ГЕРБ: Бюджет 2012 не бива да става залог на интриги

Целта му била да гарантира икономическата стабилност
16 ное 2011 14:55,
42
ГЕРБ: Бюджет 2012 не бива да става залог на интриги
Снимка: архив, Булфото

Бюджет 2012 не бива да става залог на партийни интереси и интриги.

Това призова от трибуната на Народното събрание заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев в дебата по проектобюджета.

Той посочи, че най-важният закон на държавата се приема при изключително напрегната в икономическо и политическо отношение обстановка в Европа и в света.

При изготвянето на бюджета най-важната цел била гарантиране на икономическата стабилност.

„Бюджетът е инструмент, който защитава България от неспокойните европейски и световни пазари“, защити проекта на правителството Главчев.

Още по темата
Според него със заложените в него параметри се гарантира политика на ниски данъци и ограничена преразпределителна роля на държавата. Това щяло да доведе до привличане на инвестиции.

Димитър Главчев отбеляза, че приходната част на бюджета е съставена по-консервативно – при растеж 1 процент, а един от основните инструменти за запазване на стабилността са еврофондовете.

Друг стимул е запазването на ниските ставки по корпоративния данък и данъците върху доходите на физическите лица.

„Трябва да се вземат трудни решения кои разходи да се намаляват и къде да се инвестира. 
Защото не бива да се изключва още по-тежка кризисна ситуация в Европа и в света“, заяви Главчев.

Той повтори уверенията на министъра на финансите – "при влошаване на показателите в Европа у нас да не се пипат парите за здраве, образование и инфраструктура".

Това е доказателство за последователната политика на ГЕРБ за това, че реформата в тези области продължава, коментира депутатът.

Кабинетът работи за конкурентоспособна икономика, за отказ от принципа "полага ми се", убеден е заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Димитър Главчев увери, че Бюджет 2012 няма да струва на данъкоплатеца повече от предишната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: ГЕРБДимитър Главчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гербаджиите ме кефят. само така пичове.
39
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 12 години
1700000 Иэбраха финансовата дисциплина на ГЕРБ партия съэдадена от бивши комунисти сега няма какво да реват майки ,пенсионери,работещи.С теэи ниски пенсий и эаплати не трябва държавата да иэпитва финансови эатруднения эа раэлика от двугите страни в криэа където плащат вксоки эаплати ,пенсий и социални помощи.
38
1
 
4
 
! Отговори
мен преди 12 години
работното заглавие на бюджета е "ГЕНОЦИД 2012 - апокалипсис сега". за наше щастие хората които назначиха ГЕРБ да ни управлява много скоро ще си сърбат попарата а покрай тях и нашите либералисти. давай Дянков, давай Трайков, давайте Чоко и Боко, продължавайте да дробите и си мислете че няма да си сърбате попарката.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
(З)богом Комунисти! Когато убиха Луканов, БСП ревяха, че било политическо убийство, а то се оказа най-обикновено мафиотско убийство за пари в клана БСП-КГБ. Вече и оглупялите пенсионери се осъзнаха и никой няма да ви допусне вече до власта. Откраднахте 4 милиарда от пенсионния фонд пред 1989 година и станахте милионери. Без никакво угризение на съвестта (комунист и съвест) оставихте хората работили цял живот без пенсии. Това което сега получават е от нашите данъци, а техните внасяни пари ги ОТКРАДНАХТЕ и сега ревете, че пенсиите са малки и Борисов е виновен, че не ги увеличава! ГОСПОД ДА ВИ СЪДИ БЕЗОЧЛИВИ И НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ!
36
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ДО БЪЛГАРКА преди 12 години
СПОКОЙНО ГОСПОЖО ЩЕ СЕ ЧУЕ И ТЯХНАТА.
35
0
 
1
 
! Отговори
Витяз преди 12 години
Странджата и Виктор или са на силни транквиланти, или се включват от друго измерение.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кратко и ясно: България мрази некадърниците от ГЕРБ!
33
1
 
20
 
! Отговори
българка преди 12 години
тези управляващи са нагли, лудост е увеличение на възрастта за пенсиониране да имаш 40 години трудов стаж и да навършваш 60 години през янураи 2011, и да не можеш да се пенсионираш. за всички който гласуват за този промяна трябва да ги пратят в белене, а не да стоят на топло в народното събрание в костюмчета за хиляди, и да си купуват нови коли за разходка на наш гръб. това не се случва и в страните от третия свят
32
0
 
18
 
! Отговори
33 преди 12 години
100% е така, човеко. Не зная как имаме сили още да търпим. Надигат се гласове за разплата и няма да се учудя ако нишката се скъса, търпението ни свърши и се развихрят улични боеве и кръвопролития. Кой ще пострада при една гражданска война най-много? Пак ние. ОРИС.
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо *** не работят и раждат по 10 до 23 чаавета, започвайки от 11-годишна възраст ?!Едно 11-14 годишно малолетно дете-***, което вместо да учи роди първото си ***, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на ***( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ )- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- след 1-та година детските на циганчетата стават 59,15 лв. за всяко + 78 лв. за майката месечно- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 290 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )- Спирам до тук. Общо 20 вида детски помощи получават циганчетатаОсвен това *** потребява няколко-стотин лева на месец ТОК и ВОДА, дето ги плащаме ниеМного *** семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.Освен това не плаща ДАНЪК-СГРАДИ и ТАКСА-СМЕТОсвен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички ***.Не знам на каква стойностТоест истинския ефективен доход на тази ***, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 270 лв БРУТО., дохода е 210 лв.НЕТО,след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъциАко пък *** е с някакви дефекти или малформации, ( а малолетните родилки, раждат масово такива) то на него му се полагат двойни детски, или 2 х 35 = 70 лв. месечноНо явно това се е видяло недостатъчно за анти-белите расисти, и по средата на миналата 2010 г. в Парламента, ВСИЧКИ партии тайно са приели поправка, според която на такива деца се дава "ДОБАВКА" към тези 70 лв. равна на 70% от брутния размер на МРЗ. Така 270 лв. х 70 % = 189 лв. Както виждаме "добавката" е почти 3 пъти по-голяма от детските 70 лв. !Накрая 70 лв. + 189 лв. + 20 лв. (от Евророма) = 279 лв. месечно получава такова ромчеСамо две деца да са такива ( от 10 - 20 в семейството) те ще носят по 560 лв. месечно !!!А бременните *** пият разни отровни хапове, за да раждат точно такива деца, които после да ползват и за просия.Не мога да ви кажа колко пари са похарчени за ***, чрез т.н. "Оперативни програми" (ОП) към Социалното министерство.Но преди време Тотьо се похвали по НОВА ТВ, че само по ОП "Човешки ресурси" (Подпиране на метли), през изминалата 2010 г. е платил над 1 млрд. лева !!!!!!!!!!!!!!!!!А има още 69 вида такива програми и проекти ( общо са 70 ). Колко милиарди изтичат през тях всяка година ? Даже и Тотьо не знае !Никой не знае колко и какви пари получават по линия на НПО (Не Правителствени Организации)НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА *** (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТАЕто затова *** раждат като бесни ***, а българките едва отглеждат и 1 дете ...
30
0
 
3
 
! Отговори
леле преди 12 години
Ей това е- парламентът се надява някой друг да ни оправи- заради това били ниски данъците, за да имало инвестиции. Е супер, наистина искат да я "оправят" България, ама като евтина ***! един вид "аре действайте, не взимам много, ша ви хареса!". Това е положението, скъпи сънародници! Българският парламентаризъм е форма на платено извращение, за съжаление!
29
0
 
2
 
! Отговори
ДО ГЕРБЕРИТЕ преди 12 години
Единственият начин да се изгради комунистическо общество е да се завладее властта чрез революция и да се отнемат насилствено средствата за производство от капиталистите. Според Маркс след завземане на властта трябвало да се установи диктатура на пролетариата, която да осигури планомерното изграждане на комунизма. По този въпрос се появили различия с други идеолози - анархистите, които смятали, че сред разрушаването на старата система трябва централизираната държавна власт да бъде заменена с пряка демокрация, а обществото да се състои от самоуправляващи се общини комуни. Членовете на всяка от тези общини сами решават как да живеят. Така към края на XIX век се оформили различните комунистически учения:
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та казвам аз,понеже нямаолиои хлябът еот мъката по-чер,един е лозунга:ДЕТСКИ и ПОМОЩИ само до 3-то ДЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
3
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
cavdo, не съм фан на Роската, ама защо спред теб всчики от негласувалите 47% не биха гласували за него? Бюджетът е сносен. Колкото изкараш, толкова потребяваш. Иначе лошо. Вижте БВП от глава на населението колко е у нас и колко дтугаде. Има и вариант да се изтегли кредит 5-6-7-8 милиарда, да се раздадат на калпак, да се изядат, изпият и изсе*ат и после само да връщаме с лихвите.
26
0
 
22
 
! Отговори
24 преди 12 години
Те не се допитват до политбюро, но не се допитват и до нас, Иване. Това, което се случва покрай шистовия газ и раздаване на докторски титли на футболисти не е за хвалба. Мене лично ме интересува децата ми да живеят в сигурност , и безопасност, и да се радват на детството си както мен. Аз съм морско дете. Нашите деца не знаят какво е то спокойна игра на улицата и весело детство. Морето е првеърнато в клоака. Сега само радиоктивни химикали ни липсват в питейната вода.
25
0
 
10
 
! Отговори
Манго Джери преди 12 години
Абе вие прости българи, пак не разбиратеАко успеете да се пенсионирате, откъде ще плащат на нас *** помощите и детските ?!Щото ние имаме по 10 -20 чаавета всекиА пък сега, като умрете преди да се пенсионирате, всичкото дето сте го плащали 30-40 години, ще го изядем и изпием ние. И ще пускаме касет'фоните по цяла нощ. Щото не сме уморени ...Живи и здрави да сте будали, да работите и да ни плащате сладкия живот, дето си го живеем в ***
24
0
 
5
 
! Отговори
))) преди 12 години
къф бюджет бе ква икономическа стабилност - ние сме във валутен борд - който не е наясно какво предтсавлява, като публично-финансов механизъм да вземе да го напише в гугъла че да му светне- аман от рапони ......
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много бързо забравихте защо *** е напуснал пожарната, а именно защото са я деполитизирали, напуска пожарната и като верен пионер отива да се бута за охрана на бай Тошо! Ква демокрация, кви 5 лева с този комунистически идол?!?
22
6
 
2
 
! Отговори
Иван преди 12 години
cavdo да знаеш изборна активност над 60 % тук и по света ? А ти какво ще обясняваш на децата си - кой си подкрепял 20 години - комунисти,ДС,маймуните от лондонското сити начело с горския цар ? Каква алтернатива имаш ти за обяснения - НИКАКВА.Най стабилното правителство от 20 години насам - стабилно затова че премиера не е под чехъла на подчинените си и партията майка и за всяко уволнение да пита политбюро както правеше Станишев.България ще се гордее с това правителство.
21
8
 
2
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Нещата, които се правят сега трябваше да започнат да се правят през 1990 г. При такова положение днес, след 22 години щяхме да сме на нивото на държави като Чехия и Полша, ако не и по-добре. Просто същинският преход започна през 2009 г. и идването на власт на ГЕРБ и ще трябва тази посока да се поддържа, докато се извършат всички необходими реформи. Разбира се това няма да стане за 4 години, нито за 8...