Борисов и Дянков ковчежници. Събирали всяка стотинка

Миньорите получават повече от вицепремиера, отчете премиерът
5 яну 2012 20:33,
345
Борисов и Дянков ковчежници. Събирали всяка стотинка
Снимка: БТА

Заплатите на миньорите в „Мини Марица-Изток“ са по-високи от на вицепремиера Симеон Дянков. Възнагражденията им били достатъчно високи, за да стават те причина за протест. 

Това обяви премиерът Бойко Борисов по повод стачната готовност на миньорите, които настояват за по-високи заплати на базата на подписано споразумение. 

"Това, което знам към днешна дата е, че миньорите получават от порядъка на 2300 лева заплата – едни от най-големите заплати. За Нова година им изплатиха 1300 лева бонуси, плюс за храна, и какво ли още не", добави премиерът. 

Той беше категоричен, че не е обещавал нищо на държавното въгледобивно предприятие. По думите му, ако мениджмънтът е обещал нещо и не си го изпълнява, ще го изпъди.

„Ако работниците във всяко предприятие, което е на печалба, кажат „ние си искаме парите“, с какво ще вдигнем пенсиите и всичко останало. Искам да кажа, че въглищата са на държавата, на всички българи. Тази година ние вдигаме пенсии, майчински, вдовишки, минимална заплата. Трябват пари за инфраструктура”, мотивира се още Бойко Борисов. 

По думите му в момента миньорите трябва да са много доволни.

Още по темата

"Само благодарение на мен, на моята воля, желание и с големи благодарности към Нона Караджова "Брикел" продължава да работи", изтъкна премиерът. 

Той добави, че няколко хиляди работници в "Брикел" трябва да благодарят на правителството всеки ден, че са им спасили работните места. 

"Ние събираме всяка стотинка с Дянков, за да може да се случат тези проекти, с Барозу съм провел три разговора и затова му благодарих - до минута спази сроковете и ни върна парите, за да си подпреме фискалния резерв, да си имаме пари, за да минем в новата година“, отчете още Борисов. 

Той добави, че все пак сме в демокрация и ако миньорите не са доволни от заплатите си, могат да стачкуват. 

Премиерът заедно със строителния министър Лиляна Павлова и вицепремиера Симеон Дянков направиха днес инспекция на строителните дейности на автомагистрала "Тракия" при пътен възел Нова Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес е Богоявление,небето се разтваря а аз си пожелавам тая *** дето ни управлява час по скоро да ходи на ****ка си у.....,и никога повече да тероризира народа си.
276
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде сега всички пасем трева! Беее-беее
275
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков кара само на заплата от 2 300 лв :))) блаженни са вярващите, както казваше по-предишната шушумига -Вервайте ми !
274
1
 
11
 
! Отговори
ники преди 12 години
ами ходи копай и ти да взимаш и такива заплати ***
273
0
 
25
 
! Отговори
до 264 преди 12 години
Не "Амин", а АМАН от "Вожда, Учителя, Спасителя, Винету, Боко Тиквата..."
272
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Само благодарение на мен, на моята воля, желание и с големи благодарности към Нона Караджова "Брикел" продължава да работи", изтъкна премиерът. А не е ли благодарение на рушветите, с които ви тъпче Ковачки?
271
1
 
10
 
! Отговори
До 271 преди 12 години
Талпа писатель, талпа не читатель.
270
4
 
30
 
! Отговори
xaxaxa преди 12 години
Избрахте си за премиер ***, който се хвали че е прочел през живота си една книга - Винету :))) Само ще ставате по-зле. За съжаление и мнозинството българи вече са в графата ***. И да емигрират нищо добро не ги чака.
269
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутра - рекетьор
268
2
 
26
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Няма спасение!Ни мъгла, ни студ могат да ни спасят от безкрайните идиотизми на Рапона.Раздухвани от пикливи журналистки от продажни медии.
267
7
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА насрал преди 12 години
Щом искат по-големи заплати значи са *** ...:))))))))
266
17
 
9
 
! Отговори
д преди 12 години
Най-големите шушумиги сте вие които се вързвате на *** заглавия на Днес.бг новините, които карат хората да хейтват Борисов с заглавия и подзаглавия които подиграват и с лека насмешка говорят за него, не съм му фен, но се мъчи човека за разлика от останалите които казваха каквото хората искаха да чуят , а пре*баха държавата тотално....
265
6
 
31
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Искаме предсрочни избори!ББ ще изчезнеш от властта на следващият вот
264
0
 
15
 
! Отговори
пропилени години преди 12 години
Е затова се махам от България , такива циркаджии *** ги мотивира само едно от упор , *** бре демагози .
263
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честито Бойкоявление!!!Непорочно заченат от тиквено семе и роден чист и неопетнен през далечната 2009, за да донесе на нас, грешните човеци, края на Злото и да ни спаси от Предишните.Вожда, Учителя, Спасителя, Винету, Боко Тиквата...Амин!П.П. А кака Дана да се хвърля гола в Ариана...
262
3
 
18
 
! Отговори
Боцко преди 12 години
Шегувам се, бе. Как ще МОЛЯ Явор.. казах на Калин и оня другия... Цветин ли беше, Флорин ли, не помня... Все тая, ай, че утре имам 5 ленти да режа и ще ставам в 6 да точа ножиците.Забравих да кажа вълшебната думичка. МАГИСТРАЛА.
261
1
 
15
 
! Отговори
Боцко преди 12 години
Такааа.. помолих Явор да ми запише всички, които са цъкали плюсчета, щото аз знам да копая картофи, а не да цъкам по кампютри. Утре Цецко ше ви викне в районното за обяснения. И по пътя внимавайте да не се спънете и да си ударите главата 17 пъти в асфалта. Между другото бланката за обяснения ще ви струва 20 стинки, можете да платите на любезно открития банков клон срещу такса от 5 лева. Елате вие, да не дойдем ние. ЧНГ от МС.
260
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
ти си ***. Ходи забавлявай децата в McDonalds.
259
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя са кво иска да ми каже ??? че кой изкарва по 1000 евро ръка требва да му целува ???***, ако ми е шеф ще му бия шута точно на 5-тата секунада :) сметайте кви шушумиги са около него :) наред с Дянков, баси, ако имаше малко мъжество досега 1000 пъти да си е подал оставката ШУШУМИГИ
258
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
скръндза