Трима от СДВР "опират пешкира" за гафа в Мировяне

Оставки няма, а наказанията са: две порицания и едно мъмрене
Обновена: 23 яну 2012 21:48 | 23 яну 2012 17:55,
225
Трима от СДВР "опират пешкира" за гафа в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Цветан Цветанов е подписал заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР.

Дисциплинарните мерки са заради "неупражнен контрол и допуснати неправомерни действия спрямо граждани" по време на проведената полицейска операция в село Мировяне.

МВР шефът прекратява заповедта, с която главен инспектор Красимир Кръстев бе временно назначен на длъжност началник на Второ РПУ.

Още по темата

Главният инспектор е наказан с "Порицание" за срок от шест месеца и е върнат на предишната му длъжност – началник сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в столичното Четвърто РПУ.

Дисциплинарно наказание "Порицание" за срок от една година е наложено и на главен инспектор Борис Митов, началник на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" във Второ РПУ.

Мотивите за подписаната заповед са, че след като е организирал провеждането на полицейската операция, Митов не е упражнил необходимия контрол над подчинените си служители, с което е нарушил длъжностните си задължения.

Наказание "Мъмрене" със срок от три месеца е наложено и на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов.

Мотивите за това са допуснати нарушения при осъществяване на специализираната полицейска операция.

По всяка вероятност колегите са превишили правата си при случая Мировяне, призна вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него действията по тази операция е трябвало да бъдат проведени по друг начин.

Наказанията на Цветанов идват часове, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че чака от вътрешния министър "няколко оставки" за гафа с полицейското насилие над Петър и Малина Начкови в събота пред базара Илиянци.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за преживения ужас Петър Начков и добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега.

По-късно при акцията на МВР в дома им в село Мировяне пък участвали 20 барети, които намерили едва 5 кутии цигари без бандерол.

Това накара днес премиерът Бойко Борисов да заяви: "Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР".

Както е видно обаче – до оставки в МВР не се стигна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
45
 
! Отговори
писна ни преди 12 години
НЕ ВИ ЛИ ПИСНА. МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ- ПОЖАРНИКАР, БИВША МУТРА, ПРОЧЕЛА ЕДНА КНИГА ИЛИ ЗАГЛАВИЕТО Й И НАСТОЯЩ ПОКРОВИТЕЛ, КАКТО И В МИНАЛОТО КОНТРАБАНДИСТ НА ЦИГАРИ И АМФЕТАМИНИ, МИН. НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ- ФИЗКУЛТУРНИК, ШЕФ НА БОП- ФИЗКУЛТУРНИК И КУМ НА МИН. НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ШЕФ НА СГС-СЕМЕЙНА ПРИЯТЕЛКА НА МИН. НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, КОТАРАЦИ И КОТАРАЧКИ, ***-аджии, МУТРИ ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ НА *** МАГИСТРАЛИ, ОГРАБВАЩИ ПАРИТЕ НА СТРОИТЕЛИ, ЖЕПЕЙЦИ И МИНЬОРИ,ПОЛИЦАИ НАСИЛНИЦИ,ЖУРНАЛИСТИ КУ.ВИ
167
0
 
37
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 12 години
...жалка история...и изобщо ПЪЛЕН ПРОВАЛ !!!
166
2
 
12
 
! Отговори
x преди 12 години
Boiko i Cecko taka gi nau4iha na pokaznost i vdigane na pepelak da se vigda 4e ne6to pravqt
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nqma takava dyrjava.a cvetan svetanov e mnogo nagal.nerazbrah samo policiqta sre6u koq prestapnost se bori, 6oto ne e s istinnskata a samo s takiva obiknoveni horica se razpraavqt.a tova semejstvo nepremeno trqbva da stigne do strasburg. Tova ne e normalno i v bqla darjava nemoje da se slu4i,no v BG horata prava nqmat.
164
2
 
4
 
! Отговори
sre6tu teb преди 12 години
Gre6ka priznai si
163
1
 
34
 
! Отговори
qze преди 12 години
ами тези маскираните работят на две места, споделен ресурс са между ченгетата и мафията и понякога се объркват като какви действат в момента - като ченгета или мутри-биячи.
162
0
 
39
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Момчетата,които са завършили полицейски училища, и не са работили граждански професии са расли в саксии.Действията им са като *** управляващ валяк.В тяхното съзнание е насадено,че всички са престъпници.
161
2
 
8
 
! Отговори
angajiran преди 12 години
Gledam i ne Vqrvam na u6ite si..................Ot koq strana si Boiko.
160
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ги накажат я, две порицания и едно мъмрене се бая тежко наказание, треперете грешни полицаи. ВИВА ГРОБ.
159
2
 
9
 
! Отговори
Бренеке преди 12 години
Бойко е прав "Материала ни е такъв".Кадровиците да не приемат само синчета на наши хора,а добре проучени,уравновесени,логично мислещи,добре подготвени по отношение на НК и НПК,да не са алкохолици,да не са натегачи,да не са калпазани,да не са корумпирани...да не са ***,да не си въобразяват,че са хванали Мойсей за джезъла и т.н.
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
interesno za kade e hvanal Ceco Bojko ? che i iavno stiska ot vreme na vreme
157
1
 
24
 
! Отговори
читател преди 12 години
Пак милиционерите се надпреварват кой повече глупости ще каже.Едно (ако е истина) което чух директно от шефа на РУ, на живо със Сашо Диков е, че:"90% от акциите завършват така...." т.е. ефективност 10%, от тях 15-20% достигат до съда, а колко са осъдените?Явно е, че много по-ефтино ще ни излезе, ако цялата тази система се закрие, а разрешат свободно всеки да има оръжие.Сега ясно ли ви е защо не разрешава?Какво ще папкат тези с маските и автоматите?
156
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
въобще не ме учудва акцията, сега ченгета стават най-некадърните *** без шанс за някаква смислена работа, тук там има някои с малко сиво вещество
155
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво стана бе, Бойко? Цветанов нещо ти се е качил на главата. Е, нищо де, всяко зло за добро - така адвокат Марковски ще може да осъди повече хора по веригата, а не само "бушоните".
154
1
 
19
 
! Отговори
а сега преди 12 години
тези хорица като осъдят държавата тоест нас за няколко милиона кой ще ги плаща тия бабаити или пак ние ще им плащаме масрафите
153
0
 
28
 
! Отговори
Нищо ново преди 12 години
Сутрин каже едно,вечер-друго,та 3 години така! Това мяза на шизофрения-от всякъде!!!
152
1
 
17
 
! Отговори
Драмбозов преди 12 години
Абе вий знайте ли , какво е в Камбоджа бе , там за кутия с три презерватива без бандерол Червените кхмери скалпа ти взимат , тука за пет кутии става въпрос , за ***-е-е-е-т!
151
8
 
4
 
! Отговори
ххх преди 12 години
А за тая акция кой ги предупреди тия *** дебели та скриха цигарите?
150
1
 
22
 
! Отговори
До борисов преди 12 години
Къде са оставките бе???? Ти порицание и мъмрене за оставки ли ги имаш?
149
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стига писахте бе *** да ви *** макята дреме му на боко ицвъки за ваще коментари гепандо и да ги обявът за беследно изчезнали