Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков

Парите за пенсиите идвали с вдигането на пенсионната възраст
Обновена: 16 ное 2011 17:20 | 16 ное 2011 17:20,
154
Бюджет 2012 няма да се пипа, зарече се Дянков
Симеон Дянков Снимка: архив, БТА

Бюджет 2012 няма да се прекроява към по-консервативен между първо и второ четене в парламента. Това увери в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като депутатите приеха на първо четене бюджета. 

"Увеличаването на възрастта за пенсиониране е вариант да се намерят пари и за повишаване на пенсиите до 200 лв., а не само на минималните", посочи Дянков.

Кабинетът планира да вдигне пенсионната възраст с една година от 2012 г.

"Има надежда и за увеличение на пенсиите до 200 лв., но реалностите са такива, че за да се даде нещо, е необходима допълнителна реформа в пенсионната система", коментира финансовият министър.

"Предложението за увеличението на възрастта за пенсиониране още от догодина ще бъде внесено от депутати, надявам се те да бъдат достатъчно смели, за да знаят какво е добро в  дългосрочната перспектива на България, а не да мислим за два месеца дали ще има стачка". Така вицепремиерът отговори на заканите на синдикатите за генерална стачка.

Още по темата

Имаме дългосрочната тенденция да има повече пари за образование, наука, социална дейност и по-малко пари за системата на сигурността, посочи финансовият министър.

Според него дискусията в парламента по бюджета за следващата година е била вяла.

"Опозицията продължава да си лиже раните от изборната загуба, а и бюджетът е много по-добър от тези на другите държави. Вече и на тях им става ясно, че България бюджетно всъщност е доста по-добре от голяма част от европейските държави. Така че няма и какво да кажат", отсече Дянков.

"Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве, няма пенсиите под 200 да стават двеста, просто пенсиите които в момента са под 200 лв евентуално може да ги вдигнат с от 9 до 3 лв нагоре -т'ва е:)Стига сте интригосвали чели - недочели
24
4
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЛОШО!ГЕРБ, както и БСП не са от ДОБРИТЕ, а от ЛОШИТЕ!!!И не защото са лоши хора, а проблема на Борисов е Либерализма на партията му, който е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ и това прави ГЕРБ, както и комунизма, ЛОШИ за собствения си народ. След ФАКТИЧЕСКИЯ ФАЛИТ на САЩ, който вкара света в поредната глобална криза, ЛИБЕРАЛИЗМА вече не се иска и от самите американци В съвременните индустриални общества се наложиха три пътя за развитие...:- Първия е десният - Американския или "Либерализма", в основата на който е заложена Анархията или Бездържавието. Дивата алчност, при която - По-силния (партийно или финансово) винаги е по-прав При Либерализма богатите стават по-богати, а бедните по-бедни Държавата овладяна от монополите (както и при Комунизма) е крайната цел на Либерализма или това са бляновете за: Света като едно голямо село / или комунистически лагер (Без, обаче, да казват в това село кой ще е кмета, попа, даскала и полицая, кой ще оре на нивата и кой ще проси) От краха на комунизма и бушуващата днес поредна Американска финансова криза, вече знаем, че ЛИБЕРАЛИЗМА И КОМУНИЗМА са Път за никъде!!!За последните 10 години БСП и ГЕРБ СЛЕДВАТ ТОЗИ ПЪТ ПЪТЯ НА ЛОШИТЕ Защото днес 5% от населението притежава 97,5% от богатствата на народа ни!!!- Втория път за развитие е левият - Европейския или Демокрацията Общество, което се управлява от или в името на мнозинството граждани. Това ще рече, не в полза на най-богатите, а напротив, те се товарят данъчно от обществото поради това, че печелят от него и се въвеждат регулации на алчността им- Днес дори в САЩ го направиха, като посегнаха на своята Светая светих, на Свещенната американска крава банковата си система ТОВА Е ПЪТЯ НА ДОБРИТЕ, ЗА КОЙТО СКАЧАХМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ И КОЙТО, за съжаление, ДНЕС В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРОПОВЯДВА ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ!!!(- Третият е социализма, който *** дескредитираха с Ленинския терор)България ли??? - Ние не следваме пътя нито на Либерализъм, нито на Демокрация - От 20 години, та до днес, властва Мафията в различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, икономиката ще продължава да загива и пак няма да дойде нито един инвеститор, защото:- Никой Нормален човек не желае да го грабят мутри или ***.., та дори и да са облечени с лъскави костюми и държавна власт, да говорят с английски акцент, но да са завизими от Тато де тути капи!Дано сте ме разбрали правилно...
23
1
 
12
 
! Отговори
Гробарят преди 12 години
Барем "държавата", няма ли да заложи и по един безплатен талашитен ковчег? Да задължат всички работодатели да закупят задължително ковчег за всеки свой работник/служител. Е, разбира се само от изрично посочена от "държавата" фирма-доставчик...след като "кристално честно" е спечелила обществената поръчка.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви пари за образование даваш.На студентите увеличение на таксите 16%. Само на *** безплатни учебници и закуски. Ама пак не зная да пишат и четат, защото не искат. А каква подигравка е това увеличение на минималната пенсия с 9лв. при увеличение само на тока 10%. Да не говорим за хранителни стоки ,данъци,облекло. За жалост магазините втора употреба станаха най-посещавани.
21
18
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Заради такива като Дянков си заслужава да останем и да работим в България до пълното заличаване на червените ***.
20
2
 
8
 
! Отговори
MRAZIM VI-PREDATELI преди 12 години
Diankov,prokled da si da gniesh v pakala,nacionalen predateliu!!!! Ne moje da vdigash na horata pensionnata vazrast ot dnes za utre be-tova go niama nikade v sveta.Ami drugata godina moje da gi vdignesh s oshte 2-te taka horata koga shte se pensionirat be,smeshnik gnusen,uhilen,dolen,licemeren,smradliv,mazen,amerikanski podlec,sus *** ***.Da puknesh v maki,ubieco na Balgaria-predatel gnusen.Horata niama da vi tarpiat vechno,gnido gadna-skoro shte badete pometeni ot naroda-sgan dolna mafiotska
19
2
 
24
 
! Отговори
Финансист преди 12 години
Дянков бил осигурил пари за памперси, а на работните места вместо столове щял да монтира тоалетни чинии.
18
2
 
25
 
! Отговори
Разярен преди 12 години
НАГЪЛ ***!!!
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бяхме на дъното заради 45 години социализъм, след това пак бяхме там заради 20 години комунисти и сега се отлепваме, но е нужно време", каза още Симеон Дянков.Все едно слушам Костов,Царя,Милен Велчев,Станишев,Доган и т.н.При Костов се отлепяхме,при Царя се отлепяхме,при Станишев,сега и при ГЕРБ се отлепяме и така 22 години.Не ми пука за комунизма и предишните.И при вас е същото.Откъде ги намираме тея политици всеки си мие ръцете с комунизма и предишните и нищо не променя..
16
2
 
2
 
! Отговори
до wiktor преди 12 години
ей,а пиши си дивотиите в главата бе,дразниш вече много сериозно...*** ли си , побъркан ли си...все тая,дръж си го в главата...то па бива простотия,странджа ли си,пирин ли си ,виктор ли си,василев масилев,остави хората да си обсъждат нормално....
15
1
 
6
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Мога да Ви препоръчам да прочетете книгата "Тайните протоколи" на Никола НиколовМ/у другуто - има я в интернет, само нашишете в гугъл!
14
1
 
6
 
! Отговори
georgi преди 12 години
tiq tapanari gi izbrahme a sega 6te ni kradqt a toq dqnkov da pukne dano
13
2
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Ей, забрави си хапченцето! Бързо го глътни, че шизофренията ти проморбира.
12
0
 
16
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Абе такова чудо...Не стига че работим ЦЕЛОГОДИШНО, за разлика от преди 100 години, когато зимата не се е работило. Сега при тез технологии да работиш целогодишно и доживот си е повече от РОБСТВО!
11
0
 
13
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Иначе идеята е проста и ясна:Няма мл;ади хора които да работят, защото масово напускат България, а *** които стават все повече не могат да свършат нищо, затова трябва да се натоварят още хората! Но не да има за тях, а за да може да има какво да се краде и как да се дават социални на нарастващото *** население!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъжа е,че повишаването на възрастта за пенсиониране щяло да вдигне пенсиите до 200 лева,но какво ли изречено от ГЕРБ не е лъжа? Даже и да беше вярно,за чии трябва да се вдигат пенсиите на хора,които са укривали доходи и са внасяли осигуривки на минимални суми? Да си получават сега по 80 лева пенсия, а на останалите, които са си внасяли осигуровките пенсииите да се вдигнат. Но не, ГЕРБ отива към уравниловка: плащал - не плащал осигуровки - еднаква пенсия. Не е учудващо след 22 години демокрация.
9
17
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 5: Само до тук четох "Овчарчето Т.Живков, беше добър управник." Заради такива като теб 22 години още не можем да излезем от определението "страна от третия свят". За разстрел сте, червени ***.
8
0
 
17
 
! Отговори
утре преди 12 години
Утре ще се пипа,няма страшно,вече сме свикнали....той сам не знае какво плещи....няма ло да го пипа,ми той сега е завиден....и да го пипа все тая...по зле не може да е ,така че и заплатите да спре,и пенсии и всичко...
7
0
 
30
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Е това изказване е много хитро!Ако направи 100 г. пенсионната възраст сигурно ще вдигне пенсиите на 2000 лв.Ясно е къде отиват парите за пенсии: - при тези дето крадат от завишените цени на държавните поръчки - за социални помощи на *** - за погасяване на дългове
6
0
 
25
 
! Отговори
edin преди 12 години
Тези *** наистина ли са способни да вдигнат всички пенсии до 200 лева...Работил - неработил - 200 лева. Който бачка, ще бачка още една година....Вече няма значение дали си работил и си се осигурявал или не - всички пенсии - 200 лева....*** недни...Хора с по 40 години стаж получават по 170 лева, защото са се пенсионирали преди 1997 година...Сега всички - 200 лева...По- добре да не се осигурявам вече...аман!!!