Агонията в "Атака" продължава!

Димитър Стоянов подозира фарс зад сигнала за бомбата
Обновена: 22 дек 2011 15:00 | 22 дек 2011 10:32,
116
Агонията в "Атака" продължава!
А беше време, когато двамата бяха рамо до рамо... Снимка: архив, Булфото

Агонията в "Атака" продължава, заяви евродепутатът Димитър Стоянов пред bTV, който беше изключен от партията. Той прогнозира, че още депутати от националистите ще се разграничат от Волен Сидеров и групата ще се разпадне.

Димитър Стоянов подозира, че историята със сигнала за бомба в централата на "Атака" няколко часа преди конгреса било фарсова ситуация.

"Историите с бомбите ми дойдоха малко в повече", заяви доведеният син на Сидеров. Той се аргументира, че и преди е виждал как се действа в напрегната ситуация в партията и как са се взимали "истерични решения".

"Много пъти, когато е имало напрежение, са се вземали такива решения от лидера", заяви Димитър Стоянов.

"Сутринта напуснаха четирима депутати и оставиха групата на санитарния минимум. Освен това напусна председателят на контролния сбор, така че имам подозрения, че в един момент е имало идеята да не се проведе този конгрес", подозира евродепутатът.

Той заяви, че не е отишъл на конгреса, защото не е имало смисъл, тъй като дневния ред бил подменен.

"Този конгрес щеше да има смисъл само ако в дневния ред бяха предвидени тези точки, които бяха представени пред обществото - избор на ново ръководство и обсъждане на резултатите на изборите. Защо се стигна дотам, че "Атака" да падне под 4% подкрепа. Но дневният ред беше напълно подменен, четоха се оказионни доклади, а аз бях изключен", заяви Димитър Стоянов.

Той отхвърли обвиненията срещу майка си - Капка Сидерова, че е сивият кардинал в "Атака" и ги нарече безпочвени.

"Преди няколко месеца тя написа книга за учредяването и развитието на "Атака", която е с предговор на Волен Сидеров. Защо, ако считаш, че жена ти е сив кардинал, ще напишеш предговора на книгата й. Става абсурдно", смята Стоянов.

Той каза още, че официално Волен Сидеров и Капка не водят дело за развод.

Още по темата

Евродепутатът е възмутен и от факта, че на конгреса на "Атака" се е говорило само за пари.

"Коментираше се кой каква част от субсидията бил откраднал. Когато беше основана "Атака", почти никаква субсидия не получаваше, но тогава нямаше проблем партията да си върши работата, да напредва и да печели резултати. Изведнъж стана проблем, че някои е откраднал субсидията. Това е много пошло", възмути се Стоянов.

Той припомни, че законът за прехвърлянето на субсидиите от партия на партия е написан и вкаран в парламента от Павел Шопов. "Кой плаче в момента", възмути се още Стоянов.

Той каза още, че парите от субсидията на "Атака" през годините, която била около 14 млн. лева, била изчезнала, изхарчена неясно за какво.

"За мен най-важно за момента е да продължа дейността си в европейския парламент. Дали ще има нова партия, не мога да отговоря", заключи Димитър Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Шопов, ти ли си? По-скоро тръгнаха след плажната авантюра, ама това са семейни работи.
13
8
 
5
 
! Отговори
megadeth преди 12 години
АТАКА са си циркажииска партия по принцип.Колорити някакви събрани от тук и там-хубави хора все.Но си имат 4-5 %озлобени прабългари който си гласуват за тях постоянно .Няма лошо да са живи и здрави и те и РЗС-то поне внасят колорит в иначе брутално тъпият ни политически спектър.
12
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Мите, каквала толкова "дейност" развиваш в Европейския парламент? Хубаво нещо са паричките! Ако не беше пъстрока ти с черното якенце, щеше благинките да ги гледаш през крив макарон.
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз пък съм възмутен от това че те направиха евродепутат.*** такъв.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искам и аз субсидия, къде да подам заявление?
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам въпрос : Защо във Варна GSM-ите не работят?Не работи нито един оператор!В информационно затъмнение сме!
8
8
 
7
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
историите за бомби вече не впечатляват никого. волен трябва да измисли нещо друго за мобилизация на атакистите.
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цялата работа е борба за кокала /за субсидията/ той Волен си го казасега без субсидия как ще поръчва 18годишно уиски за 350 лв...мъкаа
6
4
 
20
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Храни куче да те лае. Или чисто Българската максима няма не наказано добро.
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се по колко хилки ГЕРБ плати на отцепниците от Атака!?
4
3
 
22
 
! Отговори
Въпрос народен преди 12 години
"..парите от субсидията на "Атака" през годините, която била около 14 млн. лева" - и това за неква си партиика.... а колко ли лапат герберастите...ами и бесепарите...костовистите!!?Д'*** и *** гадни!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе какви са тези субсидии дето си ги раздават с милиони ? я Дянков да се заеме да провери
2
3
 
9
 
! Отговори
BOKO TIKVATA преди 12 години
ПЪТИЩАТА СА СУХИ В СТРАНАТА. СПОКОЙНО НАРОДЕ. СПРАВИХМЕ СЕ БЛЕСТЯЩО БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН, КМЕТА НА СОФИЯ ФЪНДЪКОВА, НА ПЛОВДИВ ТОТЕВ И НА В.ТЪРНОВО ПАНОВ. ВСЕ КМЕТОВЕ ОТ ГЕРБ И ЗАТОВА В ТЕЗИ ГРАДОВЕ ВСЕ ЕДНО КАРАТЕ ПО АУТОБАН ПРЕЗ АВГУСТ. ДА ЖИВЕЕ МОЯТА ПАРТИЯ ГЕРБ ЧИЙТО ЛИДЕР ПОЖИЗНЕН СЪМ !
1
10
 
21
 
! Отговори
Мускатов преди 12 години
Първо предаде собствения си баща, после предаде човека, който те направи известен! Явно е, че ударите по Сидеров тръгнаха след като се разграничи от ГЕРБ. Борисов просто не иска опозиция!