След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията

Изкуствено се правят скандали, за да изместят предишните, каза Иван Костов
Обновена: 25 яну 2012 10:58 | 25 яну 2012 10:56,
141
След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията
Битото семейство Начкови Снимка: Impact Press Group

В първия ден от седмичната си програма политическите сили от опозицията осъдиха действията на полицията в Мировяне и неадекватната според тях реакция на властта на случилото се.

От "Синята коалиция" поискаха държавата да реагира на серията от скандални случаи, предизвикани от неадекватните действия на полицията.

„Имаме пред себе си тактиката на изкуствено повдигане на скандали, които изместват предишните скандали”, коментира в декларация от трибуната на парламента Иван Костов. От десницата припомниха, че отдавна настояват за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Този път обаче сините поискаха категорична реакция от министър-председателя.

„Искаме министър-председателят да дойде в Народното събрание и да каже, че иска оставки. Ние отдавна сме поискали оставката на този министър, да му взима оставката и с тази сага да се приключи”, заяви Костов.

Още по темата

От „Синята коалиция” поискаха главният прокурор да се самосезира по всеки от скандалните случаи, свързани с нахлуване на полицаи в домовете на български граждани. В които според сините има недопустимо нарушаване на човешкото достойнство и на правилата за работа в МВР.

Още по-остро на случилото се реагираха от ДПС. От движението припомниха подобни грешки на полицията и при случаите в Кърджали и Търговище преди месеци.

„Да се определят тези случаи само като полицейско насилие ще е слабо. Създава се усещане, че това е нещо повече от полицейско насилие. Нарушаване на права от представители на силовите структури има във всички държави, включително и в Съединените щати. В момента, в който носителят на политическата власт се разграничи от акта на насилието, то остава само в полето на полицейското насилие. Полицейско насилие, което се ползва с политическо покровителство се превръща в политическо насилие”, категоричен беше заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

От ДПС поискаха извършилите на полицейското насилие да получат своето адекватно наказание, а не просто порицание. И призоваха премиера Борисов да излезе с адекватни решения след последния случай в Мировяне.

„Обръщаме се към премиера, необходими са решителни действия. Бяхме окуражени от адекватната му реакция първоначално, само че първоначалната му реакция не се материализира. Сега някакво порицание ни се поднася като самодостатъчна мярка. Тази некатегоричност на изпълнителната власт крие риска да превърне политическата власт в България в съучастник в процесите на нарушаване на човешките права”, беше категоричен Местан.

Според ДПС след случаите с Кърджали, Търговище и Мировяне чашата е преляла.

От левицата поискаха специална парламентарна комисия, която да провери въз основа на каква информация е стартирана акцията в Мировяне, защо прокуратурата и съдът са дали разрешително за началото й.

„Ако се правим, че не виждаме, ставаме съучастници и виновници. Ако парламентът не забелязва и не реагира на тези действия, значи той не е на висотата на отговорностите на българския народ”, изрази реакцията на левицата Георги Божинов.

„Когато насилието е извършено от властта и липсва разграничаване на политическото ръководство, имаме работа с насилие за политически цели. Имаме случай с една власт, която иска да остане на власт на всяка цена. Ако не реагираме ставаме съучастници”, завърши Божинов.

Представителите на ГЕРБ не пожелаха обаче да вземат думата след изказванията на опозицията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Мировяненасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой плати на тия от снимката, за да пищят толкова...това се питам аз. Явно полицията много пречи някому и акциите срещу нея следват една след друга.
40
6
 
8
 
! Отговори
Антигерб преди 12 години
А тук можете да видите как в залата бе освиркан ББ.Колкото пъти се споменеше името му толкова бе освиркван.Какво да правиш - НАРОДНА ЛЮБОВyoutube/watch?v=69vOh3HjQzA
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте кого защитава опозицията,ама много пушили цигари без бандерол-да но това е престъпление изобщо не ги съжалявам-нямат вид на тормозени!
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много пошла постановка е тази. Само много глупавите се връзват на подобни малоумщини.
37
13
 
9
 
! Отговори
krass преди 12 години
Тези комунистически мутанти от едно котило,наричащи себе си опозиция,всъщност са мафията в БГ-то.Това го знае всеки гражданин.Именно за това при последните 5-6 гласувания се гласува по този начин - срещу мутантите на БКП. И сега тези отвратяги,наричащи себе си опозиция,искат да махнат министър,които скапва техните престъпни структури. Килъри,Октоподи,Банкери и всякаква друга ***. Да,който е престъпник ще яде бой и ще се самоубива.Това ми се иска да разчитам последните послания идващи от случващото се.При положение,че съдебната система буквално закриля престъпниците,трябва да дават уроци на престъпниците. Писна ми от изказвания за морал от най големите престъпнирси,като на Костов например. Призовавам властта в лицето на премиер и президент да действат по същия начин и да намерят време да дадат отговор на гнусните мутанти-престъпници,наричащи себе си опозиционери
36
11
 
9
 
! Отговори
mm преди 12 години
Кое от тия три прасенца е бито...аз на снимката бит човек не виждам. Виждам само три охранени селяка които са продавали контрабандна стока.
35
9
 
11
 
! Отговори
сис преди 12 години
Виж ги само,дебели,нагли,свикнали да крадат.И най лесно е като не им се получават нещата да се изкарат жертви!!
34
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опозициата да каже кой финансира щедрите изяви на фамилията по телевизиите?
33
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
naftata 2,70 toka +10% - jivota ni stava vse po-skapan
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички,които защитават народната милиция-пардон полиция и оплюващи сем.Начкови им пожелавам среднощно посещение на двайсетина нинджи да ги проснат на пода,да им сложат нежни гривнички-така наречените белезници и да опитат вкуса на кубинките,па макар и по погрешка да са ги посетили!Хайде останете си със здраве и ако имате желание може, да го споделите дали ви е било приятно!
31
9
 
9
 
! Отговори
умствена бедност преди 12 години
Цецо Лажецо е под границата за умствена бедност.
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави са от опозицията. Какво са направили от ГЕРБ, че да ги аплодира човек.Нали имаха два приоритета. Борба с престъпността и магистралите. Зае тия магистрали думи нямам. Проглушиха ни ушите, а километри построени нови НЯМА. Само тия на Люлин. На ремонт на пътища, построени преди 50 и повече години, се режат ленти. СМЯХ. Винаги при всички правителства, това са си били рутинни ремонтни дейности.А, борбата с/у престъпността е пълен провал. КАКВИ ОБЕЩАНИЯ БЯХА. Така ще бъде със Станишев, с Доган, с Масларова. Хората очакваха справедливо възмездие. Имаше надежда. А то се започна с операции с някакви екзотични имена, арести, обвинения... Лично аз тогава бях във възторг - най-после ще се оправим.КЪДЕ СА ОСЪДЕНИТЕ? Къде е Доган, къде е Масларова? Къде са Наглите и всички други? Арестува не по доказана вина, а просто защото предполагат, че може и да е направил нещо еди-кой си. Да попитам герберите КАКВО ПОЛЕЗНО НАПРАВИ ГЕРБ ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА????Полезното е, че построи една зала, от която наистина имаше нужда.ДРУГО НИЩО! Нито една реформа не доведе до край. Нито пенсионната, нито здравнота, нито никоя.И не само МВР, цялото правителство е пълен провал.
29
3
 
9
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
*** ти си *** бе.По твоята логика Фидосова к'во е направила та е такава?А на Боко тиквата врата по-тънък ли е?Да си стискаш акнето и да си мериш приказките бе пикльо.
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледай българино по Нешънил Геогрофик документалните серии "наркотици"ЕООД -за да видите как действа американската полиция и по точно щатските шерифи по сигнал за продажба на дрога !Как се разбиват врати ,каксе тръшкат по земята жени ,мъже по къси *** и пр., като там липсва недоразумението в правния мир ,което обаче го има в Бг и се нарича -поемно лице при влизане в чужд имот !А тия шопари от снимката и щетите от една свалена плексигласова преграда на врата искат да им плати някой ?!?!
27
10
 
7
 
! Отговори
до опозицийката преди 12 години
Цецо си върши ---работата ,а вие се осрах.е!
26
10
 
14
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Цвъки е най-тъпия министър на МВР които сме имали.Нема по-голем *** от тоя ***.
25
10
 
12
 
! Отговори
на снимката преди 12 години
Тези "тънки" вратове не са направени от ---"почтен "----бизнес,има нещо....!Ще поживеем ,и ще видим ,но после ,какво ли ще е ----оправданието ?Всички от селото знаят с какво се занимават -----"УЖ"----невинните !
24
5
 
15
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Иван Костов не трябва една секундичка повече да диша.
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея така като ги гледам, по- скоро ги е била чирпанската градушка
22
3
 
11
 
! Отговори
друго мнение преди 12 години
И аз минах от там ,но мен не ме биха ....имало защо?