Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне

В България се разбира само от уволнения, коментира премиерът
Обновена: 23 яну 2012 14:29 | 23 яну 2012 10:09,
333
Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че до обяд ще поиска оставки на служители от МВР заради недопустимото насилие и грубо отношение към семейството от Мировяне, чийто дом стана обект на "рутинна проверка" заради сигнал за укриване на акцизни стоки.

Министър-председателят се включи изненадващо сутринта в bTV,  за да вземе отношение по скандалния случай.

Според Борисов полицейската операция в Мировяне е водена непрофесионално.

"Още днес ще поискам няколко оставки. Сега чакам министъра (Цветан Цветанов - бел.ред.) да дойде и до обяд ще ги оповестим. Аз не искам да коментирам какви сигнали има, но не може да отиваш и да биеш жена и мъж, които видимо не могат да окажат съпротива. И то 20 души полицаи.

Още по темата

Спокойно могат двама служители на МВР да им връчат документите за проверка и културно да ги придружат до дома им. Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР.

Не можеш да отидеш да кажеш и на бившия военен министър: Ти си престъпник, лягай долу! Има си други начини. За да вярват хората, те трябва да действат по различен начин. Съжалявам, защото от хилядите добри неща, които прави МВР и прокуратурата, от един подобен случай все едно нищо не са работили през годината", заяви Борисов.

Преди два дни по сигнал за контрабанда на цигари барети задържаха пред базара "Илиянци" Петър Начков и съпругата му Малина – от 7 години собственици на магазин за алкохол, кафе, цигари и захарни изделия на базара.

"Ние бяхме спрели пред Илиянци. Полицаите спряха пред колата ни и почнаха да викат. Стъписах се, стрес изживях. Свалиха ме на земята и почнаха да ме бият. Двама или трима човека бяха – не оказах съпротива, те бяха с качулка и не можах да разбера какво става. Ритаха ме, биха ме по главата. Сложиха ми и белезници. Качиха ме в буса и пак ме биха - имам медицинско за нараняванията", разказа днес потърпевшият.

"Мен ме качиха в друга кола, питах какво става, но не ми дадоха обяснение. И на мен ми сложиха белезници, докато караха към дома ни. Взеха ми ключовете от чантата и извършваха обиск в продължение на 2 часа, докато аз стоях отпред. Не ни отговаряха на въпросите", допълни съпругата му Малина.

Според МВР през 2009 г. семейството е било хванато да продава цигари без бандерол. Преди ден шефът на СДВР Валери Йорданов обяви, че за спецакцията имали достоверен сигнал за укриване на акцизни стоки. При операцията обаче бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

Той категорично отрече операцията да има връзка с групата във Facebook срещу премиера, създадена от една от дъщерите на Начкови - "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дъщерята за какво има група във Facebook против Бойко...Защото Бойко им пречи на далаверите ли? Само бой за такива!
188
17
 
5
 
! Отговори
до Смърфиета преди 12 години
Какво значи "недоказано виновни"? През 2009 семейството е било хванато да продава цигари без бандерол. През 2012 същото...Какво искаш, да ги засичат в 5 поредни години и на 6тата да ги арестуват ли? Хайде моля ти се без крокодилски сълзи :-)
187
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
216 значи на тебе не ти прави впечатление, че дъщерята има група в "фейса" дето е против Боко.Много такива съвпадения взеха да стават.Има или некадърност по високите етажи на МВР или целенасочени действия за сплашване.Ама гафовете не са само на една служба в министерството, та да набедим нея в некадърност, а всички служби се о...ха.Това е мерило за главата на министерството.Похватите са мо като на мутрите през деветдесетте.*** с такЪви главатари...те така че е...
186
2
 
23
 
! Отговори
защо ги защитаваме ? преди 12 години
Защото момичето има група в социална мрежа против герб-следва тарашене,арест,сплашванеНали и преди някакви журналисти снимаха на "цвъко" вилите и пак ги търкаляха качулати за "опит за прегазване на някаква бабка в селото! А относно контрабандата- що не търкалят *** продавачи на цигари,ако пуснеш от небето игла върху пазара 90% ще падне върху такъв продавач.......
185
0
 
19
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Премиерът Бойко Борисов обяви, че до обяд ще поиска оставки на служители от МВР заради недопустимото насилие и грубо отношение към семейството от Мировяне, чийто дом стана обект на "рутинна проверка" заради сигнал за укриване на акцизни стоки.Е вече е обед,къде са оставките???
184
2
 
21
 
! Отговори
Смърфиета преди 12 години
Абе аз не разбирам, вие тук *** ли сте дет защитавате бой над недоказано виновни граждани или сте просто бедни дребни зли душици за които щастието означава чуждо нещастие? Или просто си мислите че като си живуркате на социални помощи субсидирани от "смотаняците" опитващи се да правят бизнес в тези мътни води, сте недосегаеми? Я сега деца кажете, кой вкарва в БГ контрабандни стоки? Браво, познахте!
183
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз се чудя, как семейство което продава цигарени изделия, пуши цигари без бандерол? Жалко, че не са открили контрабандните цигари.
182
23
 
6
 
! Отговори
инж. Иванов преди 12 години
През 2009та са хванати да продават цигари без бандерол, явно тогава не са взети адекватни мерки и през 2012 продължават да вършат незаконна дейност! Малко са ги били! Значи аз мога да работя и да се издържам с честен труд, някакви селски тарикати се мислят за богопомазани и гледат да минат все по тънката лайсна! Бой докато им дойде акъла!
181
5
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Видите ли хора какво става - само да скочим и боко кратуната напълва гащите !!!Боко, а кога ще уволниш Цецо *** ?!? Когато ушевите в цялата държава бият невинни, а гледат отстрани как бандитите грабят и убиват, кой трябва да си го отнесе ?!?
180
4
 
8
 
! Отговори
да 202 преди 12 години
*** тя и *** вика, че нищо не ста'а от тебе, па ти пА се репчиш.Разбирател...Тий ЦЦ да те оноди, ти па че се олезиш и че викаш- с презерватив беше...
179
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицаите нали са за това, да бият престъпниците! Аман от демократи, все правата им нарушени!
178
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващия път с РПГ-та и БТР-и
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Озаптяването се извършва от заптиета .
176
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само бой за такива, да се наградят полицаите!
175
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващият път да ги бият повече, да видим пак дали ще се правят на недосегаеми после!
174
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само в България могат да се защитават и съжаляват престъпници! МВР влезли в произволен дом и набили добрите хора! Смях, защо не влязоха в нас, или в съседа?!?! Защото не се занимаваме с контрабандни цигари!
173
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''барети задържаха пред базара "Илиянци" - щом е с качулка значи е барета?!-Така наречените ''червени барети'' са служители на Специализирания отряд за борба с тероризма-СОБТ!,а тука всеки втори милиционер с маска бил ''барета''....
172
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защитавайте престъпниците, ***, после защо се чудите, че синовете ви са завършени ***, а дъщерите ви - шафрантии, които пускат за една водка!
171
2
 
29
 
! Отговори
Не на нас тея преди 12 години
За 5 кутии може, а за 5 апартамента не може!!!!!!Айде де!Не на нас тея ;)
170
2
 
21
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Тия хорица трябва да са благодарни че само са ги били,а не са ги самоубили.Хора,на изборите мислете...