Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков

Парите за пенсиите идвали с вдигането на пенсионната възраст
Обновена: 16 ное 2011 17:20 | 16 ное 2011 17:20,
154
Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков
Симеон Дянков Снимка: архив, БТА

Бюджет 2012 няма да се прекроява към по-консервативен между първо и второ четене в парламента. Това увери в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като депутатите приеха на първо четене бюджета. 

"Увеличаването на възрастта за пенсиониране е вариант да се намерят пари и за повишаване на пенсиите до 200 лв., а не само на минималните", посочи Дянков.

Кабинетът планира да вдигне пенсионната възраст с една година от 2012 г.

"Има надежда и за увеличение на пенсиите до 200 лв., но реалностите са такива, че за да се даде нещо, е необходима допълнителна реформа в пенсионната система", коментира финансовият министър.

"Предложението за увеличението на възрастта за пенсиониране още от догодина ще бъде внесено от депутати, надявам се те да бъдат достатъчно смели, за да знаят какво е добро в  дългосрочната перспектива на България, а не да мислим за два месеца дали ще има стачка". Така вицепремиерът отговори на заканите на синдикатите за генерална стачка.

Още по темата

Имаме дългосрочната тенденция да има повече пари за образование, наука, социална дейност и по-малко пари за системата на сигурността, посочи финансовият министър.

Според него дискусията в парламента по бюджета за следващата година е била вяла.

"Опозицията продължава да си лиже раните от изборната загуба, а и бюджетът е много по-добър от тези на другите държави. Вече и на тях им става ясно, че България бюджетно всъщност е доста по-добре от голяма част от европейските държави. Така че няма и какво да кажат", отсече Дянков.

"Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
27
 
! Отговори
овчарче преди 12 години
ДЯНКОВ,- Ще ти кажа защо Овчарчето Т.Живков, беше добър управник. Не, не заради Комунизма..., той дори не знаеше какво е това..., а защото като малък е бил овчарче- Това което и днес всеки "***" овчар знае е следното...:... - Стадото се пасе цяла година, пази се от дъжд, слънце и Вълци (чужди банки, енергийни дружества и "приятели"), овцете се заплождат и хранят обилно (дават се заеми при ниски лихви, чрез ББР), за да родят в края на годината агънца (да направят печалба), после да дават цяла година мляко (ДДС и осигуровки)..., и никога, ама абсолютно никога..., не се продават на "обособени части" ..., товарни превози, бутчета, дробчета и т.н. защото веднага умират!!!ДЯНКОВ, НЕ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ, ТО Е ПОД КРАВАТА, ТАМ Е И МЛЯКОТО КОСМИЧЕСКАТА ПЕЧАЛБА ОТ 25-30 МИЛИАРДА ГОДИШНОЗатова и днес Държавата може да се управлява по-добре от всеки "овчар" с опит, отколкото от всички български "професори", с титли...
4
1
 
36
 
! Отговори
ДЯДО преди 12 години
ЧУДЯ СЕ ТИЯ ДАЛИ ИМА НЕЩО КОЕТО СА КАЗАЛИ И ДА СА УДЪРЖАЛИ НА ДУМАТА СИ.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ah nali si go izbrahte sega mu mislete i ne revete da mu misljat vashcite deza ,az ti naroede de za dezata si en mislisch si beter ziganin daje
2
18
 
9
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Финансова и политическа стабилност! Гарантирано от ГЕРБ!
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зарекла се св.ня да не яде ла...на,дорде прескочи плет изяде пет!