Борисов не се е срещал с руски мафиот, отсече Цветанов

МВР шефът и Антон Кутев със взаимни обвинения във връзки с мафията
Обновена: 20 яну 2012 17:38 | 20 яну 2012 14:05,
240
Борисов не се е срещал с руски мафиот, отсече Цветанов
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов не се е срещнал с издирвания от Интерпол и от руските служби Константин Циганов, сочен за кръстник на една от най-сериозните руски престъпни групировки в близкото минало "Уралмаш".

Това заяви по време на парламентарния контрол вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос на Антон Кутев от БСП.

Цветанов заяви, че Циганов е придобил българско гражданство през 2001 г. на основание български произход.

Била му е издадена обаче заповед за налагане на принудителни административни мерки, експулсиране и отнемане на правото на пребиваване в България.

Циганов е настанен в специален дом за временно настаняване за чужденци и на 17 март 2011 г. е експулсиран от България.

Кутев обаче не остана доволен от отговора и поиска да знае дали е имало в крайна сметка футболен мач през 2008 г., има ли връзки между премиера, тогава столичен кмет Бойко Борисов, и Циганов.

Червеният депутат припомни, че снимка от такъв мач се е появила в една медия.

"След като той веднъж е бил експулсиран от България и след като има каквито и да е данни за контакти на министър-председателя с този човек, предполагам, че МВР си е направило труда да установи какви са контактите и дали ги има", отвърна Кутев и продължи: 

"Не мога да си представя да се появи снимка на Барак Обама как играе голф с някакъв международен дилър или на Ангела Меркел на танцова забава с масов убиец и това да не доведе до някакви действия на техните органи".

"Няма срещи, които да са провеждани на министър-председателя с въпросното лице. Относно снимки със съдържание от футболни срещи, трябва да призная, че МВР не осъществява контрол на всички играчи на терена или на всички зрители на даденото спортно мероприятие", отвърна му МВР шефът.

И не пропусна да нападне БСП, като припомни, че основното лице по групата на "Килърите" Петър Стоянов-Пешо Сумиста беше съветник в групата на Коалиция за България.

"За връзките на организираната престъпност с политически партии аз смятам, че вие имате добър опит, добра практика. Нека ви припомня връзките ви със СИК", нападна Кутев Цветанов.

"Аз никога не съм нито създавал, нито управлявал ИПОН и никога не съм бил съдружник с Пашата", не му остана длъжен червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми нормално така да каже, вие какво искате да каже ??? Иначе ние си знаем :)кой назначи Мутрата за гл.сектретар в МВР ? - Царяс какви пари Царя се върна 2001 г. ??? - с парите на руската мафияКой предложи ББ за генерал ???- Ахмед ДоганКой направи ББ генерал ??? - Г. Първанов
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов е продукт на "революцията",която БКП направи сама срещу себе си.Преди 22 години започна създаването на нов елит,така че сега дойде времето този елит да влезе в политиката.Никой няма правото да се оплаква от Костов,Доган,Царя,Станишев,Борисов защото народа сам си ги е избирал.А щом ги е избрал значи ги е харесал.След време,като гледам какъв е новият елит,който идва,управлението на тези политици ще изглежда като песен.
175
3
 
8
 
! Отговори
боса преди 12 години
Как да не се е среща, бе ? Той със всички подземни босове си е пил ракията,издигнал се с тяхна помощ.Пък е и кръстник на "зад колисите" на мафията.Кръстен от мафията наш Бойко,наше момче.
174
3
 
17
 
! Отговори
ТО Е ЯСНО преди 12 години
Не се е срещал с никакви мафиоти и не е покровителствал покойния Мишо Бирата да си произвежда нелегално бира. Не се познава с Пашата и не са рекетирали на времето. НЕ, НЕ, И ПАК НЕ !!!!ТИКВАТА Е НЕВИННА РЕПИЧКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
173
4
 
15
 
! Отговори
iuy преди 12 години
Писна ми от тоя Бойко и Цвъко немога вече да ги гледам тях и техните оправдания .Съжелявам че такива ни управляват.Прекрасен народ сме в прекрасна страна обачи ниможахме да попаднем на управляващи направо ми е мъка.А тези последните вече закопаха народа от всякаде
172
3
 
10
 
! Отговори
Цецоспринта преди 12 години
Не се е срещал Б . с руския мафиот а мафота се е срешнал с Б. Така че няма какво да се коментира или да се говорят празни приказки.
171
3
 
6
 
! Отговори
Фейсбук преди 12 години
"Аз НЕ гласувах за ГЕРБ!"В коментарите на стената да се пише само за кое населено място става дума и нищо друго!Броячът ще бъде най красноречивият коментар!
170
11
 
1
 
! Отговори
До 186 преди 12 години
3 години от както не са на власт комунистите, но 30 год. ще им плащаме за далаверите
169
3
 
7
 
! Отговори
дядо преди 12 години
мутри във "версаче"
168
2
 
13
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Тоя Цветанов да не спи с Борисов , че да знае и то така категорично срещал ли се е Борисов с мафията или не е?
167
3
 
8
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Цялата тази политическа пасмина е деградирала и омаскарена,крайно време е да ги изчистим от там където сме ги сложили,както правят днес ромънците.Този коктейл от политическа тиня и разбойнически ескременти да бъде дълбоко заровен и да забравим за неприятната миризма за ВИНАГИ !!!!!
166
9
 
3
 
! Отговори
Обичам България преди 12 години
На *** им остана само да ревът из форумите. Скоро и това право ще ви отнемем.
165
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама вие какво искате да Ви отговори :)))) да си признае :))) шегувате ли се ? :)
164
3
 
11
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
Абре сляпо куче такова от Бойко по голям комунист имали ,комунистическата партийна книжка все още е във джоба му ама че слепи хора сте, във този парламент имали депутати които да нямат комунистически корени. КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА. Всички служат на мафиотски структури. А снимки със управляващи и опозиция колкото щеш и каква файда като народът е сляп и не ги вижда . Набери във Фейзбук " В сянката на Б.Борисов" и гледай снимки със управляващи и опозиция и други та тогава избери кой е комнист
163
24
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Всички,които пишат против Борисов са ненормални хора без капка акъл в главите Като ви е мъчно за С Станишев,вземете си го в къщи и го дондуркайте.Той и без това за нишо не става.Всички от БСП-БКП не могат да преживеят.че не са на власт и няма да бъдат.Нормалните и мислещи хора не ще го позволят!Дерзайте ГЕРБ - ние сме с Вас!
162
4
 
18
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Тук се съгласих с Цветанов. Да, ББ не се е срещал с Циганов, той е спортувал с него.
161
2
 
9
 
! Отговори
до 171 преди 12 години
Не си измисляй бе смехурко...До края на 2008 имаше още чужди инвестиции и нямаше желаещи да се изнасят.Освен ако не си бил от мераклиите да строят завода за ***...
160
4
 
21
 
! Отговори
истината преди 12 години
рекета идва от държавата защото мутрите са вече държавата и те от друго не разбират освен от рекет Да ни е честит ГЕРБ още една година
159
2
 
21
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
Да руснака се среща с български мафиот
158
3
 
10
 
! Отговори
До 161 преди 12 години
Проблемът е, че за тези 20 години не остана нищо вече за продаване от "властимеющите". И сега вече не ни рекетират мутри, а директно държавата.