Борисов нахокал полицаите за провала в Перник и Мировяне

На Цветанов казал, че като ги брани, при него отива цялата тежест
25 яну 2012 17:30,
143
Борисов нахокал полицаите за провала в Перник и Мировяне
Снимка: БТА

Две абсолютно непрофесионални операции на МВР в рамките на една седмица.

Така премиерът Бойко Борисов коментира полицейската операции в Перник, при която пред очите на униформените се самоуби единият заподозрян, и в Мировяне, където семейство се оплака от полицейско насилие.

"Никой няма да търпи и да се качва тази отговорност на политическо ниво. Това се учи в Академията на МВР в Симеоново – как се прави оглед, как се отива на операция, как се задържа опасен, неопасен, стопански, какъвто и да било друг субект", коментира премиерът.

Според него трябва да се търси вина от главния секретар, през директора на СДВР, до началника на районното управление.

Още по темата

"Завчера, като отидох в МВР, много остро ги нахоках и публично ги порицах. Съответните началници там в МВР ги събрах и им казах, че това ще е последното, което считам, че е грешка от тяхна страна. В противен случай ще считам, че е умисъл", обясни още Борисов.

На въпрос, ако и в бъдеще време се получат такива проблеми с предполагаемо полицейско насилие, дали ще поиска оставката на Цветан Цветанов, министър-председателят заяви: "Ако има политическа грешка, винаги съм казвал, че всеки в ГЕРБ носи политическата си отговорност".

Борисов обаче беше категоричен, че министърът не е човекът, който трябва да обучава служителите на реда, защото други са пряко отговорните хора, които получават заплати за работата си в системата на МВР.

"Вие, когато бях главен секретар, при акция да сте питали министър Петканов за нещо?", мотивира се Борисов.

Той казал на МВР шефа, че партията, която проповядва гражданско и европейско развитие на България, не може да бъде свързана с подобни непрофесионално проведени операции.

"На министър Цветанов му казах, че когато се хвърля да ги брани непрекъснато, в края на краищата при него отива цялата тежест и отговорност", добави премиерът. 

"Иначе строим, строим, строим и действаме", смени темата Борисов.

Той провери изпълнението на строителната програма за реализация на „Проекта за разширение на метрото в София”, включен в ОП ”Транспорт”.

Очаква се строителството да завърши няколко месеца предсрочно.

"Първият етап "Младост" - "Цариградско шосе" ще го вържем май-юни най-късно, ще почне да работи, в експлоатация и съответно юни-юли ще правим тестовете тук, така че първи август ще е готово гражданите да го ползват", похвали се Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мутра,само като те видя и съм щастлив че съм мнооого далеко!Хаир да не видиш и ти и избирателите ти,и комунистите!!
90
0
 
0
 
! Отговори
Do 118 преди 12 години
Imenno ako im poglednem imu6testvoto na sergei4o i parvankata i vsi4kite koito bqha na vlast prez poslednite 20 godini sa za zatvora. Edvali e samo ot edna zaplata
89
0
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Крадеца, убиеца и лъжеца няма партийна или идеологическа принадлежност, те са си просто такива и тяхното място е в затвора, а хората, които защитават една или друга идея са за уважение, независимо каква е идеята, за това има идеалисти.
88
0
 
0
 
! Отговори
Do 115 преди 12 години
A tezi sega kakvi sa v tezi vremena po-dobri komunisti taka li? xaxaxaxaxa
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да добавя и аз да съм и аз ще бия сегашните деца, ако ги видя с цигара, но това е друга тема, а ще бия и продавача, който им ги е продал. Пушач съм.
86
0
 
2
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Цитат: "Комунизъм (от латински:mùnis, общ, обществен) е социално и политическо движение, поставящо си за цел създаването на безкласово и бездържавно общество, основано на общата собственост на средствата за производство, свободен достъп до предметите за потреблетие и премахване на наемния труд"Причината да те питам, дали знаеш какво е комунист е точно, за да чуя този отговор, който ми даде. Не бъркай едни "комунисти" от едни други времена с истинската доктрина.
85
1
 
1
 
! Отговори
Do 112 преди 12 години
Sprete da izlizate s tezi nomera 4e ne vsi4ki koito sa protiv gerb ne sa komunisti. Znam kakvi sa komunistite jiveqt na garba na naroda ubivaha hora vzrivqvaha carkvi konclageri imaha v belene. Ba6ta mi e bil bit kato dete az edna cigara ot MILICIONER. Nqma da mi stignat sinovolite da pi6a
84
1
 
5
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
След като можеш да напишеш БСП правилно на кирилица, не е лошо да пишеш и останалото на кирилица и по възможност без 4-ки и 6-ци.
83
1
 
2
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Защо хората, които смятат, че нещо което се прави в момента не е както трябва да са комунисти, защо смяташ, че тези хора просто не искат да станат нещата по-добре и че не виждат грешки. Безгрешни хора няма и най-добрият управник ще прави грешки, но ако има кой да му ги казва и се вслуша, а после и потърси как да се поправи, то той ще е наистина добър управник. И още един въпрос, знаеш ли какво е комунизъм и какво означава, знаеш ли за какво точно се борят комунистите?
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Zaradi БСП e vsi4ko lo6o v tazi darjava.
81
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Познайте КОЙ е нагласил ЦЯЛАТА постановка с Полицейското насилие? и после ГЕРБ тва - ГЕРБ онова...
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samo kolko komunisti ima tuka. Ma4no li vi e za parvankata pla4e ti li si no6tem? xaxaxaxaxaxaxa
79
1
 
4
 
! Отговори
Raytchev преди 12 години
Нахокал ги - как ли пък не !Та и децата знаят ,че той ги е пратил !!!
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата е пълна пародия :)
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОВА Е ДЪРЖАВАТА БОЙКАРИЯ, КЪДЕТО МАФИЯТА СЕ КАЗВА ПАРЛАМЕНТ, СЪД ИЛИ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, КЪДЕТО ОХРАНИТЕЛИТЕ СА ПРЕМИЕРИ А ПРЕМИЕРИТЕ МУТРИ. В БОЙКАРИЯ КОЛКОТО СИ ПО *** И АЛЧЕН ТОЛКОВА ПО ВИСОКО СЕ ИЗДИГАШ. ТУК СЪДЪТ ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, А НА ЖЕРТВИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИМ СЕ ИЗВИНЯВАТ. ТУК ИМА ТРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРТИИ: БСП, СДС И ГЕРБ, И ЕДНА ПРОТИВ КОНСТИТУЦИЯТА- ДПС. ДЪРЖАВАТА БОЙКАРИЯ Е В ЕС. ЕС НЕ ЗНАЕ ЗАЩО И ПОЛИТИЦИТЕ В БОЙКАРИЯ СЪЩО. ДОБРЕ ДОШЛИ В БОЙКАРИЯ, ЗЕМЯ НА *** И ЧЕНГЕТА.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
уууууууууу
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече е повече от ясно ,че Цветанов и Дянков носят само негативи за Борисов и ГЕРБ.Ако политическа партия ГЕРБ мисли за следващ мандат,трябва спешно да се оттърве от Цецо Апартамента и Симеон Дянков ***
74
3
 
9
 
! Отговори
пасмина преди 12 години
Всички партии са долна пасмина ,но Герб е над всички и то само за 3 години представяте ли си какви ще станат ако им се даде още един мандат
73
0
 
15
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
А само в понеделник грухтя в бтв-ефир: оставки! ще искам оставки! Едно нещо не е казал и да се е случило, едно! ТИКВА! И как няма да защитава онзи опулен пъпеш, нали ако не го направи, всички си отиват!
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи, който не знае как се задържа стопански субект- да ходи в Симеоново... :D Барабойко, спри се вече! Как ще задържиш стопански субект? Или то това ти е решението за всичко- задържане, арест, а прокуратурата ги пуска, така ли беше