Съкращенията продължават, колкото и да боли!

Борисов реже отпуските на чиновниците, не чака да го подбутват
Обновена: 12 яну 2012 21:17 | 12 яну 2012 21:16,
209
Съкращенията продължават, колкото и да боли!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Още по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MOLQ SE NA GOSPOD BOG, DAI NA TOZI GLUPAK EDIN INFARKT ILI MOZU4EN UDAR ZA DA OTURVE6 7 MILIONA OT EDIN PSIHI4NO BOLEN 4OVEK!!!!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понякога пазаря в Пенимаркет в Германия и никога не ми дават касов бон, когато си поискам, те ми казват ядосано:" Не видяхте ли табелата там горе, ако искате касов бон, трябва да кажете предварително." Табелата виси високо от тавана и изопщо трудно се забелязва, може би пестят хартия, не знам или това е политиката на магазина. Та се чудя на нашите политици дето искат да глобяват клиени, които не си били взели касовия бон или продавача на кварталното магазинче, от къде се чудят да напълнят хазнат
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Робите нямат нужда от отпуски,нито от големи заплати,нито да се пенсионират - те умират работейки
52
4
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Въпреки, че като дребен работодател потърпевш от малоумията на Дянков и Премиера съм разочарован от това управление не мога да не приветствам последното заявено от Борисов желание да ореже държавните служители.Това ми се струва справедливо.И безтуй нищо не правят, а паразитират на гърба на всички нас.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти първо вземи да намалиш ваканциите на парламента,че цяла година нищо не правите!А в същото време има хора,които са подложени на огромен стрес на работното място и да им режеш от отпуските....това е меко казано просташко!!!
50
2
 
8
 
! Отговори
ахмачка преди 12 години
това между друго е реформа, която ако проработи и наистина се приложи, аз подкрепям - просто болшинството от държавните служители са толкова неграмотни, понеже са завършили Варненски свободен университет и колежа в Полски Тръмбеш (да ме извинява Калина Илиева която изфабрикува диплома чак от немско да се налапа с луди пари покрай нея) та белким с повече работа и по-малко отпуски се понаучат наистина да са в полза на тея, които ги хранят с данъците си. Поне докато ги сменят следващите.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SLUGA NA 4UJDI INTERESI
48
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво знаеш ли че при едно съкращение на човек убиваш едно семейство бе???Всичко съкратихте и съсипахте в България!!!ОСТАВКА НА ЦЕЛИЯ КАБИНЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
1
 
4
 
! Отговори
Съкратителя преди 12 години
Ами като ще почват, какво чакаш???? Тръгвай си!!!!
46
3
 
13
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
П Р И З И В: ДА ПОМОГНЕМ НА БОЛНИЯ МухоБойко ДА СЕ ЛЕКУВА ВЪВ ВРЪЗКА С ГЛУПОСТИТЕ РЪСЕНИ-ЕЖЕМИНУТНО-ОТ УПРАВЛЯВАЩИЯ НИ СИК-аджия, ВРЕМЕ СЪЩИЯ ДА БЪДЕ ПОДЛОЖЕН НА ЛЕЧЕНИЕ.МОЛЯ МИЛЕЕЩИТЕ ЗА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ НА МУТРАТА,ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ПРИЗИВА ЗА НЕГОВО ЛЕЧЕНИЕ - МухоБойко БОРИСОВ ТРЯБВА СПЕШНО ДА СЕ ЛЕКУВА НА 4-ти КИЛОМЕТЪР,ЗА ДА НЕ МУ СЕ ВЛОШИ СЪСТОЯНИЕТО "+" -НЕТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА,ЗАЩОТО КОЙ ЩЕ НИ РАЗСМИВА С ПРОСТОТИИТЕ СИ "-"ИНАЧЕ ЕТО ИЗТОЧНИК ОТ ДРУГО МНЕНИЕ, МИЛЕЕЩО ЗА ЛЕК НА ББ: По повод цитиран от премиера пример с директор на дирекция в министерство, Буюклиев каза: Директорите на дирекции да си ги оправя той еднолично. Това са някакви единици директори във висшите етажи на властта министерства, парламент, президентство, там може да има нещо. Където са нормалните хора и служители в администрацията, няма такива отпуски", категоричен бе синдикалистът. Той отправи и препоръка към министър-председателя: Бих препоръчал на примера да си вземе малко отпуска, да си почина и да спре да слуша хората, да се полекува малко, защото започва да говори глупости, като се събуди още. А следобед не знам какви ги говори вече".
45
15
 
8
 
! Отговори
Х преди 12 години
Хейтърите да си хейтват , Бойко е пич , и това е единствения начин да се справим , червените мизерници каде съсипаха държавата и казваха на хората само това което искат да чуят с цел да седят повече време на власт , а резултатите... то няма такива... *** !
44
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нагъл,гаден,самодоволен,лъжлив,крадлив,циничен,арогантен,подъл,продажен Мутрак
43
0
 
0
 
! Отговори
DO 63 преди 12 години
ABE, AZ te 4eta ama ne razbiram kakavti e problema?
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но кучето авърши работа и заслужава награда хаха,както и всички...
41
1
 
22
 
! Отговори
Синди-катите-катите преди 12 години
Ало, синдикатите! Що мълчите като пукали, а? За какво ви има и чий го крепите?
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой казва че ГЕРБ няма да спчелят следващите иззбори ? То ние и на президентските не глаувахме за ГЕРБ ама Цветанов и групата му уредиха нещата.И другарят Путин ги знае тези похвати.На следващите избори очаквам още по-гляма наглост и порнография.Боко все повече заприличва на диктатор от източноевропейски тип.Тежко на България
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50 , а трябва да съкратят тебе , че ти хал хабер си нямаш от икономика и че някой промени в БГ ако не се направят ще станем като Гърция... толкова зле расъждават повечето Днес.Бг читатели че направо ме е яд да чета... Мн ясно че ше съкращават бе *** , какво искаш да напечатат 200 000 000 лв и да ги раздадът на хората... Затова сме на това положение защото 20 години никой не правеше нищо и казваше на хората това което искат да чуят.. а резултат *** !
38
4
 
8
 
! Отговори
До Странджата преди 12 години
За всички други само не за Герб,но ти си платен драскач или много тъпо парче щом подкрепяш мутро-милиционерите.Брато вашата партия е като комунизма в Северна Корея,който не е с вожда е народен враг.Колко ти плащат ако не е тайна да хвалиш мутроидиота пожарникар.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 51Дано да си прав,но...май приказките за лошия матерял излезнаха истина.Българина е с робско мислене.колкото повече го тормозиш,толкова повече се приспособява,но не скача.Е ако наистина прекалиш и сведеш месечния му доход до 5$,чудо невиждано ще се случи.
36
0
 
0
 
! Отговори
явор преди 12 години
goljama vaeselba s toja na6ija!!! dali ne e gay ??heheheh