След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията

Изкуствено се правят скандали, за да изместят предишните, каза Иван Костов
Обновена: 25 яну 2012 10:58 | 25 яну 2012 10:56,
141
След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията
Битото семейство Начкови Снимка: Impact Press Group

В първия ден от седмичната си програма политическите сили от опозицията осъдиха действията на полицията в Мировяне и неадекватната според тях реакция на властта на случилото се.

От "Синята коалиция" поискаха държавата да реагира на серията от скандални случаи, предизвикани от неадекватните действия на полицията.

„Имаме пред себе си тактиката на изкуствено повдигане на скандали, които изместват предишните скандали”, коментира в декларация от трибуната на парламента Иван Костов. От десницата припомниха, че отдавна настояват за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Този път обаче сините поискаха категорична реакция от министър-председателя.

„Искаме министър-председателят да дойде в Народното събрание и да каже, че иска оставки. Ние отдавна сме поискали оставката на този министър, да му взима оставката и с тази сага да се приключи”, заяви Костов.

Още по темата

От „Синята коалиция” поискаха главният прокурор да се самосезира по всеки от скандалните случаи, свързани с нахлуване на полицаи в домовете на български граждани. В които според сините има недопустимо нарушаване на човешкото достойнство и на правилата за работа в МВР.

Още по-остро на случилото се реагираха от ДПС. От движението припомниха подобни грешки на полицията и при случаите в Кърджали и Търговище преди месеци.

„Да се определят тези случаи само като полицейско насилие ще е слабо. Създава се усещане, че това е нещо повече от полицейско насилие. Нарушаване на права от представители на силовите структури има във всички държави, включително и в Съединените щати. В момента, в който носителят на политическата власт се разграничи от акта на насилието, то остава само в полето на полицейското насилие. Полицейско насилие, което се ползва с политическо покровителство се превръща в политическо насилие”, категоричен беше заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

От ДПС поискаха извършилите на полицейското насилие да получат своето адекватно наказание, а не просто порицание. И призоваха премиера Борисов да излезе с адекватни решения след последния случай в Мировяне.

„Обръщаме се към премиера, необходими са решителни действия. Бяхме окуражени от адекватната му реакция първоначално, само че първоначалната му реакция не се материализира. Сега някакво порицание ни се поднася като самодостатъчна мярка. Тази некатегоричност на изпълнителната власт крие риска да превърне политическата власт в България в съучастник в процесите на нарушаване на човешките права”, беше категоричен Местан.

Според ДПС след случаите с Кърджали, Търговище и Мировяне чашата е преляла.

От левицата поискаха специална парламентарна комисия, която да провери въз основа на каква информация е стартирана акцията в Мировяне, защо прокуратурата и съдът са дали разрешително за началото й.

„Ако се правим, че не виждаме, ставаме съучастници и виновници. Ако парламентът не забелязва и не реагира на тези действия, значи той не е на висотата на отговорностите на българския народ”, изрази реакцията на левицата Георги Божинов.

„Когато насилието е извършено от властта и липсва разграничаване на политическото ръководство, имаме работа с насилие за политически цели. Имаме случай с една власт, която иска да остане на власт на всяка цена. Ако не реагираме ставаме съучастници”, завърши Божинов.

Представителите на ГЕРБ не пожелаха обаче да вземат думата след изказванията на опозицията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Мировяненасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
7
 
7
 
! Отговори
Въпрос? преди 12 години
След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията!И какво от това?
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приказките за лъжливото овчарче и стомната-следващият път и опозицита няма да ви помогне,ами спрете контрабандата.
79
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка Цветанов!
78
0
 
1
 
! Отговори
от 89 преди 12 години
. Те са като откуп затова, че не ги пазят.. Те са като откуп затова, че не ги АРЕСТУВАТ.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия пак ли си показват нахалните муцуни-да се прибират на село и да чакат НАП-там и семейният адвокат не може да им помогне.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се провери и направи обществено достояние- Какъв е процентът на депутатите, пушещи цигари без бандерол.- Има ли някой полицай /от охраняващите женският пазар/, който да не купува контрабандни цигари от ***. Да не говорим, че част от тях не ги и плащат. Те са като откуп затова, че не ги пазят.
75
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От толкова много преекспониране на съмнителна ситуация от съмнителни хора-опозицията изпадна в смешна и жалка позиция.
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде тия пак тичкат за още изяви-театрали го раздават!
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига драскали платени коментатори от ГЕРБ можело и за 2 цигари ами като *** разграбиха пред очите на полицията цял камион с праскови миналата година това не е ли КРАЖБА защо не реагираха полицаите нали вече се спазват законите не като преди !
72
4
 
3
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
"Опозицията си пази контрабандистите, нормално е това тяхно поведение, нали тези пари пълнят партийните каси."Искрени благодарности. За това, че хубаво ме разсмя, не за друго. И си прав, да знаеш. ГЕРБ държи каналите за дрога, сега искат и на цигарите без бандерол да се наложат. Де го дават тъй? Всяка жаба да си знае гьола.
71
0
 
1
 
! Отговори
Костов преди 12 години
Страхливец !
70
0
 
2
 
! Отговори
krass преди 12 години
Do M21Готин си ! Радвам се като видя коментари като твоя. Ако повече са като теб - ще оправим БГ-то.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
през 2009 ГЕРБ още не бяха стъпали в длъжност когато опозицията да натяква всеки ден за полицейско насилие.
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избрали сме ГЕРБ за да установи равенство на всички пред закона.Няма много или малко кутии цигари-има контрабанда и ние всички видяхме и чухме това.
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опозицията залага на -една лъжа повторена стотици пъти става истина-тук обаче се спънаха,аз не вярвам на Начкови.
66
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За първи път полицията от 20 години защитава интересите на държавата-опозицията не одобрява това-на нея и трябва надупена полиция,подкупен съд-да спазва закона на омертата.Банките -последният и най силен бастион на комунистите,наказват народа си с високи лихви-ще гласувате за ББ а ,като резултат хиляди самоубили се и други кретащи в мизерия и нищета.Ако Дянков успее да ни измъкне от червените лапи,народа ни може да поеме глътка въздух.
65
3
 
12
 
! Отговори
до 777 преди 12 години
Не е тука въпросът до цигарите, но хората се подвеждат лесно. И медиите усърдно помагат.Начков беше кандидат за кмет на последните избори. Изглежда, че доста кирливи ризи на ГЕРБ е извадил на показ. Това е. Пък и щерката пораздухала още малко огънят във фейса. Това, дето го пишат тука - "борба с контрабандата", "мафия" и т.н. то като и видиш поста и разбираш, че поне четвърт от пишещите са платени коментатори.
64
5
 
10
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
Законът е един и трябва да се спазва от всички.Друг е въпроса,защо заради 5 кутийки,както някой по-долу написа,че има цели ТИРове,се прави спецакция...МВРто ми приличат като онези полицаи от френския филм "Такси"-шемети :D :)
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тези от снимката на лицето им личи ,колко са -ЧЕСТНИ
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пуснеш телевизора-опа Начкови,отвориш вестник-пак Начкови,отвориш сайт-Начкови...За какво ви говори това-за медийно затъмнение-каквито са последните мантри на централата на агент Гоце.Ако не друго видяхме опитите на опозицията да свали правителството.Защо на Чочо не са сложили белезници-хиляди питаха-ама как така няма да сложат,хиляди питат ама защо сте сложили белезници на Начкови...Бандитчета и уплашени банкерчета/Дянков ги помоли да си свършат тяхната част от договорката-те му показаха среден