След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията

Изкуствено се правят скандали, за да изместят предишните, каза Иван Костов
Обновена: 25 яну 2012 10:58 | 25 яну 2012 10:56,
141
След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията
Битото семейство Начкови Снимка: Impact Press Group

В първия ден от седмичната си програма политическите сили от опозицията осъдиха действията на полицията в Мировяне и неадекватната според тях реакция на властта на случилото се.

От "Синята коалиция" поискаха държавата да реагира на серията от скандални случаи, предизвикани от неадекватните действия на полицията.

„Имаме пред себе си тактиката на изкуствено повдигане на скандали, които изместват предишните скандали”, коментира в декларация от трибуната на парламента Иван Костов. От десницата припомниха, че отдавна настояват за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Този път обаче сините поискаха категорична реакция от министър-председателя.

„Искаме министър-председателят да дойде в Народното събрание и да каже, че иска оставки. Ние отдавна сме поискали оставката на този министър, да му взима оставката и с тази сага да се приключи”, заяви Костов.

Още по темата

От „Синята коалиция” поискаха главният прокурор да се самосезира по всеки от скандалните случаи, свързани с нахлуване на полицаи в домовете на български граждани. В които според сините има недопустимо нарушаване на човешкото достойнство и на правилата за работа в МВР.

Още по-остро на случилото се реагираха от ДПС. От движението припомниха подобни грешки на полицията и при случаите в Кърджали и Търговище преди месеци.

„Да се определят тези случаи само като полицейско насилие ще е слабо. Създава се усещане, че това е нещо повече от полицейско насилие. Нарушаване на права от представители на силовите структури има във всички държави, включително и в Съединените щати. В момента, в който носителят на политическата власт се разграничи от акта на насилието, то остава само в полето на полицейското насилие. Полицейско насилие, което се ползва с политическо покровителство се превръща в политическо насилие”, категоричен беше заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

От ДПС поискаха извършилите на полицейското насилие да получат своето адекватно наказание, а не просто порицание. И призоваха премиера Борисов да излезе с адекватни решения след последния случай в Мировяне.

„Обръщаме се към премиера, необходими са решителни действия. Бяхме окуражени от адекватната му реакция първоначално, само че първоначалната му реакция не се материализира. Сега някакво порицание ни се поднася като самодостатъчна мярка. Тази некатегоричност на изпълнителната власт крие риска да превърне политическата власт в България в съучастник в процесите на нарушаване на човешките права”, беше категоричен Местан.

Според ДПС след случаите с Кърджали, Търговище и Мировяне чашата е преляла.

От левицата поискаха специална парламентарна комисия, която да провери въз основа на каква информация е стартирана акцията в Мировяне, защо прокуратурата и съдът са дали разрешително за началото й.

„Ако се правим, че не виждаме, ставаме съучастници и виновници. Ако парламентът не забелязва и не реагира на тези действия, значи той не е на висотата на отговорностите на българския народ”, изрази реакцията на левицата Георги Божинов.

„Когато насилието е извършено от властта и липсва разграничаване на политическото ръководство, имаме работа с насилие за политически цели. Имаме случай с една власт, която иска да остане на власт на всяка цена. Ако не реагираме ставаме съучастници”, завърши Божинов.

Представителите на ГЕРБ не пожелаха обаче да вземат думата след изказванията на опозицията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Мировяненасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това се превръща в практика -всички бандюги ще почнат да се оплакват от полицейско насилие и така ще изместят фокуса на проблема -вместо да има реално разследване -нещата ще се преекспонират в друга плоскост и както писа тук по долу един човек -тия пак ще си викат на Илиянци -цигари ,цигари!Други ще няма да викат ама ще продават скрито наркотици ,трети ще крадат безнаказано ,четвърти ще мамят -щото в един момент всички са били "жертви " на пол.насилие!
20
5
 
3
 
! Отговори
алоо,опозицийката? преди 12 години
За 20г .,колко пъти се стреляхте помеждуси ,при "акции"...?Последно в...... "Белите брези"!
19
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СПОРЕД ТЕЗИ ТРИМАТА ТРЪТЛЯЦИ ОТ СНИМКАТА МАЛКО СА ГИ БИЛИ! АКО ГИ БЯХА И *** НИКОЙ ОТ ТЯХ НЯМАШЕ ДА СЕ ОПЛАКВА!
18
10
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
"Горките дами"!Сигурно вече са отказали цигарите без бандерол.Все пак има нещо полезно в полицейската акция!
17
12
 
18
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 12 години
ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ
16
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
,,опозицията'' си търси повод да плюя ,дори и муха да убие някой министър,ще му искат оставката.Всичко това се дължи на интелектуалното им безплодие,за това се налага да използват методи от 90-те,т.е. селски самодейци от трупата,срещо дребен хонорар.Иначе,за неподчинение на полицията в демократична америка се стреля
15
11
 
14
 
! Отговори
ник преди 12 години
Хайде Цецо, Чао.
14
10
 
6
 
! Отговори
Asen до13 преди 12 години
Ей *** герберастки,очите ще ти извадя.
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След случая "Мировяне" чашата преля, скочи опозицията.... ДА, И АЗ ТАКА МИСЛЯ... И ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ТИЯ НА СНИМКАТА ТРЯБВА ДА СИ НОСЯТ ВИНАТА ...
12
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 12 години
свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са на изкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстрит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализдма.време е да се откажем от европа,америка и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и китай
11
11
 
4
 
! Отговори
никра преди 12 години
Снимките които им пускат в сайтовете стават все по добри и все по ясно се вижда колко са "неопетнени" тия тримцата:)))) от вчера наистина не мога да спра да се смея как се радват на славата си и как се дуят нагло и врещят:))))
10
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не става въпрос дали са бити до осакатяване, синини, трайни травми и т.н.става въпрос, че наистина в последно време супер много зачестиха своеволията и грешките на полицията. ако нахлуят у вас така как ще се почувствате вие?!има нужда от 1-2 оставки наистина.трябва малко да се пресече това.не защитавам "опозициите" те са *** всички... още повече Костов, който 20 години не спира да ошушква българския народ.. това е лично мое мнение като гражданин..
9
7
 
19
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Коя ли магистрална *** те *** тебе? Сигурно не знае и тя кой е баща ти.
8
34
 
14
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ТОВА СЕМЕЙСТВО .....МАЛКО ЛИ ГИ БИЯТ ПО СВЕТА ...НИКОЙ НЕ ИСКА НИКАКВИ ОСТАВКИ ...БСП И СДС ..ПОНЕЖЕ СА ЕДНО И СЪЩО...ИСКАТ ДА ПРАВЯТ САМО ИНТРИГИ ...ВИЖДА СЕ ОТ САМОЛЕТ
7
14
 
6
 
! Отговори
old smuggler преди 12 години
аз ако съм на ченгетата нема да припаря до тези маймуни....мноо са яки
6
20
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Много хубаво изглеждат дамите след "боя"!Даже са гримирани!И пресконференции дават!
5
19
 
12
 
! Отговори
vini преди 12 години
Само погледнете кои са в упозиция .Хора от които лично аз се срамувам.Спрете с тази пропаганда фалшива господа другари депотати
4
8
 
19
 
! Отговори
Дани преди 12 години
*** полицията. Тя ако така бие, нищо чудно, че всички излизат щастливи от там.
3
15
 
7
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
ОПОЗИЦИЯ???
2
28
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тия хич не изглеждат бити!