Опозицията върти на шиш Цветанов

На преден план излиза вот на недоверие заради полицейското насилие
Обновена: 26 яну 2012 15:07 | 26 яну 2012 10:26,
137
Опозицията върти на шиш Цветанов
След нападки от Цветанов Костов го нарече страхливец. Снимка: БТА

Опозицията се готви за вот на недоверие към правителството заради случаите с полицейско насилие.

Тя настоява да бъдат създадени две анкетни комисии, да бъде изслушан премиера Бойко Борисов и за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Ако тези инициативи бъдат блокирани и продължава агресията срещу опозицията за това, че иска отговори за скандалните случаи, на преден план излиза вот на недоверие, категорични са опозиционните партии в парламента. 

Депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов обвини пред bTV министър Цветанов в това, че умишлено е командировал в чужбина висши служители на МВР, които вчера е трябвало да бъдат изслушани от специална комисия във връзка със случаите в Мировляне и Скравена.

Сред тези служители е и самият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Още по темата

"Уволнения няма след случая с малтретираното семейство в Мировляне. Шефът на Второ РПУ беше с временна заповед, така че преместването му не може да се счита за уволнение", заяви Бакалов.

Депутатът от БСП Ангел Найденов също спомена случая в Мировляне, заедно с убийството на Мирослава от Перник в началото на месеца, както и оплакването на момчетата от Скравена, че са били бити от полицаи.

„Дори да са само тези 3 случая, имаме всички условия да поставим въпроса за политическата отговорност на министъра на вътрешните работи. За съжаление не трябва да забравяме, че има цяла една поредица от подобни случаи в Кърджали, Търговище, Варна и т.н.

Трябва да бъдат подложени на кръстосан разпит от парламента не само Цветан Цветанов и Калин Георгиев , но и премиерът. Тази тема се нуждае от изясняване докрай”, категоричен бе червеният депутат.

Според Христо Бисеров от ДПС основната характеристика на дейността на МВР е бруталността и агресивната некомпетентност, което е прецедент в управлението досега.

„Над това нещо има две шапки. Едната е политическа в лицето на министър и премиер. Премиерът вече се опитва да се разграничи, но се оказва, че не може. Много е голяма зависимостта му от вътрешния министър. Цветанов пък освен политическото ръководство, е поел и професионалното ръководство на МВР, т.е. това ведомство няма реално главен секретар, тъй като Цветанов решава и дърпа конците за всяка акция“, смята Бисеров. 

По думите му другата шапка над МВР е прокурорската, която пазила полицейското насилие.

„Имаме десетки осъдени в Страсбург, но нито един от тях не е изправен на съд от прокуратурата”, заяви Бисеров.

Анастас Анастасов от ГЕРБ от своя страна подчерта, че изразеното от опозицията мнение, че полицейското насилие се толерира от политическа партия, е абсурдно.

„Търсят под вола теле... Пробваха да очернят Борисов, пробваха с Дянков, сега въртят на шиш Цветанов и ще се опитват всячески да го компрометират с политическа цел”, коментира депутатът от управляващото мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
без нерви преди 12 години
Тука икономика няма ,а всички все още живееме,значи една част от нужните пари идват от вьн .Сега парите може и да са малко ,но какво да се прави ,толкова са решили да ни отпуснат, но има и друго ,че Хората от вьн са решили парите които дават да минават през Боико ,значи му имат все още доверие, идеята е че докато те му имат доверие и подкрепят финансово напаните на опозицията каквито и да са по-сила ще бьдат преодоляни.Друго става положението ,ако кранчето бьде врьтнато по някаква причина,както на троината -- следва предаване на властта.Ще ни се нещата да се решават от нас ,ама маи не става така....има избори ,ама пак питаме Онези дали са фалшиви или не,пак от тях зависи.Положението тука зависи от световната конюктура,ако в евро Парламента спечелят социалистите/мнозинство / не вярвам дьлго след това в Бг. да управлява /дясно / правителство.В момента не вярвам в реален опозиционен успех,дори при още по-влошена ситуация
67
3
 
5
 
! Отговори
Гражданин от село преди 12 години
опозицията може да му връткат.... и сини и червени и турски и македонски са от едно котило както се вижда !Да живее Марин за да ги помилва и това е
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не връткат по-бързо че пак краде от картофите бре ?
65
0
 
6
 
! Отговори
До възмутен преди 12 години
Абе ще проверяват ,но тук удариха сериозно на камък-баш когато освидетелствал момчето при доктора имало 15 студенти -стажанти ,та всички подробно са обсъдили и гледали какви следи от "полицейските любезности " имало момчето по тялото
64
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опозицията е смешна и глупава. Защо тоя черен мавър-Костов-, или турците от дпс не кажат нещо за скандалните помилвания на Гоце и Ангел Марин?! Освобождавали са изнасилвачи и убийци, ама явно това за тях не е проблем...
63
1
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 12 години
А на теб каква ти е работата виолетов педале-за теб работа няма ли.Какво търсив в тоя форум .И по-кротко с убидите на червен ,че 96 % от герберите начело с Бойко ,Цецо и Цецка ще ти се разсърдят
62
0
 
5
 
! Отговори
до 57-ми преди 12 години
Дай линк или пост за зимни гуми за камиони,*** такъв :)))
61
3
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Инспекторатът на МВР проверява медицинското удостоверение, издадено от съдебния лекар д-р Атанас Христов на Петер Иванов от Скравена, с което той се оплака от полицейско насилие. Това съобщава днес в."Труд". Това какво е според вас, коментиращите? От къде на къде МВР ще проверява съдебния лекар? Това само по себе си показва вилнеещата милиционерска глупост! Ами да махнем и съдебните лекари тогава най-добре!
60
1
 
5
 
! Отговори
освободител преди 12 години
чичо ми копиталистическата *** много ли е честа бе ненормалник , колко години 100 ли требва да минат та да не са ви виновни комунистите , жалки западни продажни ***
59
1
 
5
 
! Отговори
До пост № 54 преди 12 години
Здравей, авторът на пост 46 отиде до тоалетната.Поръча ми да ти отговоря, че преди две седмици (случая "Витиня"), точно доц. Борисов е казал по всички медии ,че тираджиите били виновни ,тъй като кара с летни гуми. Авторът на 46 не иска да си толкова *** и неосведомен. Той само е пародирал с глупостите на д-р Борисов. Това,че прости момчета като тебе са фенове на инж. Борисов го притеснява. Може би и за това е отишъл до WC. А ти слагай каскета и отивай да сменяш гумите на тировете.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че няма, няма. Той затова е написал да се търсят в хранителните магазини. На това му казват сарказъм.
57
8
 
3
 
! Отговори
Красние педали преди 12 години
Много сте активни в работно време бееее, явно това ви е работата. Гоце и Гея ли ви дават паричките, че сте толкова озлобени. " ПАРТИЗАН ЗА БОЙ СЕ СТЯГАААА, МЯТА ПУШКА НА РАМООО." Лъскайте сабята между всеки два поста и се кефете !!!!
56
0
 
4
 
! Отговори
До Странджата преди 12 години
По-полека бе човек-хората ще прочетат написаното от теб и ще вземат да си оставят къщите незаключени ,о колите с ключовете на таблото.
55
1
 
3
 
! Отговори
ПО-СТРАНДЖАТА преди 12 години
МНОГО МИНУСЧЕТА БЕ БРАТО!!!???
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...въртят на шиш Цветанов и ще се опитват всячески да го компрометират с политическа цел"братче, колко *** трябва да е човек, за да се опитва да компрометира цветанов, независимо от целта.. просто трябва да си ***, за да не виждаш, че цветанов сам се компрометира с всяко отваряне на устата си. *** си, цветанов
53
14
 
8
 
! Отговори
Червени наглеци преди 12 години
Най-добрият комунист е мъртвия комунист. Наглостта червена няма граници. Гледайте и се учете :Над 300 000 са жертвите на комунизма в България!youtube/watch?v=uI0p0nyN3M8&feature=shareБЪЛГАРИНО, ПОМНИ !!!!!!!
52
23
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Алоооооу другарите, не сте ли доволни, че Цветанов пречупи гръбнака на организираната престъпност... - спомнете си "Наглите", "Килърите" и т.н.Няма неразкрито престъпление, няма неразкрит престъпник и това не влизаше във вашите сметки... - да не забравяме, че на бойна линия са и 533 провокатори - слуги на Гоцю и Марин...Не забравяйте, че Цветанов е олицетворение на ГЕРБ и оставката му е немислима - така, че забравете другари...
51
5
 
9
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
сигурно и ти си кацнал тая сутрин на летище софия за първи път та да ти обясня че се правят пътища и метра щото никой до сега не е правил и ако случайно се поразходиш из страната ще видиш разрушенията от близо 70 годишното разграбване.та тези ЗАПОЧНАХА да строят и дано построят за да може следващите чужденци като теб да кажат браво.
50
3
 
8
 
! Отговори
до диляна #37 преди 12 години
мисля че Цветанов е в правилна посока-бе мила,ти знаеш този от Враца,аз зная този от дупница,друг на варна,ми кое му е вярното на посоката бе мила,това е батак,блато,всичко гние и се разлага,няма среда за водни лилии
49
2
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
ти си мн *** явно си ченге разкрит си, и запомни преди да се изхождаш някъде първо провери, да камионите имат зимни гуми набий си го в тъпата картуна