Пак дама харесана за правосъден министър

Диана Ковачева била с отлични референции от Брюксел
Обновена: 21 ное 2011 07:46 | 21 ное 2011 07:06, Елка Василева
106
Пак дама харесана за правосъден министър
Снимка: Архив Булфото

Диана Ковачева, изпълнителен директор на асоциация “Прозрачност без граници”, филиал на международната организация “Трансперънси интернешънъл”, вероятно ще е новият министър на правосъдието. Това пише в. “Труд”, като се позовава на източници от Брюксел. Вчера Ковачева не бе открита за коментар.

Неправителствената организация, чиято основна цел е противодействие на корупцията на национално и регионално равнище, работи в тясно сътрудничество с Европарламента, Европейската комисия и ОЛАФ.

Познавайки добре работата й като шеф на “Трансперънси интернешънъл” у нас, от Брюксел дават отлични референции за Ковачева. Те са поискани от премиера Бойко Борисов.

Още в нощта на балотажа на 30 октомври той заяви, че вече има фаворит за поста на избраната за вицепрезидент досегашна титулярка на правосъдното министерство Маргарита Попова. Борисов обаче бе категоричен, че ще го “осветли” на 1 декември.

“Не е тайна името на новия министър. Няма да бъде депутат. Защото много е важно реформата в съдебната система да продължи така, че да работи в много тесни връзки с Брюксел”, обясни тогава премиерът Бойко Борисов.

Диана Ковачева е юрист, магистър по право, специалност “Правораздаване”, а от февруари тази година е доктор по международно право и международни отношения.

Ковачева е съпруга на Венцислав Караджов, който е член на ЦИК от квотата на БСП.

От “Позитано” 20 си спомниха, че той е бил препоръчан за органа от бившия МВР шеф и настоящ соцдепутат Михаил Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: Диана Ковачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КОРУПЦИЯТА ДОБРЕ, ЩЕ Я ИЗТЪРПИМ,НО ЗАЩО НЯМА ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото БСП и ГЕРБ имат една и съща идеология СВРЪХ-СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ(идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българският ни НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!- ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!!- За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, и за инвестираната печалба, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- Премахване на таваните за всички видове осигурявания, ще донесе в НОИ още около 2 милиарда годишно- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никогоДнес:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 270лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- ПО КОНСТИТУЦИЯ И МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО - ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, КАТО ГЕНОЦИД ДАВНОСТ НЯМА !!!
103
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 12 години
Raponi...
102
0
 
2
 
! Отговори
До # 95 преди 12 години
Понеже не се обади, което и очаквах, ще се опитам да ти помогна : Диана Ковачева е юрист, магистър по право, специалност Правораздаване, а от февруари т.г. е доктор по международно право и международни отношения. Ковачева е съпруга на Венцислав Караджов, който е член на ЦИК от квотата на БСП. От Позитано 20 се досетиха, че той е препоръчан за ЦИК от бившия МВР шеф и настоящ соцдепутат Михаил Миков, гл.асистент в ЮФ на СУ. Що се касае до Тренсперънси Интернешънъл ТI това се води еправителствена организация, чиято основна цел е противодействие на корупцията на национално и регионално равнище, като работи в тясно сътрудничество не с правителството, а с Европарламента, Европейската комисия и ОЛАФ. Издръжката й, предполагам че е от американските власти, аналогично на института Оупън маркит на Сорос. Неофиицалната цел на такива неправителствани организации, вкл. и на БХК (Български хелзинкски комитет) е да бъдат пипалата, ръцете, очите и ушите на някои небългарски по-специални служби с цел: 1. Да дават обективна оценка на ситуацията в страната, в която е разположен даден филиал на Прозрачност без граници, така че да не се изпуска контрола в/у страната; 2. Чрез непоискани и неприети от обществото, но публикувани в медиите и афиширани по телевизионните канали и радиата съвети , консултации, позиции и т.н., както и чрез симпозиуми, семинари, участие в дискусии да манипулират общественото мнение и по този начин да се отчита дейност, иначе мъни йок! 3. Подбирайки енергични, с нелошо мислене и най-важното с хъс кадри, да се разчита на тях при последващото им израстване. Напр. ТI преди няколко години отчете, че съдебната система благодарение и на нейната сериозна подкрепа се е реформилрала, но впоследствие се е оказа, че реформата въобще не е започнала и съдебната власт въобще няма намерение да ес реформира просто се е престроила. ТI, БХК, Оупън маркет в лицето на И.Иванова при бунта на препълнените със съдийки с протекции столични съдилища СГС и САС с/у ВСС беше определено на страната на съдилищата, които се смятат за такива на II съдебна система с предназначение да оправдават/оневиняват хората с влияние, такива с имунитет, недосегаемите и богатите престъпници. Диана Ковачева от 2002 г. досега беше шеф на българското представителство на ТI и като такава е вземала участие , вкл. и направлявала участието на неправителстваната организация в съдебните баталии. Остава да се разбере на практика като каква я взема премиер Борисов в кабинета си : като верен и предан човек на ОЛАФ и някои специфични европейски и американски служби с тенденция да се повтори случая Калинка Илиева или като лице, вряло и кипяло в съдебните битки. Мисля, дано да греша, че тя подобно но Попова ще бъде петата колона на юристите в МС. Дано да бъркам?!
101
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички злини в тази държава идват от едно единствено място - БСП! Нямало правосъдие? Ами как ще има като в съда 98% от работещите са приятелчета на Агент Гоце?!
100
0
 
3
 
! Отговори
vww преди 12 години
Който и да изберат, все в ***..... Тази нафия на юристите е непревземаема.... Защо отново някаква фльорца.... ! ! ! Вече нищо не разбирам, или по-точно не искам нищо да разбирам.... Съдебната ни система е ламя за пари ....
99
1
 
5
 
! Отговори
До Инкогнито, # 95 преди 12 години
Няколко въпроси: 1.Българският филиал на Тренсперънси интернешънъл откъде получава заплатата си; 2. Същият филиал забърка ли се в каши покрай готовността на съдебната система да се бори с корупцията имафиотските структури; да се е изказал относно "реформирането" на съдебната система; 3. Има ли реална възможност г-жа Ковачева като кадър на Тренсперънси интернешънъл да стане поредната Калинка - "чужд хляб" е яла, в чужбина е завършила доктурантура. Имах възможност на няколко пъти да чета мнения на TI откровено казано неособено, да не кажа никак не ми харесаха. Все едно външни лица гледат като наблюдатели на българската действителност и изричат кънтящи на кухо фрази. Нещо като мнението на леля Иванка Иванова от института на Сорос по повод боричканията м/у софийските съдилища СГС и САС и от другата страна ВСС..
98
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПИТО - ПЛАТЕНО... ИЛИ ИЗБОРИТЕ МИНАХА - ЗАБРАВЕТЕ...- ВСИЧКИ СЕ ЧУДЕХМЕ КАК БОКО..., ЩЕ СЕ ОТБЛАГОДАРИ НА БКП, ЗА ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ИЗБОРИ, СЪС 700 000 МЪРТВИ ДУШИ В КОМПЮТЪРА НА... ЦИК...- Е, СЕГА ВИДЯХМЕ... С МИНИСТЕРСКИ ПОСТ...!!! А ГЕРБ, УЖКИМ ИМАХА ПЪЛНАТА И АБСОЛЮТНА ВЛАСТ...!!!- ДА...!!! СЕГА ЗНАЕМ И КАК Я ИМАТ... - С ПОДКУП - МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО...!!!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не я познавам ,но познавам добре работата на Европарламента ,ЕК и Съвета на Европа .Щом те хвалят от там ,значе ,че си им верен слуга и ще правиш каквото ти заповядат Тъй като те самите НЕ ВЪРШАТ НИЩООООООКойто не вярва .не се е сблъсквал с тези плюжеци ,от гореизброените структури
96
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
боко що не се вземете .. с гоце сергей доган .:)
95
2
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 90: Какво не ти харесва в биографията и?Диана Ковачева е доктор по международно право и международни отношения, като тема на доктората й е "Създаване на Международния наказателен съд и основни аспекти на неговата юрисдикция". Магистър е по европейско право от Софийския университет, има и магистърска степен от Университет Нанси 2, Франция, където е защитила теза за "Ролята на ОЛАФ за защита на финансовите интереси на ЕС". Владее английски, френски и руски. Между 2001 и 2002 г. е била старши експерт в правосъдното министерство в дирекция "Международно сътрудничество и международноправна помощ". От 2002 г. е изпълнителен директор на Асоциация "Прозрачност без граници" Transparency International България.
94
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
разбира се че само дами ще избира..че коя от тях ще се осмели да го критикува открито?
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО ДОБЪР ИЗБОР.
92
5
 
5
 
! Отговори
ЦРУ се оля преди 12 години
ЦРУ съвсем го е закъсало финансово, та назначава и дребните си резиденти на държавна работа...
91
0
 
4
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Ти един недоносен комунист :@
90
5
 
5
 
! Отговори
) преди 12 години
още един лупмен - работела в неправителствена организация и тва е всичко -егати и професионалиста -всички в тва правителство са такива...
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това, че е жена, не я прави дама.
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая поне да не мяза на монтанската....
87
0
 
9
 
! Отговори
Духът на Чаушеску преди 12 години
Някой да се спомня зя Николае Чаушеску?! Нашият минава с неговите номера и го чака същата участ.
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не се разплетат тия свински черва, няма да се оправим никога. А те се разплитат само с кардинални действия.
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
75-ти, ква експертка е бе *** ? Тази която си е сменила името от Сталинка на Кристалина ли бе ? Много си зле да знаеш.