние ще ръкопляскаме. Веселбица - само така
81
1
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
А ти към кои се числиш
80
4
 
8
 
! Отговори
robeen преди 12 години
Новият зам.-кмет на финансите на Столична община Дончо Барбалов е син на най-младия генерал от ДС Петър Барбалов. Последният е ръководил службата за подслушване по време на комунистическия режим. Това се казва в становище на столичната организация на ДСБ по повод назначаването на Барбалов в екипа на преизбрания кмет на София Йорданка Фандъкова. Трябва да се припомни, че дълги години длъжността заместник-кмет по финансите се заемаше от друг офицер от ДС Минко Герджиков. Това назначение, веднага след изборите, е много сходно с назначението на видни генерали от ДС в така наречения консултативен съвет на Румен Петков, когато стана вътрешен министър, се казва още в становището."Явно е, че това назначение е поредното доказателство, че премиерът се е съгласил парите на Софийската община да се управляват от хора близки до ДС. Призовавам г-жа Фандъкова да преосмисли намерението си като се откаже от назначението на Дончо Барбалов и по този начин демонстрира разграничение от кадровата политика на началника си" - пише още в в становището на ДСБ. /БЛИЦ
79
4
 
2
 
! Отговори
Mарио-36 преди 12 години
Какво да обяснавам на АЛКОХОЛИЗИРАНИ И ЛЕКО ПРОСТОВАТИ ИНДИВИДИ как аз преди 10 години в ИНТЕРНЕТ ПИШЕХ ТОВА КОЕТО С ДНЕШНА ДАТА В СВЕТА -А СКОРО И У НАС СТАВА ФАКТ!:)10 ГОДИНИ МИ КАЗВАХА ДА СИ ПИЯ ХАПЧЕТАТА ТАКИВА МАЙМУНИ КОИТО ЖИВЯХА ОТЛИЧНО В МУТРАГЕНИЯ ПОД ВЕЩАТА ДЕСНИЦА НА ПОЛИТИЦИТЕ!!!НО ЗА ТЕЗИ 10 ГОДИНИ ПРОСВЕТИТЕЛСКА ДЕЙНОСТ АЗ СЪБУДИХ МНОГО ХОРА НА КОИТО ВМЕНИХ ЧУВСТВО НА САМОУВАЖЕНИЕ И ДОСТОЙНСТВО!!!ВОДЯ АКТИВНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ НА МОЯТА ПОЩА И СМЯТАМ- ЧЕ 10 ГОДИШНАТА МИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНА БОРБА В ИМЕТО САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ХОРАТА ИЗСТРАДАЛИ СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ ЗАРАДИ СВОЯТА ЧЕСТНОСТ И ТРУДОЛЮБИЕ ДОБИВА ЯСНИ ОЧЕРТАНИЯ НА ХОРИЗОНТА!КАКВО ДА ОБЯСНАВАМ НА ЛЕКО ГЛУПОВАТИ И АЛКОХОЛИЗИРАНИ СПЯЩИ КРАСАВИЦИ НА БГ ПРЕХОДА- ЧЕ УТРЕ НЕЗАПОЧВА ОТ ДНЕС!!!НАЛИ НЕМИСЛИТЕ-ЧЕ ДНЕС СЪМ СЕ СЪБУДИЛ И ХОП СЪМ ПОКАЗАЛ ТАКАВА БЛЕСТЯЩА РЕАЛНА РЕТОРИКА?!!ВСИЧКО Е ТРУД И НАТРУПВАНЕ- НАТРУПВАНЕ И ОТНОВО НАТРУПВАНЕ НА ПОТЕНЦИАЛ- ВОЛЯ И САМОДИСЦИПЛИНА ЗА ОТПОР СРЕЩУ ВСИЧКО УРОДЛИВО КОЕТО РАЗСИПА ЗА 22 ГОДИНИ НАШАТА КРАСИВА МИЛА РОДИНА-БЪЛГАРИЯ!!!Адрес за обрана връзка с мен-narodenglas***abv bg