ГЕРБ сами ще си разследват полицейското насилие

Бламираха комисия "Мирослава" и си спретнаха 3 в 1
Обновена: 1 фев 2012 14:55 | 1 фев 2012 13:30,
112
ГЕРБ сами ще си разследват полицейското насилие
Банките на опозицията останаха празни. Снимка: Булфото

На два пъти депутатите от ГЕРБ отхвърлиха предложението на левицата – създаването на временна парламентарна анкетна комисия по случая с убийството на Мирослава от Перник.

Управляващите настояха една комисия да разследва убийството на Мирослава и случаите на полицейско насилие срещу семейството от Мировяне и историята с Иса Бесоолу от ДПС. И в крайна сметка успяха.

Още по темата
При първия вот гласуваха 174 народни представители – „за” бяха 76 народни представители, „против” 19, „въздържали се” – 79 депутати.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов предложи прегласуване и се примоли: "Ако я няма тази комисия и ГЕРБ не отстъпи, ще има яснота, че никой не се интересува от истината и че Народното събрание иска да прикрие истината с телата на народните представители от ГЕРБ и други хора".

"Помислете си, колеги от ГЕРБ, ако не подкрепите това предложение сега, ще има фарс, няма да има комисия", бе категоричен той.

Подкрепете това предложение на левицата, опита се още веднъж да вразуми управляващите Командира, като им подсказа, че ще консумират огромни негативи от решението си.

"Гарантирам ви го с дългия си опит", предупради ги той.

При прегласуването обаче ситуацията не се промени - гласуваха 173 депутати – „за” 76, „против” 25 и 73 „въздържали се” и предложението бе отхвърлено.

Минути по-късно управляващите плюс част от независимите депутати приеха създаването на комисия 3 в 1 (случаите в Перник, Мировяне и Иса Бесоолу), която ще действа един месец.

Тя обаче няма да е на паритетен принцип. Така сега комисията ще оглави човек на ГЕРБ - Красимир Ципов, и ще наброява общо 7 души: Димитър Лазаров, Пламен Нунев, Цветан Сечанов, Емил Радев и Румен Иванов от управляващите и независимият Димитър Колев. Останалите парламентарни групи oт опозицията не предложиха свои представители и напуснаха залата.

При приемането на проекторешението гласуваха 116 народни представители – от които „за” 106, „против” 10, няма „въздържали се”.

Един-единствен депутат от синьо-червената опозиция остана в пленарната зала и гласува „против”. Това бе лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Гласувах "против" това предложение, защото форматът на комисията от ГЕРБ не цели нищо друго, освен замитане и скриване на следите. Комисията ще работи в интерес на ГЕРБ. Имате си мнозинство с вашите независими депутати правете си всичко, защото никой от опозицията няма да участва. С тази бутафория ще понесете последствията", аргументира вота си Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АСТА ла виста гейби
54
0
 
8
 
! Отговори
"Сделка или не& преди 12 години
Герб изиграха своята игра и ще си тръгнат с късмета си от 10 стотинки
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
58Ма много си наясно! Май доста си размазвал:)) А за *** неща се обърни към Дим Дуков в болницата! Все пак е герберски кадър:))) Е! Ако е излезнал от командно дишане де! Много сте се зорили!
52
2
 
2
 
! Отговори
ОООООО преди 12 години
Другаря Сталин е недостижим,войни, концлагери, комунистически партии вкл. и Българската комунистическа партия и нейните така да се каже малки гестаповчета сталинистчета
51
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Идва края на мутрокомунистическата крадлива полицейска хунта ГРОБ.......Граждани,още малко остана и след това ще платят безмилостно за гаврата и геноцида с народа........до стената а след стената......червеи
50
3
 
4
 
! Отговори
за 37 преди 12 години
Те бесепарчетата не ползват тоалетна хартия, а го размазват след голяма нужда да е по хлъзгаво и за смазка при любимите им анални дейности - техните лидери на *** са известни с афинитета си към *** прониквания.
49
0
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Какъв ГЕРБ ,какви червени ,какви 5 лева ,.......в ГЕРБ ---75% са червени ,....ако ме разбра ?От къде се изтърси електорат .....?От комшиите ли ,нали един и същ електорат се върти от 1944г ,до сега ...?
48
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените ревачи, че уж имало полицейското насилие, когато МВР залавяли престъпници са толкова жалки и смешни с подобни твърдения, че вече никой не ги взима насериозно и не обръща внимание на непрекъснатите им измишльотини по всякакъв повод! За съжаление полицията твърде нежно се отнася с тия изверги, а трябва да има полицейско насилие за убийци, изнасилвачи и всякакви други крадци и мошеници, защото съда ги пуска още на следващия ден и ако евентуално ги осъди, ги осъжда условно. По Нова дадоха как заловените телефонни измамници от гр. Левски имат по 4-5 пробации една върху друга, а веднага след първата, щом като не е изтекъл срока й и те са извършили същото престъпление директно трябва да влязат в затвора, а съдиите им дават нови и нови пробации в нарушение на всякакви законови норми. И отгоре на всичко червените демагози повтаряха като папагали, че полицията не може да се справи с престъпността, ами как да се справи като след всяко задържане, престъпника се пуска на свобода. Но след като се видя, че Цветанов е прав като казва: ние ги залавяме те ги пускат и хората го виждат това ежедневно и няма как червените да продължават с тая лъжа, сега измислиха нова и пак нагла лъжа, че уж имало полицейско насилие, защото грубо извили ръцете на няколко престъпника и им ударили по няколко палки, а трябвало първо да ги черпят по кафе и тогава да ги помолят дали нямат нещо против да ги арестуват. Смешен, та чак трагикомичен червен плач!!! Но какво се учудвам: престъпниците винаги са защитавали престъпниците!!! Това е истината!
47
0
 
2
 
! Отговори
дУ 49 преди 12 години
22г,...все ни докарват !Филчев :''Олигарсите /от 1989г.до сега /,командват парада с ....кинти"!Капитализъм ---строят на парите и материалното ,.....бедният никога няма да забогатее ,особено в Бг ,колкото и да скача !ФАКТ!
46
7
 
2
 
! Отговори
И след преди 12 години
изборите пак ще имате работа,червени форумци, защото ГЕРБ ще ги спечели с по-голямо мнозинство.видно от народното одобрение.За сега си мъркайте тук и се радвайте на тъпизмите си :))))))
45
2
 
8
 
! Отговори
Джамбазов преди 12 години
Ей такива като *** герберски в Камбоджа направо ги заравяхме..в добрия смисъл на думата де...
44
0
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
....а буквите от вестника, не го ли нараняват /драскат/,.....по гюдерията?
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле,леле!Къде го има това по света?Може би единствено в Северна Корея!Управляващите като престъпници сами да си издават присъди!
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убедихте ли се , всички гласували за ГЕРБ , до къде ни докарахте!Поне си помислете и следващият път не грешете!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми те откровено си смятат че полицията е собственост на пратията им и квото си искат ще си правят с нея
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
36И кое му е *** на Перник!? Че се "самоубива" главният свидетел, след като е арестува, в процес на обиск и полицаите не знаят, че има регистрирано в МВР оръжие! Много е тъпо ще знаеш!:)
39
3
 
4
 
! Отговори
един лаф! преди 12 години
"Понеже държавата ни се управлява ---22г.от ***,затова конституцията е заприличала на .....ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ"!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
37, как може да си толкова задръстен ? Айде на бидето !
37
1
 
9
 
! Отговори
лелеее,... преди 12 години
...вълкът сам ще си избира ----овцата от кошарата !
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 30 - Това е образец на привържениците на ГЕРБ! "Браво"! По-добре с БСП, отколкото с ГЕРБ!Долу ГЕРБ! Само БСП!