Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков

Парите за пенсиите идвали с вдигането на пенсионната възраст
Обновена: 16 ное 2011 17:20 | 16 ное 2011 17:20,
154
Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков
Симеон Дянков Снимка: архив, БТА

Бюджет 2012 няма да се прекроява към по-консервативен между първо и второ четене в парламента. Това увери в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като депутатите приеха на първо четене бюджета. 

"Увеличаването на възрастта за пенсиониране е вариант да се намерят пари и за повишаване на пенсиите до 200 лв., а не само на минималните", посочи Дянков.

Кабинетът планира да вдигне пенсионната възраст с една година от 2012 г.

"Има надежда и за увеличение на пенсиите до 200 лв., но реалностите са такива, че за да се даде нещо, е необходима допълнителна реформа в пенсионната система", коментира финансовият министър.

"Предложението за увеличението на възрастта за пенсиониране още от догодина ще бъде внесено от депутати, надявам се те да бъдат достатъчно смели, за да знаят какво е добро в  дългосрочната перспектива на България, а не да мислим за два месеца дали ще има стачка". Така вицепремиерът отговори на заканите на синдикатите за генерална стачка.

Още по темата

Имаме дългосрочната тенденция да има повече пари за образование, наука, социална дейност и по-малко пари за системата на сигурността, посочи финансовият министър.

Според него дискусията в парламента по бюджета за следващата година е била вяла.

"Опозицията продължава да си лиже раните от изборната загуба, а и бюджетът е много по-добър от тези на другите държави. Вече и на тях им става ясно, че България бюджетно всъщност е доста по-добре от голяма част от европейските държави. Така че няма и какво да кажат", отсече Дянков.

"Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
8
 
! Отговори
ЧУДО преди 12 години
България върви към модела на Гърция и Северна Корея Ако не си Полицай или Военен умираш от глад и болести .Сега основния проблем за пенсиите е че 1 работещ храни 3 пенсии .Не мога да го схвана това как се получава , нали 1 е работил и плащал осигуровки , откъде се пръкнаха другите двама . А от времето на социализма измина четвърт век ?
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз също съм на 37 години и за първи път се чувствам с примка на шията и чакам само ГЕРБ да ми ритне столчето.......
43
14
 
2
 
! Отговори
mm преди 12 години
БРАВО на Дянков знае си работата не се подава на манипулации
42
2
 
8
 
! Отговори
Кажете, ако знаете преди 12 години
Този Дянков какъв е по народност и от кеде е родът му? Някой знае ли нещо за баща му, за майка му, има ли братя или сестри? Уведомяват ни за еврейския му тъст-ционист и женичка , че били унгарски евреи с корени от Тимишоара /Румъния/, аза рода на тоя кръвопиец и екзикутор на Българския народ и държавност няма и ред написано никъде...
41
5
 
4
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Всички , които си мислят, че трябва да им се поднесат на тепсия високи доходи без да работят здраво, по-добре да емигрират!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
40
4
 
4
 
! Отговори
Е И преди 12 години
Дянков ти си по голям комунист от другите,защото вдигаш малките пенсии,те не са работили,не са са осигурявали.Това какво значи всички да сме равни,ти не си добре.Нямам нищо против малките пенсии,но така караш всички да се осигуряват на мин.заплата.Това ли ти е дясната политика.Никога не сме били на дъното,но с твоите реформи сигурно ще стигнем дъното.Но ти не си виновен,такава задача имаш и за това ти се плаща.Виновни са всички които гласуваха за теб и твоите другари.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Който обича да марширува, не му трябва мозък. Гръбначният му е достатъчен!" Аинщайн Здравейте герберасти...раз два раз два...
38
2
 
14
 
! Отговори
Нищев преди 12 години
Дянков,като е нямало нищо построено,от къде крадете вече 22 години,от къде продавате вече 22 години жилища построени от нас,къде карате колите от пътища построени от нас,къде ходите по голяма нужда от канализация построена от нас,от къде пиете вода от построените хиляди язовири,от къде ядете от разработените от нас земеделски земи,от къде си светите,като преди 60 г.нямаше ток в градовете и селата на цялата страна.Имаше черни пътища и няма къде да си карате колите.Аз съм безпартиен,строител,
37
2
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Боко, Дянко-о-о-в и ти Тотьо, да Ви разкажа една народна приказка, а Трайков ли и на тебеНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕБорисов, Дянков, и ти Тотьо, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от вашата либерална, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 692лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?1. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!!!2. Данък печалба да се удържа при източника/ТУК В БЪЛГАРИЯ... За инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%... За неинвестираната данъка да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, а данък девидент у нас е само 5%..., а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!!!3. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и осигурителни плащания, и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, да е под размера на минималната пенсия от 136лв, която е доход от честен труд- Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, на Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОДГеноцида е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ!!!- Народе!!!!
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кинофестивал. Прожектира се филма-победител. По средата спира. Бойко Борисов е прерязал лентатаУра таварищи...вся власт герберастам до полного уничтожения болгарского народа
35
3
 
18
 
! Отговори
вЕрвайте ми преди 12 години
На 37 години съм и за пръв път в живота си сериозно съм се замислил за окончателна и безвъзвратна емиграция от Република Бойкария!
34
2
 
5
 
! Отговори
jkazandjiev преди 12 години
Abe ti si bil goliam ikonomist komunisti4eska svinio.
33
2
 
3
 
! Отговори
до wiktor от 16 преди 12 години
Как..червен *** ли...не се дупи към огледалото бе вики,това ти е дирника бе моето пате...или търсиш някой да "агонизира" на него...не те разбрах...
32
3
 
7
 
! Отговори
Locust преди 12 години
Няма да се отлепяме от дъното. Направо литваме към Рая :-))).
31
7
 
12
 
! Отговори
Министри-психопати преди 12 години
"Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков...Само психопат може да изрече подобна глупост. Икономисти, които не са прочели нищо стойностно Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, освен популярни неолиберални брошурки. Оттам са научили няколко фрази държавата е лош стопанин да продадем всичкосъздадено от социализма, финансова стабилност чрез мизерия на 90% от народа, пазарът диктува цените-тоест мафиятадържи високи цени за всичко, велик е чуждестраният инвеститор- тоест свобода на обир за чуждите капитали,с преки и непреки данъци държавата обира на труда на малкото работещи в производсвото. Унищожена тежка индустрия и земеделие, внос на всичко та дори и чесъна. Вървим по стъпките на Европа към пълнен крах. Добре че има работлив комунистически Китай, та издържа такива тюфлеци като САЩ и ЕС. Без китайското производство, отдавна да има трета световна война.
30
4
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Националния ни интерес е БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯБЮДЖЕТА Е НАПЪЛНО НЕАДЕКВАТЕН НА РЕАЛНОСТИТЕ!!!ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърните си министри! Проектобюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, при лихви 2-3%... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща собственост на земя САМО ОТ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА И САМО до 1 000 декара и 500 гора, всички селскостопански плащания да са за СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЯ (не на ратайте/арендатори-милионери) и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с вноска в Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досиета;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми гимназийте, са доказана загуба на време;- В Регионалната политика шесттте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни поръчки за вишисти, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Сафийския, Специализирани и Областните Технологични Университети.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене...
29
4
 
11
 
! Отговори
Ветеран преди 12 години
Предлагам всички починали на работните си места в резултат на полицейската пенсионна реформа да бъдат погребвани с военни почести, като герои сражавали се до последен дъх за благото на управляващите.
28
3
 
22
 
! Отговори
НТВНМТ преди 12 години
КАКВО ХУБАВО МОЖЕ ДА ИМА В БЮДЖЕТА НА НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС.......
27
10
 
8
 
! Отговори
ленин преди 12 години
Мамка ви червени ***!
26
1
 
19
 
! Отговори
osata преди 12 години
Би трябвало да се вдигнат пенсиите на всички, които имат трудов стаж, а не, както се оказва, на тези, които в болшинството си не са работили. Вярно е, че минималната пенсия е много малка, но тогава се обезсмисля стимулът да се внасят пенсионни осигуровки.