Трима от СДВР "опират пешкира" за гафа в Мировяне

Оставки няма, а наказанията са: две порицания и едно мъмрене
Обновена: 23 яну 2012 21:48 | 23 яну 2012 17:55,
225
Трима от СДВР "опират пешкира" за гафа в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Цветан Цветанов е подписал заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР.

Дисциплинарните мерки са заради "неупражнен контрол и допуснати неправомерни действия спрямо граждани" по време на проведената полицейска операция в село Мировяне.

МВР шефът прекратява заповедта, с която главен инспектор Красимир Кръстев бе временно назначен на длъжност началник на Второ РПУ.

Още по темата

Главният инспектор е наказан с "Порицание" за срок от шест месеца и е върнат на предишната му длъжност – началник сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в столичното Четвърто РПУ.

Дисциплинарно наказание "Порицание" за срок от една година е наложено и на главен инспектор Борис Митов, началник на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" във Второ РПУ.

Мотивите за подписаната заповед са, че след като е организирал провеждането на полицейската операция, Митов не е упражнил необходимия контрол над подчинените си служители, с което е нарушил длъжностните си задължения.

Наказание "Мъмрене" със срок от три месеца е наложено и на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов.

Мотивите за това са допуснати нарушения при осъществяване на специализираната полицейска операция.

По всяка вероятност колегите са превишили правата си при случая Мировяне, призна вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него действията по тази операция е трябвало да бъдат проведени по друг начин.

Наказанията на Цветанов идват часове, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че чака от вътрешния министър "няколко оставки" за гафа с полицейското насилие над Петър и Малина Начкови в събота пред базара Илиянци.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за преживения ужас Петър Начков и добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега.

По-късно при акцията на МВР в дома им в село Мировяне пък участвали 20 барети, които намерили едва 5 кутии цигари без бандерол.

Това накара днес премиерът Бойко Борисов да заяви: "Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР".

Както е видно обаче – до оставки в МВР не се стигна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
15
 
! Отговори
83 преди 12 години
ПАК МИ ЗАМИРИСА НА КУЧЕСКА ПЪРЖОЛА
147
0
 
20
 
! Отговори
Поредният гаф преди 12 години
Определено смятам, че в стремежа си да защити подчинените си, мин.Цветанов върви с/ у себе си. Двайсетина еничари, именувани БОП,се втурват в частен дом, разбиват вратата на къщата, пребиват възрастните стопани, развеждати ги като маймуни с белезници пред дома, за да ги видят съседите, арестуват ги и ги закарват в РПУ. Сетне ги връщат, държат се през цялото време като прасета, а мин.ЦЦ ги оправдава.,вместо да уволни дисциплинарно поне трима полицейски офицери. Разбира се, при тази ситуация всичко това се лепи на неговия гръб. Ако към този груб гаф се добави и случаят Мирослава, където отново БОП-аджии заедно с криминалисти и цялото ръководство на пернишката полиция се надпреварваха кой по-големи глупости да сътвори, мисля, че авторитетът му на вътрешен министър силно олеква и пак наближава времето да му искат оставката.
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците за Осама бяха изпратили по-малко народ бе ?
145
0
 
11
 
! Отговори
112 преди 12 години
ТАНОВ ДА НЕ ЗАЛОВИШ ЦЯЛ МАСТЕРБОКС ЦИГАРИ ПО ПЕТ ПОЛИЦАИ НА КУТИЯ НА ЦВЕТАНОВ НЯМА ДА МУ СТИГНАТ ЧЕНГЕТАТА. ЩЕ ЗАЛАВЯТЕ ПО 30-40 КУТИИ ЗА ТОЛКОВА ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ПОЛИЦАИ.
144
0
 
20
 
! Отговори
Ясно преди 12 години
Пешкира ще опере бай пешо на бариерата,а цвръцо тъпанара и подчинените му полу-човеци,полу-маймуни са чисти! Иначе тиквата бая се канеше пред камерите...тръъъът,боко!
143
5
 
4
 
! Отговори
Икас преди 12 години
Това ще е дереджето в системата им, след като предишния министър Миков е пенсионирал професионалисти по на 45г, а остави 50-60 годишни нагаждачи да търкат бюрата и да пресмятат трудовия си стаж в първа категория и 20-те си заплатки при пенсиониране. Липса на всякакъв професионализъм.
142
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в Кемисол АД, Стара Загора дружество, търгуващо с химически продукти. Премиершата Цветелина Бориславова харчи на година приблизително 1 млн. лева за обзавеждането на гардероба си с най- новите модели на световноизвестни дизайнери. Откакто Бойко Борисов е на власт, Си банк се изстреля до второ място в класацията на банките, които държат парите на държавата. Така че за Бориславова едва ли е проблем да да дава баснословни суми за луксозни парцалки.Според модни експерти, които са проучили гардероба на премиершата, най- евтините й дрехи започват от 1000 лв.До 18-годишната си възраст Цветелина живее с родителите си в чужбина: в САЩ, Индонезия, Румъния и Испания. Завършва руска гимназия в Букурещ. В Румъния започва да следва философия, но след една година прекъсва поради завръщането на семейството ѝ в България. В София продължава следването си в Софийски университет Св. Климент Охридски и завършва философия, английска и испанска филология (с дипломиране в Мадрид). По същото време следва и в УНСС, специалност Международни икономически отношения. Като студентка започва работа в международния отдел на СУ.Владее свирката, достатъчно добре за пенсионери.След завършването на образованието си известно време работи във външнотърговско дружество Инко. После отговаря за Балканите в европейската фирма СПЕА - една от първите в света компании за производство на тестово оборудване за електроника. Впоследствие работи в стопанско обединение Гъвкави автоматизирани производствени системи (ГАПС). През 1989 напуска ГАПС и започва частен бизнес.
141
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а миистъра пак ни лук ял, ни лук мисирал
140
0
 
14
 
! Отговори
Весо-потта преди 12 години
НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ (нас бандюгите)!
139
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВИ *** РАБОТЯТ ВЪВ МВР? ПЪРВО ВОЖДА ДЕТ Е ТРЪГНАЛ СЪС 20 КОМАНДОСИ ,А КАКВО ОСТАВА ЗА ОНЯ ДЕТ ВИКАЛ ,ТРАЙ ***,А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БОРИСОВ ДЕТО ГИ Е ИЗПРАТИЛ,НА ДАЛИ НЕ Е ЗНАЕЛ ЗА ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ
138
0
 
17
 
! Отговори
ЗАЩО???? преди 12 години
Защо нашите партньори от нато не се включиха в операцията с бомбардировки на въпросното семейство??? 5 кутии цигари са това,не е цигара-две,я!
137
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Равносметката-около 30 храбри командоса са участвали в акция за намиране на 5 кутии цигари.Малеее колко опасни били цигарите!Сигурно и на тях по 1 орден "Стара планина" ще им дадат.
136
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА ЛИ ВИКАТ КОТАРАЦИТЕ ???
135
1
 
17
 
! Отговори
Ъъъ, моля ?! преди 12 години
Тиквата днес искаше уволнения ! Какво стана бе !?
134
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
143, не забравяй, че в чантата можа да има всичко - от пистолет до бомба. Полицаят е реагирал правилно, макар в този случай да е трябвало друг, не самия служител на енергото да провери чантата.И на мен ми се случи. 3-*** полицаи ме спират с още един човек. Докато претърсват него, аз стоя в малка конска позиция. Единия полицай ме пази. За тест само са част от секундата го пипнах по гушата и слепоочието, после ръката ми се върна на кръста. И 3-те полицаи бяха потресени.
133
0
 
17
 
! Отговори
Стига бе ! преди 12 години
Какви мъмрения, какви 5 лева ??? Оставки, уволнения, полицай осъден ЕФЕКТИВНО за превишени права ! Това очаква обществото !НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА МАЙМУНИ !
132
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка!министър Цветанов вън от МВР!
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NIE WIEDER GERB!
130
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ей!И по бай Тошово време имаше такива арести за вицове или говорене против властта,но не и с барети и грубости.Обръща човека яката,там имаше значка и тихо и кротко не се чуваше нищо вече за човека.Но такива показни демонстрации в днешно време,това и то в член на ЕС е просто за оставка веднага на министъра.ВЕДНАГА!!!!!
129
2
 
15
 
! Отговори
цикаджии б.б. и цв.ц преди 12 години
МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ БЪРШАТ *** ***, ЗАРАДИ РЕПЛИКАТА С ПЪРЖОЛКИТЕ И ИЗВИНЕНИЯТА КЪМ МВР ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА УБИТОТО МОМИЧЕ.ДЕМЕК ДЕ ВИЖТЕ МЕ КОЛКО СЪМ СПРАВЕДЛИВ И НАКАЗВАМ ЛОШИТЕ ПОЛИЦАИ,КОГАТО СИ ПРЕВИШАТ ПРАВАТА.ОБАЧЕ ВСИЧКО Е ЦИРК. НА МУТРАТА НЕ МУ ПУКА ЗА НИКОГО ОСВЕН ЗА ТЪПИЯ МУ ИМИДЖ.ЦИРКАДЖИИТЕ БОКО И ЦЕЦО СЕ ПОДИГРАХА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ С ВСИЧКИ И СЕ ОПИТАХА ДА НИ НАПРАВЯТ НА МАЙМУНИ.ОЩЕ ПО-ТЪПИЯ ЦВЪК ОСТРА ГРИЖЛИВО ГРАДЕНИЯ ОТ ПЛАТЕНИТЕ *** ИМИДЖ НА НАГЛИЯ БОКО. НЕ ГИ Е СРАМ.