Бойко Борисов избирал между петима за президент

Вариантите: той, Цветанов, Фандъкова и Димитър Николов
Обновена: 7 ное 2011 14:53 | 7 ное 2011 10:52, Красимир Ангелов
215
Бойко Борисов избирал между петима за президент
Снимка: Булфото

Пет варианта за кандидат-президент са обсъждани в ГЕРБ, призна министър-председателят Бойко Борисов в интервю за вестник "Труд".

"Ние имахме няколко варианта за президент. И всичките щяха да успеят. И аз. И Цветанов. Данчето Фандъкова. Кметът на Бургас Митко Николов. Имахме пет варианта", обяви премиерът и уточни защо се е спрял точно на строителния си министър.

"Как разсъждавах аз? Бургас е люлката на телевизия СКАТ, този град не трябва да го разклащам – и той би със седемдесет и няколко процента. Фандъкова вече си е влязла в амплоато на кмет. Ако нея бях извадил, трябваше Росен Плевнелиев да отиде кандидат за кмет на София – пак щеше да успее".

Борисов не пропусна да похвали новоизбрания президент, като го определи като "ведър, демократ с ясна визия, впечатлявал ме е с аналитичния си ум". Освен това по думите му излизането на Плевнелиев от кабинета няма да е проблем, защото Лиляна Павлова е успяла веднага да поеме работата.

По думите на Борисов лидерът на СДС Мартин Димитров му е признал, че "сините" са обсъждали името на Росен Плевнелиев като кандидат за кмет на София на изборите през 2007 година.

"Аз казвам: Разликата е, че вие гледате, но избирате Мартин Заимов. А аз ги гледам и ги правя министри и ги издигам за президенти. Малка, но много съществена разлика. Всеки млад човек, който работи добре при нас, веднага получава развитие“, похвали се премиерът.

Той бе категоричен, че не се притеснява от БСП и евентуалното завръщане на президента Георги Първанов в левицата, и отново посочи за основен свой опонент Ахмед Доган.

"Мен БСП не ме притеснява – и със Станишев, и с Първанов. Ако нямат подкрепата на ДПС, винаги ще са втори или трети. Вижте най-големите областни градове.

Но ако българските турци подкрепят партията, която им направи възродителен процес, това е само по заповед. Иначе няма логика. Не случайно, нищо че ме иронизират, пръв от най-силните си противници слагам Доган. Той си държи партията, структурите, те действат като машина за избори в зависимост какъв сигнал им се подаде", обяви в заключение министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
13
 
! Отговори
иванчо преди 12 години
Ми то по начина,по който направиха "изборите",и аз щях да успея!Що ли направо не си ги назначиха,ами толкова харчлъци и нерви хабихме...Тая тиква проста,дето няма акъл за себе си,а щедро дава на нас,е срам да ни представлява!
134
8
 
3
 
! Отговори
до 124 преди 12 години
"че не искаме да се застопорияват заплатите.."Абе ти се радвай се, че ти е "застопорена" заплатата! Щото ако бяха на власт любимите ти БКП ръководители можеше да е има/няма 5-6 долара. Ако въобще си на работа де! Те това доказано го могат и то в условия на световен икономически подем! А какво ли остава в условия на безпрецедентна световна икономическа криза?!
133
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре,че стана Плевнелиев Президент!А вас хубаво ще ви ИЗМЕТЕМ на следващите избори,хубаво!
132
1
 
11
 
! Отговори
Д-ра продължение преди 12 години
до 127, после виновна световната криза, после либийската криза, после гръцката криза, на него все някой му е виновен, за да държи хората на границата на абсолютният минимум. Ти ми кажи, вашият кмет от Бургас оправдава ли се за щяло и нещяло, плещи ли глупости постоянно? Всеки друг е по-добра алтернатива от простият пожарникар с поразяваща уста дето едно обещание не е изпълнил!
131
1
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?Това прочетете и после говорете!Гърците пак ни сложиха на място ....на бунището , защото имаме мутри и СИК и ИПОН ни владеят и управляват!туй е истината другото е блеенето на стадото..стрииииижимеееее доимееее
130
1
 
13
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Не мога да коментирам за кметовете! Нещата там са различни, няма значение от коя партия е кмета, важно е да върши работа и е ясно, че този в Бургас върши, обаче човече, какво свърши Борисов за това време? Съжалявам, но магистралите, стадионите във Връждебна и залите, не повишава покупателната способност и не оправят икономиката, защото единственото нещо, което чух за три години от Борисов са оправдания, оправдания, първо му бяха виновни тройната коалиция, тя все още е постоянният виновник, прод.
129
1
 
8
 
! Отговори
NRC преди 12 години
"Как разсъждавах аз? Бургас е люлката на телевизия СКАТ, този град не трябва да го разклащамиз ''разсъжденията на един премиер" ЛОЛ
128
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз и аз, народе мой :)
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бургас да. Но я излез за малко от Бургас, па после говори?
126
13
 
10
 
! Отговори
БУРГАС преди 12 години
Плюете го Борисов,не трябвало да се гласува за него.А за КОЙ ? ? ?Дайте алтернатива.В моя град Бургас се смениха кметове,първо беше от СДС,после три мандата беше БСП.Всеки открадна каквото можа.Града ни беше западнал до няма и къде.Сега след четири години ГЕРБ елата да видите,Бургас е страхотен град с разкошен морски парк,построиха се детски градини,църкви,спря се строежа на две джамии.Е за кой да гласувам ?
125
5
 
7
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
***!
124
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко Тиквата Борисов - Буда Бърдоквата.
123
5
 
6
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
доиде време да покажеме на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целият свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажеме, че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите, че не искаме да скачат цените всеки ден, че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата и
122
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Местан е прав, ако се стигне до броене и лъсне истината може да се окаже, че страната е пред гражданска война."Абе на комуноидите май само войни им се привиждат! Що за безобразие е това - във форум да се агитира за "гражданска война". Ама на тях така им е втълпявано - "власт с кръв се дава и с кръв се взима"! Въобще не са обучавани да уважават мнението на избирателите и да приемат загубите! Той серГея от преди 6-8 месеца "знаеше", че изборите ще бъдат "фалшифицирани"!
121
9
 
8
 
! Отговори
бобец преди 12 години
турците Б.Б. не може да купикупува само българи и *** ... те са едно и също
120
11
 
0
 
! Отговори
бсп фен преди 12 години
тези сега едвам спечелиха изборите, а на следващите не ги виждам. Ще изберем отново бсп и така ще бъде през мандат-два, докато най -накрая успеят и си изпълнят обещанията. ако сме достатъчно упорити все някога бсп ще влезнат в час.
119
1
 
10
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
До анонимен 113 нека ти кажа нещо единствените спамаджии на които се плаща тук са необразованите герболетки, начело с теб, не си ли чувал, че писането с главни букви се счита се крещене? Оди си искарай средното образование и не ми говори за публична тайна. Защото публична тайна е че ГЕРБ купиха тези избори ако не бяха щяха да видат президенството и кметствата през крив макарон!Скоро и идеята, че няма алтернатива на ГЕРБ няма да ви помогне и ще бъдете изритани от властта!
118
3
 
8
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Какво ли му пречи СКАТ на Бат Бойко ?
117
2
 
5
 
! Отговори
interecno преди 12 години
nie demokrati4na darjava li cme ili darjava na tiranina GERB!!!!.
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай Тикво,мачкай!Ако си запознат с физиката -на всяко действие, се появява противодействие!Някой път удвоено от д0опълнителни външни сили!Така,чеи мисли му!Народната омраза към теб започна да расте!