100 лв. глоба, ако не чистиш след кучето си на улицата

Дават 4 г. отсрочка на кметовете, за да приберат бездомните животни
Обновена: 9 ное 2011 22:51 | 9 ное 2011 22:51,
128
100 лв. глоба, ако не чистиш след кучето си на улицата
Снимка: архив, Reuters

От 50 на 100 лева се увеличава глобата за собствениците, които не са взели мерки домашните им любимци да не замърсяват обществените места. Това реши парламентът, който прие на второ четене промените в Закона за защита на животните.

Депутатите увеличиха и глобите за собственици, които не регистрират кучетата си при ветеринар – от 20 на 200 лева.  До края на 2015 г. се удължава срокът за настаняване на безстопанствените животни в приюти, решиха още депутатите.

Крайният срок, в който общинските съвети и кметове трябваше да осигурят прибирането на бездомните животни в приюти, е изтекъл на 31 януари тази година.

Изискването обаче не е изпълнено заради късното започване на работата и недостатъчната финансова обезпеченост, отбеляза в доклада си парламентарната комисия по земеделие при първото четене на измененията. Това е причината  срокът да бъде удължен с четири години.

Измененията на закона предвиждат още глоба от 500 до 1000 лв. за стрелба по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни, освен в случаите на крайна необходимост или в съответствие с разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча или Закона за биологичното разнообразие.

Санкцията е само ако деянието не съставлява престъпление, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: домашни любимциглоба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
14
 
2
 
! Отговори
ПИТ БУЛ ФЕН преди 12 години
Да,БЕ ДА как ли па не... че събирам ***...немам си друга работа аз?! Не стига че го извеждам и храним ,па и *** да му събирам нема как да стане....купете си гумени ботуши-не са скъпи.
86
2
 
6
 
! Отговори
Това е преди 12 години
С две думи, само се увеличават глобите, което е единственото, което се произвежда и в цялата държава! Аз пък имам съсед ГЕРБер активист, който само "***" на ляво и на дясно, ама след него няма кой да чисти, нито има кого да глобят. А с изпражненията на котките как седи проблема, а на гълъбите, на общинските бездомни кучета, те нямат ли право на естествени нужди?!
85
4
 
5
 
! Отговори
Гери преди 12 години
до 82 от едно срязване на гуми ли те е страх???И докато си мъчите всичките и се спотайвате ще е така.Аз викам полиция през 5 минути ако се наложи.Като се съберат 10 коли какво ще им направи?Това са поне 20 полицаи.
84
2
 
15
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 12 години
Какви 100 лева-на място да бъдат принудени да изядът *** на любимците си
83
1
 
9
 
! Отговори
христи преди 12 години
"До края на 2015 г. се удължава срокът за настаняване на безстопанствените животни в приюти, решиха още депутатите."-до тогава ще има отново нахапани хора! Каква е гаранцията ,че този път ще спазят срока-никаква! За нищо не стават! Навсякъде се тези бездомни кучета и повечето са доста агресивни,да не говорим ,че се движат в глутници!!!!!!!!!!
82
0
 
7
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Голяма си отворка.Да те видя как ще говориш с мутра около 130кг и куче ротвайлер.Половината блок е пропищял от него-пиянски свади,мутренска компания.Комшиите се бяха обадили на полицията поради силната среднощна чалга и компанията на *** , а този пусна кучето по тях в стълбището на блока и им сряза гумите на колата.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Но как ще ги хванат?
80
1
 
3
 
! Отговори
До new koz преди 12 години
Много си неграмотен, бе момче.неякоя из(С)те(И)нска гадост срещо(У)"работодад(Ш)еля осигоровки "саи(Й)тове пиша писма няма отговор "звана" на телефони никои не "Вдига", на място отивам никои няма в полицията "звана" "неможели да ми помогнат".
79
3
 
7
 
! Отговори
Хм преди 12 години
а не може ли разстрел на помияра и пъблик брутал бътфистинг на песоводеца?
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората полудяха с тия ***,свободия,ако се спази закона половин София трябва да е глобена?
77
4
 
1
 
! Отговори
Гери преди 12 години
До 75 ама ти май си и страхливец някакъв ,щом дори не смееш да говориш с него ха ха ха
76
0
 
2
 
! Отговори
bez преди 12 години
Saglasen sam - imam kuche i si chistya sled nego . Nikoi ne mie e dlajen! Iskam obache da ima mesta na koito moga da si razhojdam kucheto bez kaishka. Ne moje edin doberman da ne ticha - shte stane agresiven. Vsichki jivi sashtestva imat nujda ot dvijenie saotvetstvashto na energiyata im.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кучето на комшии от съседния вход редовно дриска около колите и по тротоара на блока.Разхождат го сутрин рано около 7ч./аз тръгвам на работа в 6ч.50мин и затова ги виждам/.На кого да кажа в този ранен час-наоколо няма полицай ,на домоуправителя ли?Освен това стопанинът е мутра и учтив разговор с него няма да има полза-най-много да ми надере колата или да отнеса юмрук.Какво се прави в този в този случай?!Помощ!!!
74
1
 
3
 
! Отговори
new koz преди 12 години
до 72 ама де е ебавката, да я мислиме тая тапотия докато прокарват неякоя изтенска гадост срещо народа. А иначе с следенето еми преди 2 години разбрах че не ми плаща работодаделя осигоровки и веднага влизам по държавните саитове пиша писма няма отговор звана на телефони никои не дига, на място отивам никои няма в полицията звана неможели да ми помогнат. А сега ако сигнализираш и някои ти обърне внимание на теб солена глобаще ти лепне по новия закон.
73
1
 
2
 
! Отговори
me преди 12 години
До 65 - сменете чистачката. Тия кучета колко време прекарват на етажа, че всичко да е в косми? Явно просто там не се чисти. И след като се плаща на някой да го прави, то очевидно тя е виновна. Друг е въпросът ако те си решат кучетата на стълбите, но ти не споменаваш чак такива прегрешения.Гледам силно скубещо се в момента куче и никога не е имало косми по стълбите. Ако все пак трябва да се оплачеш, обърни се към домооправителя, с решение на събрание ба входа може да бъдат глобени.
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия са ненормални ве, то за превишена скорост в града, където съвсем спокойно можеш да претрепеш човек ти искат по-малко, майко мила.....
71
0
 
7
 
! Отговори
new koz преди 12 години
До 56 много си прав. Замислете се някои виждал ли е улично куче да ака, ама се замислете сериозно, аз хора съм виждал по градинките да *** ама улично куче не, а са много.
70
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лора като ти пречат космите, ще си чистиш етажа, кучемразко.Какво ти пречи да минеш с един ***??Който мрази животните, той не обича и хората!
69
0
 
11
 
! Отговори
Зарадван преди 12 години
Хайде,веднага !Да спасим тревните площи от животински акита, за да могат да играят там децата ни.
68
2
 
7
 
! Отговори
демокрад преди 12 години
Не по 100 лева, а най-малко по 1000 !!!!Задължително да има кой да следи и да ги събира. Като не може да я внесе на 1 път - да му правят разсрочено плащане с леко наказателно олихвяване. Всяко куче - задължително с чип за да може веднага да бъде установен собственика ако е го е пуснал безпризорно и да бъде подобаващо санкциониран! ....Само дето това никога няма стане, защото определен кръг богопомазани търтеи са на хранилка от този бизнес и нямат никакъв интерес проблема да се реши из основи!