Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков

Парите за пенсиите идвали с вдигането на пенсионната възраст
Обновена: 16 ное 2011 17:20 | 16 ное 2011 17:20,
154
Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков
Симеон Дянков Снимка: архив, БТА

Бюджет 2012 няма да се прекроява към по-консервативен между първо и второ четене в парламента. Това увери в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като депутатите приеха на първо четене бюджета. 

"Увеличаването на възрастта за пенсиониране е вариант да се намерят пари и за повишаване на пенсиите до 200 лв., а не само на минималните", посочи Дянков.

Кабинетът планира да вдигне пенсионната възраст с една година от 2012 г.

"Има надежда и за увеличение на пенсиите до 200 лв., но реалностите са такива, че за да се даде нещо, е необходима допълнителна реформа в пенсионната система", коментира финансовият министър.

"Предложението за увеличението на възрастта за пенсиониране още от догодина ще бъде внесено от депутати, надявам се те да бъдат достатъчно смели, за да знаят какво е добро в  дългосрочната перспектива на България, а не да мислим за два месеца дали ще има стачка". Така вицепремиерът отговори на заканите на синдикатите за генерална стачка.

Още по темата

Имаме дългосрочната тенденция да има повече пари за образование, наука, социална дейност и по-малко пари за системата на сигурността, посочи финансовият министър.

Според него дискусията в парламента по бюджета за следващата година е била вяла.

"Опозицията продължава да си лиже раните от изборната загуба, а и бюджетът е много по-добър от тези на другите държави. Вече и на тях им става ясно, че България бюджетно всъщност е доста по-добре от голяма част от европейските държави. Така че няма и какво да кажат", отсече Дянков.

"Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Никой в ЕС и по света не ни приема на сериозно, заради Американският свръхлиберализъм на БСП и ГЕРБ, който е пагубен за България и антинационално безумие за нормалните държавници в ЕС... - Налаганите ни, чрез ПАРТИЙНО НАСИЛИЕ (както и при комунизма), смешно ниски заплати и пенсии, както и облагане на депутатските безотчетни пари не стигат, ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА НАЦИЯТА - Много е просто... ТРЯБВА САМО, от американски СВРЪХЛИБЕРАЛЕН (високи косвени и ниски преки данъци), ВЕДНАГА да преминем към европейски ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел на ДАНЪЧНО РАВЕНСТВО, като:1. Всички физическите лица да плащат еднакви подоходни данъци, здравни и пенсионни осигуровки без таван за облагането, независимо дали произлизат от труд, доходоносна собственост или СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ 2. Преките данъци (за богатите) и косвените (за бедните) се изравнят Сега съотношението им е 1:7, а такова чудо няма никъде в Европа!!!3. Заплатите БЕЗПРИКОСЛОВНО да се повишат до нивото на РЕАЛНАТА НИ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските4. Печалбите се обложат по европейски- За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%..., а за останалата данъка ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките на физическите лица от труд) и да се удържа при източника, тук в България - тогава в бюджета ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!- Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от експлоатация на чужд ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно, заради свръхлиберализма си, на 2-ри август ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАХА, а народа им се разбунтува
104
2
 
5
 
! Отговори
Путин преди 12 години
до 108хаххахахах ти на кой свят живееш? Момче спри дрогата моля те и не ми говори че всички са равни - *** СА ПО-РАВНИ ОТ НАС ето затова става дума. Нямам време да ти обеснявам защо, лъсни си една и си лягай
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МУТРА
102
6
 
11
 
! Отговори
Дянков преди 12 години
до 104"Дянкофффф е.и си путк***т@ майчина *** такъв. Баща ми и майка ми са работили над 30г. и сега ти *** миризлив ще им кажеш че е справедливо да вземат по 250 лв пенсия ли бе?????? Кой си ти бе ***???? Нямало пари - ми спрете да давате на *** всякакви помощи бе и ще има пари. Кой е допринесъл повече - някакъв *** дето едно изречение не може свързано да каже или родителите ми?????"Значи, взимаш *** и баща ти и ги караш на летището на Терминал 2 и там качваш миризливата пу***тка на *** и мръсния г***ъз на баща ти на самолета за Лондон или за Париж или за Берлин - там ги чакат да им дават пенсии по 2500 евро. И не давай акъл кой е допринесъл повече - баща ти и майкат ти са както всички останали и нямат предимсвто пред други било то българи, ***, турци, арменци...
101
3
 
10
 
! Отговори
ядосан преди 12 години
ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ, ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ И ДРУГИ ПОДОБНИ КЪРЛЕЖИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ КАКТО ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА НА 63 ГОДИНИ И ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ!!! НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ НА 4550 ГОДИНИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ , КАТО ЦЯЛ ЖИВОТ МЪРЗЕЛУВАТ!?!!!
100
3
 
3
 
! Отговори
:))))) преди 12 години
КОМУНИСТИТЕ МОГАТ ДА ОТСЛАБНАТ СОМО ПО ЕДИН НАЧИН - МОЗЪЧНО И БЕЗВЪЗВРАТНО :)
99
0
 
2
 
! Отговори
DO 100 преди 12 години
da ti obqcni totu mladenov toi po neino vreme i be6e dqcna raka-direktor na glavna incpekziq po tryda-toi predade i neq i nac na al4niq dqnkov,nali?
98
3
 
21
 
! Отговори
Путин преди 12 години
Дянкофффф е.и си путк***т@ майчина *** такъв. Баща ми и майка ми са работили над 30г. и сега ти *** миризлив ще им кажеш че е справедливо да вземат по 250 лв пенсия ли бе?????? Кой си ти бе ***???? Нямало пари - ми спрете да давате на *** всякакви помощи бе и ще има пари. Кой е допринесъл повече - някакъв *** дето едно изречение не може свързано да каже или родителите ми????? Айде сега слагайте ми минуси и ми трийте коментара
97
1
 
1
 
! Отговори
до :)))))) преди 12 години
има нужда човекът от енергия, с *** да се разправяш не си е работа, едни отслабват други пълнеят
96
2
 
7
 
! Отговори
:)))))) преди 12 години
ДЯНКОФФФФФ ПЛЮСКАНЕТО НЕ Е ПОЛЕЗНО ЗА МОЗЪЧНАТА ТИ ДЕЙНОСТ, ВЗЕМИ МИНИ НА ПОСТНО, ЧЕ ПОЧВАШ ДА ГРУХТИШ ПЪК ИДВА КОЛЕДА:)))))))))
95
3
 
6
 
! Отговори
Helga (разстроено) преди 12 години
Искам Масларова да обясни и тук за социалната справедливост, моляили трябва да я наричам Мис Диамантена Огърлица, по-точно?
94
4
 
4
 
! Отговори
ИДЕЯ преди 12 години
Трябва да има твърди правила за пенсиониране .При тази криза и огромните разходи за социални плащания на малцинствата и Полицай и Кат , трябва да се приеме една възраст за пенсиониране за мъже и жени , 64 години , но ако човек умре да се плаща от децата или наследниците осигуровките на починалия до навършване на 64 години , и неплащането да се криминализира и да се даде законно право на Частни Съдии Изпълнители за Публична Екзекуция .Това е шега , но е бъдещето .
93
2
 
3
 
! Отговори
до 91-вия гербераст преди 12 години
Абе дендрокефали каракалпаци, да не би да лъжа!? Подкрепяй си "оная" работа. Пфу, уногондури с чукундурите ви.
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошо ви било при социализма, а? Хак да ви е сега! Ще ревете за СССР! Както и западните страни!
91
1
 
14
 
! Отговори
пърдянков-гов...о преди 12 години
Вдигате стажа,защото не ви достигат данъкоплатци да ви хранят-вас и ***!
90
1
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Боко, Дянко-о-о-в и ти Тотьо, да Ви разкажа една народна приказка, а Трайков ли и на тебеНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕБорисов, Дянков, и ти Тотьо, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от вашата либерална, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 692лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?1. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!!!2. Данък печалба да се удържа при източника/ТУК В БЪЛГАРИЯ... За инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%... За неинвестираната данъка да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, а данък девидент у нас е само 5%..., а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!!!3. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и осигурителни плащания, и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, да е под размера на минималната пенсия от 136лв, която е доход от честен труд- Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, на Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОДГеноцида е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ!!!- Народе!!!!
89
16
 
4
 
! Отговори
GERB преди 12 години
DA ZIVEE GERB......SAMO NAPRED ZA PO - MODERNA I KRASIVA BALGARIA
88
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Редовият гербераст мъдро би заключил" Който не е доволен от мизерията създадена от великите ГЕРБерасти е комунист?
87
4
 
4
 
! Отговори
osata преди 12 години
подкрепям коментар 71. Не може с 40 години трудов стаж и пенсиониран през 2009 година да има пенсия 138 лв. Мисля, че доста хора злоупотребяват
86
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРИЯ Е В РЪЦЕТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОАКА И НИЩО ДРУГО НЕ НИ ОЧАКВА ОСВЕН СМРАД И ВСЕ ПО-ДЪЛБОКО ЗАТЪВАНЕ.....ИМА САМО ЕДИН ИЗХОД И ТОЙ Е ЧРЕЗ КЪРВАВА БАНЯ!