Съкращенията продължават, колкото и да боли!

Борисов реже отпуските на чиновниците, не чака да го подбутват
Обновена: 12 яну 2012 21:17 | 12 яну 2012 21:16,
209
Съкращенията продължават, колкото и да боли!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов даде заявка, че ще продължат съкращенията там, където няма икономическа  ефективност, „колкото и болезнени да са те“. 

Той отново потвърди намерението си да бъдат орязани отпуските на държавните чиновници и те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни.

„Няма логика да има големи отпуски, след като не се ползват. Напрактика в тази сфера се събират десетки хиляди дни, които не се ползват. Накрая, като освободим тези хора, изплащаме стотици дни платен отпуск“, мотивира промените премиерът.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

"Това е тема, по която много сериозно ще работим в момента и колкото и да е болезнено и колкото и да е непублично прието, това ще ядоса много хора, но тук трябва да се въведе справедливост", смята Борисов.

Още по темата

Премиерът заяви още, че докато ГЕРБ е на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит.

„Във време на финансова икономическа криза проблемите на всички са ясни - държавите се делят на такива, които правят бързи и ефективни реформи, и на такива, които разчитат на МВФ“, определи Борисов.

„Ние сме сред страните, които не чакат да ги подбутват и затова избрахме да подкрепим Пакта за финансова стабилност“, изтъкна още Борисов.

Той посочи, че за 2011 година ние сме сред трите страни с най-добри финансови показатели.

По думите му ние вече сме изстрадали това, което предстои на други държави и затова сега можем да разчитаме на икономически растеж. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Соц! преди 12 години
И много ме ядоса споменаването на дългите празници, които се притуряли към отпуските. Дълги празници трябват на богаташите, които ходят по Банско и по морето. Аз и мнозина като мен не си го позволяваме, а търпим дългите им празници! Ами, съкратете празниците - вместо да се празнува по една седмица Коледа и Великден, ограничете се с един ден! Отпуската си е отпуска! Тя не е казионният празник, който празнуваш щеш не щеш.
34
0
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 12 години
За всички други само не за Герб,но ти си платен драскач или много тъпо парче щом подкрепяш мутро-милиционерите.Брато вашата партия е като комунизма в Северна Корея,който не е с вожда е народен враг.Колко ти плащат ако не е тайна да хвалиш мутроидиота пожарникар.
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така Бойко!Така се прави,няма не мога няма недей.Кой до сега направи нещо истинско и до край,никои,затова за сега сме до тук.Всичко които ни командваха до сега са мишки,без изкл. На тая държава трябва мъжка ръка,ред и дисциплина,и...... понякога бои.
32
5
 
9
 
! Отговори
tosh преди 12 години
вече започвам да се съмнявам, че някой ще избере ГЕРБ за втори мандат.При появата на сериозен противник тази партия ще изчезне още след 2 години.
31
1
 
6
 
! Отговори
Лебедово езеро преди 12 години
Всъщност, искат да режат отпуските, за да се спаси еврото. За да се прави изкуствено дишане на умиращия лебед ЕС. Това е целта на пакта за финансова стабилност.
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпите простаци,които пишат по форумите в защита на Боко тиквата с правописни грешки са направо смешни.Милиционерската мутра-Боко с мутренско минало,същият който носеше цукалото на Тодор Живков и го има за свои кумир се оказа голям демократ!Докато ние ходехме по митингите и правехме демокрацията в страната те крадяха колите на хората,а пък сега станаха демократи.България трябва да се освободи час по-скоро от простите бокови мутри,за да тръгне по нов европейски път и просперитет*)))
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е като гласувахте за мутри-сега съкращения,бедност,мизерия,безработица.На другите избори помислете и не пускаите за медийния герой Боко Тиквата или известен и като Бойко пожарникаря.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали щяха да се губят отпуските, ако не се ползват в рамките на годината?
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо някой се държат като *** ботури на изказа на премиера?!Може да го казва като каруцар но е самата истина!И разберете едно ,БЪЛГАРИНА обича прямите и точни думи,колкото и някои да ги боли,затова и за него гласуваха повечето.И да, прав е в това което казва,и то много.
26
3
 
12
 
! Отговори
Ползвате/ли/си/гащит преди 12 години
"Великобритания отказва да преглътне горчивия хап(приемането на пакта за финансова стабилност), защото ще загуби суверенитета на финансовите си пазари." А ние го приемаме. Нещо повече. В момента Бойко иска да реже отпуските абсолютно незаконно и в нарушение на човешките ни права. Ползват ли се или не, отпуските са право на работещите. Кое е следващото? Да кастрират мъжете, които не си ползват оная работа? Или да режат глави за неползване на мозъка?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''Съкращенията продължават, колкото и да боли!''Колко е нужно за да се прозре истината?Просто това трябва да се чете:''Ще увелича администрацията трябват ми следващите избори и ще си назнача избиратели!Ако трябва и калорифери ще им взема за да се топлят!''
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има начин да се уреди всичко, просто който не си ползва отпуската през годината да я губи автоматично, толкова е просто. А хората се нуйдаят от отпуск и не трябва те да бъдат приравнени на тези в частния сектор, където са 20 дни, а тъкмо обратно трябва тези в частния сектор да станат 30 дни!!! Човек като няма достатъчно почивни дни, не е ефективен!
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко,защо криете убиеца на Мирослава ? Разбра сече полицай е замесен.Разбрала го е и Мирослава.Затова е била удушена.Нали не мислите че някой вярва на филма за самоубийството на ключов свидетел,с белезници,в присъствието на полицаи
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕЛЯНИН,НЕ ВИДЯЛ НЕ ВИДЯЛ ЧЕ КАТ ВИДЯЛ СЕ НАСРАЛ,ДАЙТЕ МУ ПЪРЖОЛА
21
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до кога ще търпим тоя индивид да се подиграва с човешките съдби???????
20
12
 
13
 
! Отговори
PETAR преди 12 години
tap po tap nai tap =BOIKO BORISOV
19
16
 
6
 
! Отговори
BOKO преди 12 години
BOKO KOLKOTO I DA BOLI NA SLEDVASHTITE IZBORI SHTE GLASUVAM ZA BSP!
18
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Излиза 4е съм гласувал за звършен ***,който кара родителите да му се извиняват 4е намерили дъшеря им мъртва.КРАЙ!
17
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИЗЛЕЗ И СЕ ИЗВИНИ ЗА ДНЕШНАТА СИ ПРОСТАШКА ИЗЦЕПКА,ТО БИВА ТАКАВА ГЛУПОСТ,ДЪРТ ПРЪЧ 130 КИЛА ,ПРЕМИЕР А СЕ ДЪРЖИ КАТО ФЕН НА ПОЛИЦИЯТА,ДА *** ТАЗ СЪДБА БЪЛГАРСКА ,ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ГРОЗНИТЕ ДУМИ НО МНОГО СЪМ ЯДОСАН
16
19
 
7
 
! Отговори
Петко Ганчев преди 12 години
Та като става дума за прякор Пицата -то и Министъра на Финансите Симеон Дянков му викат пицата -него кога ??? Г-н Борисов кога ще си подадете Оставката която ви е джоба ???Гледам биете сираци по Нова година -елате на Търново да направим един Спаринг , от вас жюрналистите ! Г-н Борисов като ви боли главата защо не вземете мерки ?На който съм му запалил свещи в пясъка -първо започва главоболието , след това идва рака и накрая го хапват червеите .. Гледай да съм жив и здрав -иначе тока ще е безпл