Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне

В България се разбира само от уволнения, коментира премиерът
Обновена: 23 яну 2012 14:29 | 23 яну 2012 10:09,
333
Оставки в МВР заради полицейското насилие в Мировяне
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че до обяд ще поиска оставки на служители от МВР заради недопустимото насилие и грубо отношение към семейството от Мировяне, чийто дом стана обект на "рутинна проверка" заради сигнал за укриване на акцизни стоки.

Министър-председателят се включи изненадващо сутринта в bTV,  за да вземе отношение по скандалния случай.

Според Борисов полицейската операция в Мировяне е водена непрофесионално.

"Още днес ще поискам няколко оставки. Сега чакам министъра (Цветан Цветанов - бел.ред.) да дойде и до обяд ще ги оповестим. Аз не искам да коментирам какви сигнали има, но не може да отиваш и да биеш жена и мъж, които видимо не могат да окажат съпротива. И то 20 души полицаи.

Още по темата

Спокойно могат двама служители на МВР да им връчат документите за проверка и културно да ги придружат до дома им. Понеже в България се разбира само от уволнения, явно това е начинът да се научат как се работи. Аз не искам да оправдавам това семейство, но не е това начинът да се действа при рутинни операции на МВР.

Не можеш да отидеш да кажеш и на бившия военен министър: Ти си престъпник, лягай долу! Има си други начини. За да вярват хората, те трябва да действат по различен начин. Съжалявам, защото от хилядите добри неща, които прави МВР и прокуратурата, от един подобен случай все едно нищо не са работили през годината", заяви Борисов.

Преди два дни по сигнал за контрабанда на цигари барети задържаха пред базара "Илиянци" Петър Начков и съпругата му Малина – от 7 години собственици на магазин за алкохол, кафе, цигари и захарни изделия на базара.

"Ние бяхме спрели пред Илиянци. Полицаите спряха пред колата ни и почнаха да викат. Стъписах се, стрес изживях. Свалиха ме на земята и почнаха да ме бият. Двама или трима човека бяха – не оказах съпротива, те бяха с качулка и не можах да разбера какво става. Ритаха ме, биха ме по главата. Сложиха ми и белезници. Качиха ме в буса и пак ме биха - имам медицинско за нараняванията", разказа днес потърпевшият.

"Мен ме качиха в друга кола, питах какво става, но не ми дадоха обяснение. И на мен ми сложиха белезници, докато караха към дома ни. Взеха ми ключовете от чантата и извършваха обиск в продължение на 2 часа, докато аз стоях отпред. Не ни отговаряха на въпросите", допълни съпругата му Малина.

Според МВР през 2009 г. семейството е било хванато да продава цигари без бандерол. Преди ден шефът на СДВР Валери Йорданов обяви, че за спецакцията имали достоверен сигнал за укриване на акцизни стоки. При операцията обаче бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

Той категорично отрече операцията да има връзка с групата във Facebook срещу премиера, създадена от една от дъщерите на Начкови - "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко обеща оставки, но Цветанов не разрешава. Генералът казва: Слушам Цецо!
288
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спрете да защитавате "невинното семейство". За тях мога с две ръце да потвърдя, че наистина продават контрабандни цигари, но глупаците от БТВ и всички *** журналисти ги изкараха "горките те". Ами замислете се, че след като е имало акция за тях, вероятно е имало защо. Това, че не са могли да им разкрият "склада" и са намерили САМО 5 кутии (но да се зачудиш, защо и те са били в тях) НЕ ги прави НЕВИННИ! Погледнете истината в очите!
287
0
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 12 години
Ehe...sega na semeistvoto vece sa lepnali ''kriminalno proiaveni'', a na ganjovcite v uniforma-drugarsko mumrene...Cestito na pecelivsite...P.S. don Cuci...nesto kato ostavcica??
286
0
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Когато видя оставка на министър ,заради такива изцепки на неговите подчинени , тогава ще повярвам... Сега гледам поредния театър.
285
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пичове, днес от 10:00 часа на Позитано 20 раздават заплати на платените писачи на БСП. Ще има и среща с президент Гоце. Припкайте там и поне 2-3 часа ще ни освободите от присъствието си. Тъкмо ще съберете и повече слюнки и храчки. Дойдем на някой интересен форум да се чуем с познати, а вие, на Кутьо крекалата, вече сте заели позиция и се състезавате с компирите на Ваньо Костов кой по-голяма простотия ще измисли! Ние ви ли писна за 10 лв на ден да блъскате клавишите ?!
284
2
 
9
 
! Отговори
327 преди 12 години
с манупулации и рестрикции - Цветанов е спец в това
283
2
 
9
 
! Отговори
Смърфиета преди 12 години
Искам да попитам нещо. От известно време чета коментарите под статиите и забелязвам че противниците на Герб и Оня *** са в пъти повече от поддръжниците им не само тук но и във останалите медии. Как тогава стана така че спечелиха толкова позиции на изборите за местна власт че даже и онова "нежно" създание Президента и не толкова нежното Вице? Кой по дчволите е гласувал за тях?
282
0
 
1
 
! Отговори
313 преди 12 години
еми видя се как го умее слаганетп по местата, коко не може да говори едно сутринта, следобед да прави друго, и да има претенции да му вярват
281
0
 
1
 
! Отговори
До коко преди 12 години
Коко и по име и по акъл не си нищо повече от един най-обикновен папагал. Не извинявай, не си най-обикновен, ти си Говорящ папагал. И все пак, говорящ или не - папагала си е папагал.
280
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в Кемисол АД, Стара Загора дружество, търгуващо с химически продукти. Премиершата Цветелина Бориславова харчи на година приблизително 1 млн. лева за обзавеждането на гардероба си с най- новите модели на световноизвестни дизайнери. Откакто Бойко Борисов е на власт, Си банк се изстреля до второ място в класацията на банките, които държат парите на държавата. Така че за Бориславова едва ли е проблем да да дава баснословни суми за луксозни парцалки.Според модни експерти, които са проучили гардероба на премиершата, най- евтините й дрехи започват от 1000 лв.До 18-годишната си възраст Цветелина живее с родителите си в чужбина: в САЩ, Индонезия, Румъния и Испания. Завършва руска гимназия в Букурещ. В Румъния започва да следва философия, но след една година прекъсва поради завръщането на семейството ѝ в България. В София продължава следването си в Софийски университет Св. Климент Охридски и завършва философия, английска и испанска филология (с дипломиране в Мадрид). По същото време следва и в УНСС, специалност Международни икономически отношения. Като студентка започва работа в международния отдел на СУ.Владее свирката, достатъчно добре за пенсионери.След завършването на образованието си известно време работи във външнотърговско дружество Инко. После отговаря за Балканите в европейската фирма СПЕА - една от първите в света компании за производство на тестово оборудване за електроника. Впоследствие работи в стопанско обединение Гъвкави автоматизирани производствени системи (ГАПС). През 1989 напуска ГАПС и започва частен бизнес.
279
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
става ясно за пореден път кои са недосегаемите в тая държава
278
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами за пореден път става ясно колко си държи на думата Слънцетооставки, обаче някой друг път трябва вероятно да убият някого показно докато го арестуват може би, за да се сети някой от шефовете да си подаде оставката, макар че и това е много малко вероятно с такова ръководство
277
1
 
9
 
! Отговори
ДО 310 преди 12 години
НЯМААА ОСТАВКИ и няма ДА ИМАААА.То трябва ЕДИН ДА СИ ОТИДЕ и той много добре си ЗНАЕ.
276
0
 
3
 
! Отговори
СТРАХ МЕ Е ДА СИ НАП преди 12 години
АКО ТОВА СА НАКАЗАНИЯ ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ.А И ЦВЕТАНОВ ДА НЕ БИ ДА Е НЕВИНЕН,ТОЙ КАКВО НАКАЗАНИЕ ЩЕ ПОНЕСЕ.ТОЛКОВА МНОГО ГАФОВЕ-А ЧЕТА,ЧЕ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ СИНДИКАТИ ПАК ИМАЛИ НЯКАКВИ НЕДОВОЛСТВА КЪМ М-р ДЯНКОВ.
275
2
 
8
 
! Отговори
ИВАН СОФИЯ преди 12 години
ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА! ВЪН МУТРИТЕ И ЧЕНГЕТАТА ОТ ВЛАСТТА!
274
0
 
5
 
! Отговори
lyka преди 12 години
samo mamrene i poricanie tova se vika yvolnenie izvinavam se na vsi4ki balgari 4e glasyvah za gerb
273
1
 
15
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Поредната пи ар акция на мутрата,видяхме какви са наказанията.
272
2
 
20
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Късно, Боко, мноо късно. Вече си "зад борда" на политическия кораб...Оди ручай асфалтО.
271
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коко, поговорката може успешно да се приложи и спрямо г-да полицаите. "Една мъдрост гласи:Не се страхувай от господаря,а от слугата му." Сещаш ли се, за какво говорим? Ще се сетиш, като опре до теб. Тогава искаме да чуем какво ще кажеш?
270
1
 
9
 
! Отговори
човек преди 12 години
никое насилие няма оправдание особено когато става въпрос за 5 кутии цигари.никой освен съдията няма право да те квалифицира като престъпник.