Командира командва: Синята коалиция да остане!

Костов надълго обясни защо ДСБ е подкрепяла някога ГЕРБ
Обновена: 26 ное 2011 15:11 | 26 ное 2011 15:00,
93
Командира командва: Синята коалиция да остане!
Снимка: Булфото

Да бъде запазена Синята коалиция и занапред, въпреки ударите върху нея, поиска от делегатите на 8-то национално събрание на ДСБ лидерът на партията Иван Костов.

В отчетния си доклад за четиригодишния мандат на ръководството на тъмносините той постави акцент върху десния алианс - ДСБ и СДС, и въпроса дали следва в бъдеще да се явяват на избори в коалиции, разкъсвани от междуособици и с партньори, които не спазват подписаните споразумения.

"Големият политически проблем пред Синята коалиция е, че надеждите, с които бе създадена, са неосъществими в това Народно събрание", посочи в доклада си Костов, но уточни, че ДСБ стои зад парламентарната група, заради верността си към доверието на избирателите.

Иван Костов не спести факта, че като опозиция на тройната коалиция - БСП, ДПС и НДСВ, ДСБ не е успяла да привлече доверието на избирателите към себе си.

Големият политически проблем пред Синята коалиция е, че надеждите, с които бе създадена, са неосъществими в това Народно събрание
По-важното за нас е, отбеляза той, пълното нежелание на ГЕРБ да бъдат наказани корумпираните престъпни политици от тройната коалиция.

"Зависимостите на премиера Борисов замениха заварената мафия, рекетът на управляващите смени корупцията", обясни още лидерът на ДСБ.

"Ние застанахме срещу сегашните управляващи, защото крепят властта си чрез мнозинство, "съставено от рекетирани и подкупни независими депутати", както и защото Борисов реабилитира Тодор Живков", каза Командира.

Според него при тези обстоятелства "агресивната политика на ГЕРБ за разрушаване конкурентната синя формация е обяснима само по два начина".

"Първо ГЕРБ иска да си разчисти пътя, за да се коалира с БСП или ДПС", като обясни такъв ход като наложен от кризата и липсата на алтернатива. И второ: ГЕРБ допуска да излезе временно в опозиция и, след сигурен провал в провеждането на реформи на БСП и ДПС, да направи самостоятелно мнозинство и правителство, прогнозира Иван Костов.

ГЕРБ крепят властта си чрез мнозинство, съставено от рекетирани и подкупни независими депутати

Той заяви обаче, че и двете сметки на ГЕРБ са вредни за България. Според него при първия вариант ще се "барикадира статуквото на олигархичната държава".

Ако се реализира вторият вариант пък, Костов прогнозира, че ни "очаква катаклизъм от типа на този, който преживяхме при Жан Виденов".

"Нуждаещата се от спешни реформи България ще потъне дълбоко в блатото на безизходицата", категоричен бе лидерът на тъмносините.

Осмото Национално събрание на ДСБ продължава. В дневния е включен и избор на партийно ръководство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ти си от Алкайда бе..***...хахаха
12
10
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
*** винаги е подкрепял некви мутри това му изяде главата в политиката щото е шубе и се продава за жълти стотинки а ние какво ли не направихме за да издигнем това продажно *** на власт
11
3
 
16
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
Много са ми смешни полуграмотните гербаджии..)'Бокоборците" не осъзнават нещо толкова просто :) На Мартин или Костов лесно може да се каже : Сбогом..Решават партийте им и толкова ..Но , в една малка България , вече 20 години НЕ можем да кажем :Сбогом, другари от ДС !!ТОВА е фаталното и важното !! Важното е, че НЯМА "сбогом" - за тимаджийте , златевци и руските агенти , няма и да има "сбогом " с това правителство на ОЛИГАРХИЯТА - герговци , баневци , сикаджии, ДС-мутрите в ГЕРБ , няма да има справедливост, в името, на която дойде МУТРАТА на власт ..Няма "сбогом" за МУТРИТЕ, щом една друга МУТРА е на власт :) Няма да има 'Чао"- влизате в пандиза, мои съдружници , ДС-мутри и милионери , златевци и сие ..НЯМА да го има !! А това е важното и фаталното за България !!И "гербовеликаните" се борят , за да НЯМА 'сбогом" за мутрите, вече 20 години..И те , нефелните , се занимават с Костов и Мартин, бетонирайки , всъщност ,най- долната българска прослойка- дс- мутрите-,милионерите- БКП- мутантите- чиито слуга е МУТРАТА...Дали го осъзнават ?? Фуражките в ГЕРБ - си го искат , съзнателно , те са си ДС- мутри , но другите , заблудените - дали го осъзнават ?? Дали разбират , че те - нещастниците , се борят за запазване на ДС- статуквото ?? Че се борят за Цветита и златевци , за тимаджийте и ТЯХНАТА власт ???Имат ли този ум и разум - за да го осъзнаят ?? :))Съмнявам се ...))))
10
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДСБ = де си бе?Ни у ляво, ни у дясно, ха в л.й.ото прясно
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време гледахме Костовизия, сега е Боковизия. На някой пука ли му още??
8
9
 
7
 
! Отговори
бивш СДС-ар преди 12 години
***,зарад алчни мошеници като теб се отказах да гласувам за вас. и освен празни приказки,друго не чувам-ГЕРБ му бил виновен и кой ли още не.не можа да се докопаш до постове,за това си обърна ***.предател,дано да не чуем повече нищо за теб
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Първо ГЕРБ иска да си разчисти пътя, за да се коалира с БСП"Обходна маневра - да замаже очите на плебса, че е в коалиция с ГЕРБ, и да хвърли кал по околните.Коалиция ГЕРБ - БСП е невъзможна, докато коалицията ДСБ - ГЕРБ я видяхме. Даже гаргамелите все още си имат министър в правителството.
6
1
 
6
 
! Отговори
А?! преди 12 години
Нааканото джурнале пак омаза заглавието, българче ли си изобщо, или просто си много просто?
5
13
 
11
 
! Отговори
4 преди 12 години
абе ***
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По-важното за нас е, отбеляза той, пълното нежелание на ГЕРБ да бъдат наказани корумпираните престъпни политици от тройната коалиция."Колкото повече изтича давността на неговите собствени престъпления, толкова по-креслив и високопарен ще става Костов.
3
13
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Гаргамел!
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марш бе *** от тук,все с твоите бисери ли ще ни занимаваш?
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ай,у пандиза бе крадльо!Сапиооооооооо..........