Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков

Парите за пенсиите идвали с вдигането на пенсионната възраст
Обновена: 16 ное 2011 17:20 | 16 ное 2011 17:20,
154
Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков
Симеон Дянков Снимка: архив, БТА

Бюджет 2012 няма да се прекроява към по-консервативен между първо и второ четене в парламента. Това увери в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като депутатите приеха на първо четене бюджета. 

"Увеличаването на възрастта за пенсиониране е вариант да се намерят пари и за повишаване на пенсиите до 200 лв., а не само на минималните", посочи Дянков.

Кабинетът планира да вдигне пенсионната възраст с една година от 2012 г.

"Има надежда и за увеличение на пенсиите до 200 лв., но реалностите са такива, че за да се даде нещо, е необходима допълнителна реформа в пенсионната система", коментира финансовият министър.

"Предложението за увеличението на възрастта за пенсиониране още от догодина ще бъде внесено от депутати, надявам се те да бъдат достатъчно смели, за да знаят какво е добро в  дългосрочната перспектива на България, а не да мислим за два месеца дали ще има стачка". Така вицепремиерът отговори на заканите на синдикатите за генерална стачка.

Още по темата

Имаме дългосрочната тенденция да има повече пари за образование, наука, социална дейност и по-малко пари за системата на сигурността, посочи финансовият министър.

Според него дискусията в парламента по бюджета за следващата година е била вяла.

"Опозицията продължава да си лиже раните от изборната загуба, а и бюджетът е много по-добър от тези на другите държави. Вече и на тях им става ясно, че България бюджетно всъщност е доста по-добре от голяма част от европейските държави. Така че няма и какво да кажат", отсече Дянков.

"Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре комунистите са виновни комунистите
144
0
 
0
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Има ли смисъл да се пипа бюджет 2011? Така или иначе ПП ГЕРБ и .ура ми Яне дават достатъчно гласове.
143
0
 
0
 
! Отговори
герб преди 12 години
Симо и Боко все повече ме кефят. Само така, бой по простаците.
142
4
 
6
 
! Отговори
cna преди 12 години
Каквото и да казват всички, май най добре народът живя при бай Тошо и мааалко по добре при Станишев
141
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
- От Европата ни препоръчват: - Пенсионната възраст да бъде завишена така..., че служителите (не работниците), да прекарват не повече от една трета от зрелия си живот в пенсионна възраст.Да, но, средната продължителност на живот България е 72г. и е на последното 110 място, от 110 изследвани страни.Добре, ТРЯБВА ВЕДНАГА да приемем Общоевропейски стандарт за пенсионната възраст, но отчитащ условията за труд и живот...1. За работещите предимно умствен труд, пенсионна възраст да е със 7г. под средната продължителност на живота за страната.2. За работещите предимно физически труд, пенсионна възраст с 12г. под средната.3. За приравнените на първа категория труд, пенсионна възраст с 17г. (полицаи, ноенни и т.н.)4. За работещите свръх тежък труд, при свръх тежки условия, пенсионна възраст с 27г. (подземни миньори, водолози, пилоти)- Едновременно трудовия стаж, с прибавено време за висше образование, да е - 40, 35, 30 и 25 години... (при смесен труд, приравняването е детска игра). Пенсионирането да става при изпълнение на едно от двете условия!И не на последно място:- За всяко от първите три деца, възрастта за пенсиониране на майките да се намалява с по една година.За България, Европейската възраст за пенсиониране ще изглежда така: - 65г.; 60г.; 55г.; 45г. За Франция, при средна продължителност на живота от 82 години: - 75г.; 70г.; 65г.; 55г. (сега за най-лекия труд е 60 за мъже и 55 за жени, но както и в Гърция, може да се получава пенсия и само с 10г. трудов стаж)Ето така, ще си мерим с единен Европейски аршин Пенсионната политика...
140
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Пари за пенсионната система има, но!Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас:- Солидарна, - Капиталова лична (но защо частна), - Пофесионална,- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... и- Социално осигуряване, плащано от работещите вместо, както е по Конституция от държавата Време е Държавата и Гражданина плащат Конституционните си задължения, като:1. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна, подпомагана от Общата капитарова система2. Държавата да си поеме изцяло задълженията по Чл.51 от К-ята и СПРЕ ДА ПЛАЩА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ - Вдовишките социални добавки, Добавките за възраст, Социални пенсии и другите плащания, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ И ВЪЗРАСТ!!! 3. Здравното осигуряване на инвалиди, наречено кой знае защо Инвалидни пенсии, ТРЯБВА да се плащатт от Здравните осигуровки Днес парите за ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ се крадът: 1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия (което е нелоялна конкуренция), като след година две ги фалира Днес ЧАСТНИТЕ фондове да ПРАЗНИ и не могат да плащат пенсии!!!2. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на различните осигуровки, НАЙ -БОГАТИТЕ крадът годишно над 1 милиард лева...3. Чиновниците и бизнесмените крадът, чрез Квази парите, като ваучери, "безплатни дрехи", поддръжка на офиси, в кото живеят семействата и любовниците им, командировки в страната и чужбина и т.н., които не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1.2 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсии!!!5. ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ КРАДЪТ от заплатите и така от всички осигурявания, защото Производителността ни е 27% от средноевропейската, заплатите 17% БНП е 45% от средноевропейския, средните ни доходи са 20% от средноевропейските, РАБОТОДАТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ НА МИНИМАЛНИТЕ И ДЯНКОВ Е ЩАСТЛИВ ОТ ТОВА!!!- По Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равниДЯНКОВ.., НАЛИ!!!
139
2
 
2
 
! Отговори
Перко преди 12 години
Браво на Дянков. Я какви сметки, я какво чудо-1944+45=1989+20=2009 и, и тамън те дойдоха на власт. Дойдоха те на власт, отлепиха ни от дъното където бяхме през последните 65 години и за 2 години ни залепиха на друго място. Направо на тавана ни залепиха. Ммм. И както го е рекъл министъра-"сега се отлепваме". Накъде ще се понесем бе Дянков, след отлепянето? Нагоре ли? Ако ще е нагоре ще чакам дето се вика и два живота да го видя това чудо. Но в предвид законите на физиката, май не ми се чака ...
138
0
 
2
 
! Отговори
НИКОЛАЙ СТАТКОВ преди 12 години
Да храним мързеливине и крадливите е приоритет на недостойните обединени в неграмотност - некомпетентност. Или казано с други думи : тези на власт връщат подрепата получена по изборите.
137
0
 
1
 
! Отговори
evtiv преди 12 години
abe pap4ivec ti gledai dane stane kato v Azerbeidjan da te izgona kato mrasno pse kakvoto si vsa6nost ti ***
136
0
 
4
 
! Отговори
NRC преди 12 години
Няма да се пипне ли , а да видим ? То,че ще се пипне, ще се пипне.. това е ясно.. тъжното е ,че излиза министър говори някакви неща.. които после се оказват тотална лъжа.. и това няма никакви последствия за никой .. Народа страда от тежка форма на амнезия
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако се пипне, пак ли ще кажеш- ми ти СВЕТОВНАТА криза...То те предишните...
134
1
 
3
 
! Отговори
do dqnko преди 12 години
POJELAVAM TI DA CE ZADAVI6 OT LAPNETO NA NA6IQT TRYD I DA CI POLY4I6 ZACLYJENOTO ZA LAKOMIQTA-TOVA TVOETO E PCIXI4NA BOLECT BE MALOYMNIKO.PREDI DA ZAMINE6 OT BG KAKO CI CAZDAL,A CEGA KAKVO XAR4I6 ZA CMETKA NA NA6ETO ZDRAVE .KAKVOTO CI NI POJELAL DA TI CE VRA6TA MNOGOKRATNO.DAI BOJE.AMIN
133
1
 
6
 
! Отговори
ПРЕД ПЕНСИЯ преди 12 години
ДА ПРАВИЛНО! ДА НЕ СЕ ПИПА БЮДЖЕТ 2012. НО ДА ВНЕСАТ ПАРИТЕ, КОИТО СА ОТПУСНАТИ ЗА НОВИ КОЛИ И ПЕРСИЙСКИ КИЛИМИ ВЪВ ФОНДА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ЗА СЕБЕ СИ ДА КУПЯТ НЯКОЛКО ВОЛСКИ КАРУЦИ И 3-4 БАЛИ СЪС СЛАМА ЗА ПОСТИЛКА. НА *** КАТО ТЕЗИ В ПАРЛАМЕНТА САМО ТОВА ИМ СЕ ПОЛАГА.
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ВСЯКА *** И ИДВА КОЛЕДАТА . . . .
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4 500 000 000 лв не стигат-магистралите Европата няма да ги плати сега, а някога в бъдещето.И сега какво да прави Дянков-честит Трифон Зарезан 366 дни през 2012.Искахте ГЕРБ - на ВИ. А който вярва на Европа, далече не е стигнал!Така че излъгаха Б.Б, то не е трудно-ОК. Но защо Ние трябва да му плащаме интелегентността?
130
1
 
3
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
1.Пиши на кирилица.2.Ще се радвам да се махнат тези нещастници и некадърници.3.Никакви инвестиции докато тази несигурна шайка кръжочници не се изчисти.4.Тогав нещата ще тръгнат-т.е след 2 години.5.Да си Гербер е диагноза!
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков.КОЛКО ХУБАВО Е ДА СМЕ ТАМ . . . . . Некадърници!
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миналата година самият Борисов каза, че възрастта за пенсиониране няма да се вдига, и дори заяви: "Да си вдигат в Западна Европа, ние нашата реформа отдавна сме я направили". До момента Бойко Борисов не е направил нито една реформа в НОИ, а действията му са свързани единствено със смените на директорите на осигурителния институт. Последно НОИ стоя без директор в продължение на 5 месеца.Въпреки че преди изборите Борисов обещаваше вдигане на всички пенсии през 2012 г., днес той обеща в средата на 2013 г. да се повишат само най-ниските с 9 лева.В интервюто Борисов изгражда и нова доктрина за развитието на българската икономика. След като преди няколко месеца призова българите да гледат картофи, за да се изхранват, сега той ги посъветва да гледат овце и агнета. В тази връзка премиерът заяви: "Ако някой иска да работи, да почне да гледа овце и агнета, тъй като нашите животновъди не могат да произведат, колкото искат пазарите. Агнета и овце всички искат да купуват и Европа, и Турция. А ние нямаме.
127
0
 
9
 
! Отговори
HE HE преди 12 години
Борисов ,Дянков и всички депутати, да се откажат един месец от парите си и да видят, дали ще успеят, да си платят ,ток, вода, парно, телефон,транспорт, телевизия, сметки за вход,ЛЕКАРСТВА и да видим дали ще им остане за храна изобщо. Ние не живеем, ние вегетираме!
126
0
 
11
 
! Отговори
HE CME преди 12 години
Така, както са го подкарали управляващите, скоро ще докарат българския народ до такова състояние, в каквото са били жителите на бившия Ленинград, сега Санкт Петербург, по време на блокадата през Втората световна война. Въпреки че животът на българите се влошава, те упорито гласуват за ГЕРБ, това се нарича мазохизъм и може би дава отговор на въпроса защо само България е била 500 години под турско робство, 200 години под византийско и 45 години под комунистическо. Не сме народ, не сме.