Борисов и Дянков ковчежници. Събирали всяка стотинка

Миньорите получават повече от вицепремиера, отчете премиерът
5 яну 2012 20:33,
345
Борисов и Дянков ковчежници. Събирали всяка стотинка
Снимка: БТА

Заплатите на миньорите в „Мини Марица-Изток“ са по-високи от на вицепремиера Симеон Дянков. Възнагражденията им били достатъчно високи, за да стават те причина за протест. 

Това обяви премиерът Бойко Борисов по повод стачната готовност на миньорите, които настояват за по-високи заплати на базата на подписано споразумение. 

"Това, което знам към днешна дата е, че миньорите получават от порядъка на 2300 лева заплата – едни от най-големите заплати. За Нова година им изплатиха 1300 лева бонуси, плюс за храна, и какво ли още не", добави премиерът. 

Той беше категоричен, че не е обещавал нищо на държавното въгледобивно предприятие. По думите му, ако мениджмънтът е обещал нещо и не си го изпълнява, ще го изпъди.

„Ако работниците във всяко предприятие, което е на печалба, кажат „ние си искаме парите“, с какво ще вдигнем пенсиите и всичко останало. Искам да кажа, че въглищата са на държавата, на всички българи. Тази година ние вдигаме пенсии, майчински, вдовишки, минимална заплата. Трябват пари за инфраструктура”, мотивира се още Бойко Борисов. 

По думите му в момента миньорите трябва да са много доволни.

Още по темата

"Само благодарение на мен, на моята воля, желание и с големи благодарности към Нона Караджова "Брикел" продължава да работи", изтъкна премиерът. 

Той добави, че няколко хиляди работници в "Брикел" трябва да благодарят на правителството всеки ден, че са им спасили работните места. 

"Ние събираме всяка стотинка с Дянков, за да може да се случат тези проекти, с Барозу съм провел три разговора и затова му благодарих - до минута спази сроковете и ни върна парите, за да си подпреме фискалния резерв, да си имаме пари, за да минем в новата година“, отчете още Борисов. 

Той добави, че все пак сме в демокрация и ако миньорите не са доволни от заплатите си, могат да стачкуват. 

Премиерът заедно със строителния министър Лиляна Павлова и вицепремиера Симеон Дянков направиха днес инспекция на строителните дейности на автомагистрала "Тракия" при пътен възел Нова Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
16
 
! Отговори
, преди 12 години
Когато от ш`ната европа наредиха да се затворат реакторите на Козлодуй, нашите послушковци дето сами себе си наричат политици се съгласиха безропотно, вместо да изикат в замяна финансирането на нови мощности, които да ги заместят. Къде са тия същите дето подписаха споразуменията? в затвора ли са? или носят политическа отговорност - ще рече никаква. И мафиот Б.Б. дойде с големите обещания и до сега едно голямо НИЩО.
316
7
 
3
 
! Отговори
FILIQTA преди 12 години
abe hora,ne se li zamislqte otkade 6te doide uveli4enieto na miniorskite zaplati.6te trqbva da se vdigne toka.A i vse pak sa nadzemni miniori,ne vlizat pod zemqta.az sam s vis6e i rabotq za 550lv i ne mrankam,te kakvo pove4e iskat
315
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ами тогава да вкараме дянков в някоя мина, бе *** !!!! И тебе заедно с него !!!
314
17
 
5
 
! Отговори
kamilhump преди 12 години
добре бе не ви харесват тези управляващи, айде кажете кой да дойде на власт?
313
3
 
18
 
! Отговори
Общински Кмет преди 12 години
Колегите чиито мандати изтекоха на 30 октомври м.г. Го бъзикаха, като Го поканваха да открие нещо изградено преди Него. Той на свински тръс отиваше на обекта, клатейки се. Издъне се с няколко глупости, БТВ ги подхваща и с тях млати по зрителите. Новоизбраните кметове ще продължим тази традиция. Вече имаме силна конкуренция и от селските кметове. Те саморъчно запълват дупки с пръст и Го канят да реше лентите. Тази конкуренция според нас е не лоялна. Ние ще пишем жалба до КЗК.
312
4
 
16
 
! Отговори
123 преди 12 години
НЕ ВЯРВАЙТЕ НА БОРИСОВ ЧЕ ЗАПЛАТАТА МУ Е МАЛКА КРАДЕ НАЙ-МНОГО ОТ ВСИЧКИ МИНИСТРИ ВИЖТЕ МУ ВРАТА
311
3
 
5
 
! Отговори
Todor Jivkov преди 12 години
Ne razbiram kakvo pluete vie sami si go izbrahte tozi!!! Sega siadaite na chetvurtitia i si vikaite kolko vi e hubavo!!!!
310
0
 
23
 
! Отговори
До 308 преди 12 години
Точно това и на мен ми прави впечатление между другото....уж са с претенции, че са много интелигентни, знаещи и т.н. , а са се наредили около него, гледат го, слушат като послушни паленца и се подсмиват. Това уважаващ себе си и страната си държавник не може да си го позволява. Толкова са жалки и смешни. Срам за България.
309
2
 
19
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ТОЗИ ЛЬЖЕ КАТО ДЬРТ *** НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ СЧУПИ ГОЛЯМАТА ТИКВА
308
2
 
7
 
! Отговори
:D преди 12 години
No komments.....снимката е достатъчно красноречива.
307
2
 
23
 
! Отговори
654 преди 12 години
Гледам по Канал 3 всичките му геройства относно рязането на лентичките.Той ръси глупости а около него подлизурковците се хилят и му ръкопляскат на глупостите. Е това не мога да разбера тези хора уж интелигентни а се хилят на простотиите му.И това всичкото подлизурство за малко власт и пълна банкова сметка разбира се!
306
1
 
22
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
А защо пък министъра трябва да взема повече от миньора, следа като напрактика миньора е в много по-лоши трудови условия, работи на смени, под земята, пълни си дробовете с какво ли не, опасността от аварии е в пъти по-голяма и на всичкото отгоре далеч по-лесно ще намерим хора желаещи да станат министри(с нужните умения), отколкото миньори (с нужните умения). И накрая нека не забравяме комисионните на министрите, а за миньорите какво?
305
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
гнусни гербаджии прости начело с крадливата и лъжлива тиква а после и алчния заробващ ни дянков.
304
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
големи "ковчезници", няма що. всяка стотинка в сметките на борисов. всички предишни са като пионерска организация пред тия хищници. вижте му жестовете и физиономията и е достатъчно.освен това е бабаит само докато хората не излезнат по улиците. "смелчгата" мутропремиер се скатава и със свещ не можеш да го откриеш.така че много лесно можем да се отървем от тоя ***.
303
1
 
22
 
! Отговори
да преди 12 години
Сутринта го чух да казва по Канал 1 при рязането си на ленти,че Станишев от 2002 година нищо не успял да построи а виждате ли го него само ленти реже.Останах поразен - кого лъже и заблуждава.Първо Станишев не е на власт от 2002 г а по скоро той е във властта.България влезе в ЕС в края на 2007 г ако не се лъжа.2008 година започнаха да се подготвят проектите,отчуждаванията и всичката бумащина за започване на усвояване на средствата от ЕС.Е сега тоя усвоява и защо продължава да плюе.
302
2
 
25
 
! Отговори
ЧНГ преди 12 години
Все повече се убеждавам,че трябва по често да го показват този ***.Нека да излъчват всичко което казва,как се държи а не само откъслечни фрази - нека народа види с очите си какво чудо е избрал за министър председател и дано се засрами.
301
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който управлява в момента той реже ленти,от него зависи бюджета и от него търсим отговорност за закони,ред и доходи.
300
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Остави Масларова, Доган Костов и други ...Сега говорим за ДРУГИТЕ - ТЕЗИ ДЕТО НЕ СА КАТО онези!Онези наистина бяха малки и невзрачни бълхи, в сравнение с ТЕЗИ ХИЩНИЦИ!~
299
12
 
4
 
! Отговори
до 296 преди 12 години
Така ,та 20 г.....преход !Сега поне стотинки се оставят .....!Попитай ---Масларова ,Костов ,Мургина,Доган ,надето Нейнски ,Й, Соколов ......и знайни ,и незнайни ,..."КРАДЦИ НА ПРЕХОДА "!
298
1
 
20
 
! Отговори
ехххх преди 12 години
Миньорите получават повече от вицепремиера,но крадът хиляди пъти по-малко от него :)