Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне

В България се разбира само от уволнения, коментира премиерът
Обновена: 23 яну 2012 14:29 | 23 яну 2012 10:09,
333
Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че до обяд ще поиска оставки на служители от МВР заради недопустимото насилие и грубо отношение към семейството от Мировяне, чийто дом стана обект на "рутинна проверка" заради сигнал за укриване на акцизни стоки.

Министър-председателят се включи изненадващо сутринта в bTV,  за да вземе отношение по скандалния случай.

Според Борисов полицейската операция в Мировяне е водена непрофесионално.

"Още днес ще поискам няколко оставки. Сега чакам министъра (Цветан Цветанов - бел.ред.) да дойде и до обяд ще ги оповестим. Аз не искам да коментирам какви сигнали има, но не може да отиваш и да биеш жена и мъж, които видимо не могат да окажат съпротива. И то 20 души полицаи.

Още по темата

Спокойно могат двама служители на МВР да им връчат документите за проверка и културно да ги придружат до дома им. Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР.

Не можеш да отидеш да кажеш и на бившия военен министър: Ти си престъпник, лягай долу! Има си други начини. За да вярват хората, те трябва да действат по различен начин. Съжалявам, защото от хилядите добри неща, които прави МВР и прокуратурата, от един подобен случай все едно нищо не са работили през годината", заяви Борисов.

Преди два дни по сигнал за контрабанда на цигари барети задържаха пред базара "Илиянци" Петър Начков и съпругата му Малина – от 7 години собственици на магазин за алкохол, кафе, цигари и захарни изделия на базара.

"Ние бяхме спрели пред Илиянци. Полицаите спряха пред колата ни и почнаха да викат. Стъписах се, стрес изживях. Свалиха ме на земята и почнаха да ме бият. Двама или трима човека бяха – не оказах съпротива, те бяха с качулка и не можах да разбера какво става. Ритаха ме, биха ме по главата. Сложиха ми и белезници. Качиха ме в буса и пак ме биха - имам медицинско за нараняванията", разказа днес потърпевшият.

"Мен ме качиха в друга кола, питах какво става, но не ми дадоха обяснение. И на мен ми сложиха белезници, докато караха към дома ни. Взеха ми ключовете от чантата и извършваха обиск в продължение на 2 часа, докато аз стоях отпред. Не ни отговаряха на въпросите", допълни съпругата му Малина.

Според МВР през 2009 г. семейството е било хванато да продава цигари без бандерол. Преди ден шефът на СДВР Валери Йорданов обяви, че за спецакцията имали достоверен сигнал за укриване на акцизни стоки. При операцията обаче бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

Той категорично отрече операцията да има връзка с групата във Facebook срещу премиера, създадена от една от дъщерите на Начкови - "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питали радио Ереван:Колко Български полицаи са необходими за носенето на 5 кутии цигари?20 по един за всеки ъгъл на кутията!
208
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се бяха разбрали какво да лъжат-30 ли бяха полицаите или 3.
207
1
 
10
 
! Отговори
Perko преди 12 години
Какви оставки??? За такава издънка трябва да се разформирова управлението.И мани гафа със задържането, ами колко хора са се занимавали с това семейство да го разработват, наблюдават и т. н. две седмици. За едното нищо. /И то не само за това е така. Това се чу щото хората не си замълчаха./ За това време ще получат заплати, защото аз съм работил да им ги изкарам. И заплатите и осигуровките и кубинките на краката им. Нека в МВР назначават поне за началници минимум полуинтилигентни х
206
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах по канал 3-нямаха вид на бити-уж бития татко крещеше,не спря близо час.
205
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мировянските контрабандисти кръв пикаят,че полицията им разбута далаверата!
204
3
 
21
 
! Отговори
Наглост без граница преди 12 години
Бойко ами ако бяха намерили контрабандни цигари ГДБОП тогава друга песен щеше да пееш ,щеше да се пъчиш и да ни казваш видите ли защо във страниците на Фейзбук излизат такива групи "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов" тогава щеше да кажеш че, престъпниците създават такива групи във Фейзбук пространството ,но се видя че от тебе по голям престъпник няма. Сега ще уволняваш МВР чиновници все едно че ти и Цветанов не знаехте за тази операция от 20 барети . Дай оставка първо на себе си Мутро вървиси
203
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еваларка, бат'Боко! Вади бухалките от килера, слагай маската, обаждай се на старите авери Пашата, Маргините, Маджо, Тиквата..пардон! и почвайте като в доброто старо време! То и сега е същото, но карай да върви!
202
1
 
7
 
! Отговори
FATEVA преди 12 години
KOI U NAS POSLEDNITE 2.5 GODNI KONTROLIRA KONTRABANDATA NA CIGARITE? KOI VZIMA 2 MILIQRDA OT TQH? OTGOVORA E QSEN, GERB NA4ELO S BORISOV I CVETANOV. ETO ZA6TO SA GI UDARI TEZ HORA ZA6TOTO IM BURKAT V BIZNESA I PARI4KITE. KUDE E POLICIQTA KOGATO NA VSEKI PAZAR *** PRODAVAT CIGARI BEZ BANDEROL> AMI CIGARITE SA NA GERB, POLICIQTA GI PAZI I TOVA E. KAKVO DOKARALI 30 DU6I ZA TEZI PRODAVA4I? CELTA E SPLA6VANE. A I DU6TERQTA PI6E SRE6TU BOJESTVENIQ.NO DA ZNAE BOJESTVENIQ, PALA4INKATA SE OBRU6TA!
201
1
 
21
 
! Отговори
Ицо преди 12 години
Бате взимай мерки, Цецо ти *** на рейтинга!
200
1
 
7
 
! Отговори
Idva Vidov den!! преди 12 години
Triabva da se znae, che aresta e bil za suzdadenoto vuv internet!!nema kakvo da se pravat na dobri i loshi.Sega da vidim dali Tikvenika shte uvolni nekoi ot lakeite.Ili samo shte se napraviat, che gi nakazvat i nishto.No Borisv i Cvetanov trebva da znaiat ako oshte jiveiat s normalna ocenka za situaciata i samite tiah, che kogato doide denia da ne sa u vlastta udara shte e strashen!!Otvsekude shte gi zasudiat i to shte e s osnovanie! Da gi vidim togava ako ne izbegat ot Bularia.
199
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Посланието на Борисов е ясно - АКО НЕ ИСКАТЕ УТРЕ ДА ВИ ПРАТЯ КАЧУЛАТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПИШЕТЕ СРЕЩУ МЕН.Затова и медии и всичко онова което се противи на мутрата бива наказвано по мутренски. ВСИЧКИ НЕГОВИ СЕБЕПОДОБНИ МУТРИ БЯХА ИЗБИТИ. Ние живеем не в нормална държава, не и в бананова република, а в мутренска диктатура, наложена ни от същите тези на които като добермани служеха тези ***.
198
1
 
25
 
! Отговори
Смърфиета до 223 преди 12 години
Виж, това че 2009 са хващани да продават без бандерол е твърдение на МВР. Те все някак трябва да обяснят защо са ги напляскали нали? Друг е въпросът че всички знаем че на Илиенци се продават такива стоки но на база "знаем че се продават" бой не трябва да има защото всички "знаем" че контрабандата винаги се е извършвала със покровителството на всяко досегашно правителство вкл. и настоящото така че от кого да почнем със "шамарите"?
197
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цц Е непоклатим. те са дупи и гЪщи. Само така цецо. в теб ни е надеждата.
196
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той категорично отрече операцията да има връзка с групата във Facebook срещу премиера, създадена от една от дъщерите на Начкови - "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ". ДА БЕ, ДА. ВЕРВАМЕ ТИ.
195
1
 
26
 
! Отговори
медии преди 12 години
Явно имаше осиране, защото бойкомедиите мълчаха 30 часа.
194
0
 
30
 
! Отговори
До затворника 217 преди 12 години
Точно за това става въпрос, а не за изхвъргачките на главната мутра:"Бойко,никой вече не вярва на думи; искат се документи:1. Какво е написано в определението на СРС за досъдебно производство.2.Какви са мотивите на прокурора, издал заповедта за обиск.3.Кой е изадал заповедта за акцията.4.Кой е ръководил групата за задържане и изземване и кой е извършил инструктажа на участниците.5.Кой е бил наблюдаващият прокурор на акцията.6.Кои са поемните лица." Нещо много на юруш и по поръчка от висо
193
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тук май пишат само селски тарикати и престъпници...в нормалните държави полицаите бият доста повече, отколкото тези в България...демокрацията на слободия я обърнахте!
192
0
 
20
 
! Отговори
F преди 12 години
Сите *** о наше село станаха полицай.Колко да са интелегенти щом го рабоят тва
191
2
 
16
 
! Отговори
Смърфиета преди 12 години
И още ино въпросчи. Боко тиквеника що не успокои гражданите че боя няма нищо общо с ФБ групата на дъщеря им??? Или таз част от "грешката" е вярна?
190
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак изиграха "доброто и лошото ченге"а вътрешния министър кога и дали ще се научи най-после да си ръководи сам министерството и да си понася отговорностите като министър и ръководител ?