Гаджева се маха, за да брани Волен

Напуска ръководството, тъй като сив кардинал я нарочил за любовница
Обновена: 21 ное 2011 15:03 | 21 ное 2011 10:38,
186
Гаджева се маха, за да брани Волен
Деница Гаджева. Снимка: Булфото

Депутатът от „Атака“ Деница Гаджева е подала оставка от Централния сбор на партията с цел да разсее всякакви съмнения за „някакви лични връзки вътре в ръководството на партията, въз основа на които се определят постовете“.

„Искам да стопирам нападките към г-н Сидеров и към цялото ръководство, защото те не са само към него, а към цялото ръководство на партията, към Централния сбор“.

Така депутатът мотивира решението си в изказване, публикувано днес от в. „Атака“. В събота партията изключи от редиците си Димитър Стоянов.

Доведеният син на Волен Сидеров поиска оставката на лидера и обвини Гаджева, че съсипва партията. Публикации в медиите свързаха името на депутатката, че е в много близки отношения със Сидеров.

Сидеров пък от своя страна заяви, че премиерът Бойко Борисов пробва опит за преврат в "Атака" заедно с хора, които са били в централното ръководство на партията и дължат своята политическа кариера на него. 

За раздялата със съпругата си Капка Сидерова Сидеров обясни, че причината не е друга жена, а е принципна, защото имало да бъде обсебена партията. 

"Втори мандат съм народен представител. Видяла съм абсолютно всичките предателства на членове на парламентарната група и в 40-то и 41-то Народно събрание. Разбрах едно - предателство се прави заради пари или от ламтежа за власт. В конкретния случай предателството се прави не от ламтеж за пари, то се прави от ламтеж за власт.

Вие знаете много добре, че имаше един човек, който искаше да играе ролята на сив кардинал в тази партия. Искаше да дърпа конците, да назначава хора, да уволнява хора, да си играе със съдбите на тези хора", каза Гаджева и добавя: Аз си спечелих нападките на тази личност, изявяваща се като сив кардинал, защото бях първият човек, който се възпротиви и каза "Край! Няма да Ви позволя повече да си играете така с хората!"

Тя се опита да си поиграе и с моята съдба - затова бях нарочена за любовница, затова бях преследвана, заплашвана, искаше ми се оставката. Бях принуждавана от тази личност да напусна парламентарната група на „Атака“. Когато това не стана, започнаха нападките срещу мен в жълтите медии.

Според Деница Гаджева "единствената причина за скандала в партията е, че хора от централата, близки до тази личност, са били освободени от постовете им".

"Така беше ограничено влиянието на въпросната личност. Няма да споменавам имена, вие всички се сещате за кого става въпрос", казва още Деница Гаджева.

Още по темата

Тя заявява, че ще работи два пъти по-активно за партията като народен представител и във всички функции, които може да изпълнява.

Гаджева застава също категорично зад лидера на партията, зад Централното ръководство, такова каквото ще бъде избрано на конгреса. 

Междувременно пред Нова телевизия бившият член на „Атака“ Камен Петков обяви, че „моторът на партията“ е Капка Сидерова.

„Откакто познавам Волен, тя е тази, която винаги го е дърпала и е правила контактите му. Капка избра и по-голямата част от депутатите. Този, който обсебва "Атака" не е тя, а Волен Сидеров. Той има само една дарба – ораторство. Други качества няма“, смята Петков.

Според него, както вървят нещата, "Атака" ще изчезне от политическата сцена.

„Волен тотално няма ясна представа за положението, в което се намира и говори пълни глупости", заяви Петков, визирайки изказването му, че имало сценарий за разрушаването на партията.

По думите му личният раздор между двамата съпрузи е започнал още преди 8 месеца, когато Капка е видяла Волен Сидеров и Деница Гаджева да интимничат в хотел. Той е убеден, че Сидеров и Гаджева са заедно, въпреки че Волен отрича това.

"Единственият начин "Атака" да продължи да съществува е да се смени лидерът й. Когато в една парламентарна група изчезне уважението и доверите в лидера, оттук нататък тази група не я очаква нищо хубаво", категоричен е Камен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: АтакаДеница Гаджева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бива си го момето ... за всичко става и с дупе напред върви.
112
1
 
22
 
! Отговори
IavO преди 12 години
Как се наакват сега атакистчетата, няма вече "20лв за митниг и да си праим квот искаме", няма ги и бляновете за някое постче или друго келепирче. ***, аутсайдърите и ония пияници и наркомани дето се правеха на лоши по измислените митниги ще трябва да се хванат на РАБОТА!
111
0
 
5
 
! Отговори
Карл Маи преди 12 години
С Винету и трева да скубеш пак ще загубиш---а Сидеров дори ще получи томахавка в тиквата си защото яздеше с него в прериятаи му пазеше гьрба от команчите,хак да му е !
110
0
 
3
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
"във Герб" викаш а неграмотнико???
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eeeeх ... що нямам и аз такава сочна снахичка ?!!
108
1
 
14
 
! Отговори
Lol преди 12 години
Тези пък ми станаха по досадни от евтин чалга клип на селска фуста... Да им имам селските драми, очевидно доста са се загрижили като гледам за своите гласоподаватели. Престъпници, селяци и мурдари, пропаднали морално и в политически и в личен аспект хора... Искрено ще се радвам да не вземат и 1% на следващите избори, не мисля че има нормално мислещ човек, за когото вече да не е тайна какви жалки продажници са в тази смешна партийка...
107
1
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Остава сега и Стоичков да подаде оставка във Герб щот е6на на потния Веско ***!
106
0
 
7
 
! Отговори
MOR преди 12 години
В някои *** кланове дъртия *** винаги се възползва от булките на по-младите. Така де, нали той им ги е купил. Сещам се и за "Прима нокте" в средновековието. Било е разпространено и при нас. Какви "националисти" и "националистпички" само !!!
105
7
 
4
 
! Отговори
до боклук 107-ми преди 12 години
*** 107-ми , ясно е че ще получиш много плюсове , тъй като си цитирал чуждестранен източник на новина , А т.н."българи" са най-големите *** , според тях каквото кажат от чужбина е 1000 % вярно и искат да отидат там при 1-ва възможност да мият чиниите и да бъдат роби - не е важно на каква цена , ако ще и 20 000 да взимат ще са роби и боклуциА дано *** да ни превземат , тогава да видик на кого ще ревете , скапани *** стеееееееееееееееееее
104
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее Волен. Всички го нападат ден след ден. ЗАЩО ? Копеленц...то Митко Стоянов е неблагодарник а от такъв нищо не можеш добро да очакваш
103
4
 
23
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
КуКУ Партия) идиотизм няма граници!
102
11
 
7
 
! Отговори
Аз съм ви шеф преди 12 години
всяко зло за добро - изчистването от бинев и от "семейните тежнения" в Атака е една чудесна новина ! апа оная от Варна - грозната - изобщо не можех да я гледам и преди това - голям кеф !Да подкрепим Волен! В Атака, Българи, да си върнем България!
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мекият Сидеров21/11/2011 Дойче ВелеНационалистът Сидеров не е достатъчно националист. Това е единственото политически валидно послание от семейната сага в Атака - скандал, който разсмя или възмути огромна част от българите с интимните си подробности. Коментар на Татяна Ваксберг:Какъвто и фейлетон да стои в основата му, скандалът съдържа и политическа декларация. От бунта в Атака става ясно не само това, че половин милион националистически избиратели искат още по-твърда политика дори и от тази на Сидеров, но че вече си имат и самообявил се говорител.Този говорител е Димитър Стоянов. Дали той ще бъде приет и за лидер, освен за говорител, все още не е ясно. Ясно е обаче това, че фрустрацията на твърде много агресивно настроени хора е намерила своя, може би временен, мегафон.По семейномуПрез тази година Волен Сидеров получи пет пъти по-малко гласове, отколкото беше получил през 2006 година в същото качество - като кандидат за поста президент. Сега Атака има и пет пъти по-малко общински съветници - вместо 240, сега те са 50.Когато Димитър Стоянов призовава за оставката на Волен Сидеров, той не се позовава само на провала, регистриран по време на изборите. Напротив, той предлага и обяснение, което звучи ако не убедително, то поне легитимно: Сидеров е водил твърде мека националистическа политика.Доведеният син на лидера посочва и един пример за мека политика - Атака е подписала съвместен документ с ДПС, с което е легитимирала партията на етническите турци, вместо да продължи линията си на неприемане на тази формация.Тази теза не е нова. Досега тя е била изразявана и от други националисти, претендиращи, че са по-автентични не за друго, а защото са по-твърдолинейни дори и от Сидеров. Разликата между тях и Димитър Стоянов е обаче в това, че поне засега Стоянов може да разчита на медийно отразяване в двойното си качество на евродепутат и на роднина на залязващия лидер.Силата на клюкатаРазликата е и в самата роднинскост на сагата. Противно на разпространеното схващане, интимните клюки около семейството на лидера не убиват, а укрепват пирамидалните структури и лидерските идеологии.Фигурата на бащата и темата с династично предаваното или насила отнеманото политическо наследство са основните градивни елементи на подобни формации. Най-пресният пример е този с лидера на френската крайна десница Жан-Мари льо Пен, който предаде лидерското място на една от дъщерите си. Сега тя ръководи Националния фронт от друго крило на семейната резиденция, където беше и офисът на баща й.
100
5
 
6
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Атака беше тайното оръжие на Доган и ДС. БСП са явните партньори на ДС мафията и ДПС, а Атака трябваше да подкрепя ГЕРБ до критичен момент в който да сменят страните. Не напразно Доган каза преди изборите, че единственият резерв на ГЕРБ са Атака. Той се надяваше да е точно така, защото по негова заповед във важния момент Атака щяха да предадат ГЕРБ. Но се оказа, че не Атака , а съвестните български граждани са до ГЕРБ в този критичен момент. Сега Доган и мафията вече нямат нужда от Волен и ко.
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та казвам аз,понеже нямаолиои хлябът еот мъката по-чер,един е лозунга:Терора долу!ДЕТСКИ и ПОМОЩИ САМО до 3-то ДЕТЕ !!!!!!!!!!!!!
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волене, що пипаш ти снахата бе а?
97
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен истината е, че тази Капка дърпа конците, а Волен Сидеров е просто прекалено импулсивен и прави нещата, без да мисли. Сега е решила, че той достатъчно е бил начело и може би иска да го изхвърли и застане на негово място - я тя, я синът й. И ще го направи, защото явно е достатъчно умна и хитра, от него е успяла да използва каквото е могла и повече явно няма какво.
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това, Парламента заприлича май на публичен дом!Пък и фамилията на тази особа е подходящо за пикантни новини-Гаджева!
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветелина Бориславова и Светослав Божилов са новите собственици на комплекса "Катарино", който се намира в близост до Банско. Това съобщава в днешния си брой "Капитал Daily" като се позовава на отчета да предишния собственик на популярните вили - строителната компания от Разлог "Балканстрой".
94
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tez v ataka razminaha listopada na ali reza haide nova ndjlja se pojavila i naroda da glasuva za oschte 500serii