3 часа лакардии – шефове от МВР "осветлиха" случая "Перник"

Накрая депутатите не разбраха как е позволено на Чочо да се самоубие
Обновена: 31 яну 2012 21:33 | 31 яну 2012 19:13,
76
3 часа лакардии – шефове от МВР "осветлиха" случая "Перник"
Шефът на СДВР Валери Йорданов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Снимка: БТА

Повече от три часа продължи извънредното заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, по случайте „Перник“, „Мировяне“ и Скравена“.

На заседанието присъстваха и бяха изслушани министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, директорът на СДРВ Валери Йорданов, директорът на ГДБОП Станимир Флоров.

Заседанието се проведе при закрити врати, а след неговия край членове на комисията, предимно от опозицията, се оплакаха, че по случаите остават повече въпроси, отколкото дадените днес отговори.

Още по темата
"Стана ясно, че самоубилият се Стойчо Стоев-Чочо, когато е направил самопризнания, е записван чрез СРС, законът не позволява такъв начин за ползване на специални разузнавателни средства", заяви депутатът от ДПС Христо Бисеров.

Колегата му от Коалиция за България Михаил Миков каза, че поемните лица са били в коридора, а не в апартамента на Стоев, при условие, че по закон претърсванeто трябва да се извършва пред тях.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов заяви, че самоубийството на Стоев практически скрива реалните извършители на отвличането и убийството на Мирослава.

"На практика няма база, на която да бъде завършено това разследване", добави той.

"Аз се нуждая от време да си подредя нещата в главата. Твърди много беше информацията, аз още премислям отговорите", призна Костов.

Премиерът е прав когато казва: "Слава Богу, че не стана "Белите брези 2", заяви депутатът от левицата и бивш министър на вътрешните работи Михаил Миков.

"Как стана така, че за едно разкрито престъпление няма годни доказателства. Как стана така, че се извършват процесуално-следствени действия в нарушения на закона", зачуди се той.

И тримата депутати посочиха, че не е станало ясно дали полицаите са знаели, че Стоев има оръжия в дома си и защо те не са отнети.

"Трябва анкетна комисия за фактите", каза Миков и добави, че не бива да се прави опит чрез смесване на различни по естеството си случаи да не се стига до истинските факти.

Председателят на вътрешната комисия Анастас Анастасов посочи, че най вероятно ще бъде създадена временна анкетна комисия, която да изясни случая.

На излизане от заседанието МВР шефът Цветан Цветанов обяви пред медиите, че двама служители на ГДБОП са наказани заради смъртта на Стоев, а дисциплинарната проверка спрямо ръководителя на териториалното звено на БОП в Перник, е удължена.

Наказанието за единия от служителите е порицание, а за другия е писмено предупреждение, поясни вицепремиерът.

Цветанов обаче отказа да уточни защо точно двамата са били наказани. Главният секретар на МВР Калин Георгиев също не пожела да обясни каква е причината на двамата служители да бъде наложено наказание.

Попитан дали има достатъчно доказателства за случая в Перник за това кои са извършителите на убийството, вътрешният министър посочи, че наблюдаващият прокурор ще бъде по-конкретен.

В край сметка днес прламентарната вътрешна комисия се съсредоточи върху самоубилия се Чочо, другите два скандални случая с битото от полицаи семейство от Мировяне и за бития с електрошок заподозрян в село Скравена - остават за друг път, освен ако утре парламентът не реши да създаде отделни комисии, за каквито индидикараха днес и от левицата, и от десницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
legion d'etrang преди 12 години
освен двама абсолютни безхаберници и ***, друго не виждам....
64
0
 
1
 
! Отговори
otwyn преди 12 години
Здравейте кукли, Аз вземам чисто 1300 паунда на месец. Тук отношението към нас е като на нормалните хора към *** в България.Мием тоалетни и чинии ближем *** бритиш *** за пари. Удоволствие от работата няма-има само кинти. Факта, че съм с две висши и съм тесен специалист в някаква област не вълнува никой. Това е защото идвам от Мангаландия за тях...Тоя дето се изхвърли с двата апартамента и големите кинти (53 номер) съм сигурен, че е в гр.Трън, безработен, и лъска.Няма ко
63
3
 
1
 
! Отговори
дрън дрън преди 12 години
кучетата си лаят, кервана си върви, ГЕРБ ще спечели и следващите избори, защото никой няма да гласува за комуноидната турска компания, още по-вече за Костов, едничката изненада може да е Кунева, но тя трябва да бяга срещу Цветанов, за да го настигне.Така,че упражнявайте се ,драги червени мечтатели, на някои само това им остана
62
2
 
0
 
! Отговори
georgi-arm.oficer преди 12 години
Kaline ,ne te li e sram da nosi6 zvezdi kato GENERALISIMYS???? Kakvi sa tij lampazi tij zvezdi ima6 po teb 60-70 000 tiyfleka koito samo "rapat" bani4ki v patrylkite ,tiiiiii si se izdokaral kato "ranij Stalin"!!!SVALI GI NE TI OTIVAT.
61
3
 
3
 
! Отговори
глупав народ ей... преди 12 години
Боже опази! Това на снимката са и/или би трябвало най-компетентните и най-добрите полицаи!?!?! Защо ПРИКРИВАТ некадърното ръководство допуснало това. ОТГОВОР: Защото този /мъртвия/ може да проговори и за амфетамините, затова са му "затворили" устата! ... Отивайки в дома му да не знаят, че има ТРИ ЗАКОННИ ОРЪЖИЯ!?! Да не говорим, че като криминален може да се очаква да има и незаконни /защо са му, като МВР му осигурява законни/. От тази некомпетентност можеха да пострадат конвоиращите!? Вредни са
60
2
 
7
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
ха-ха-ха- така трябва. По болшевишки - некомпетентно, неграмотно, просташки и цинично!!! - мъмрене и порицание!?!?! Тази операция да я кръстим - ц.е.ц.к.о.
59
0
 
13
 
! Отговори
от далече преди 12 години
Не знам за вас, ама аз току-що прочетох най-неграмотната статия.
58
3
 
2
 
! Отговори
до-53 преди 12 години
дано се задавиш *** ....предателите напуснаха България а хубавите хора останаха .запомни поговорката 4е хубав 4овек от село не излиза....ти си един нещастен предател на милата ни родина!!!!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В случая има не едно, а няколко процесуални нарушения на закона, които автоматически правят негодни събраните доказателства, ако ги има. Съдът с основание може да ги отхвърли, адвокатите на защитата с кеф ще използват такива нарушения за да защитят сх успех престъпника. Ама тия не могат да работят, без да нарушават закона. Просто никога не са работили по друг начин.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що се правят на глупави и замазват престъплението уж без да искат. За тях май е практика поемните лица да не се допускат до жилището, в което се извършва обиск, а ги държат отвън, за да не се пречкат и да не знаят много-много. Що така се сещам за убийството на сестрите Белнейски? Дето бяха измили труповете с маркучи в моргата, за да не остане кьорава следа от престъплението.
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типичен пример за събиране на доказателства по разните дела през последните години - доказателствата се събират в нарушение на закона, стават негодни за използване от съда, съдът няма право да ги вземе предвид при произнасяне на присъдата - съответно няма право да постанови адекватна присъда... и вследствие на всичко това Цветанов се появява по медиите и изръсва, че съдиите са му виновни, вместо да потърси камъните в своята градина... А може именно той е дал нареждане за тия нарушения...
54
0
 
15
 
! Отговори
do 49 преди 12 години
Калин Георгиев не е кум на ЦЦ! Бъркаш се нещо с оня - Флоров, който е на ГДБОПа.
53
2
 
29
 
! Отговори
hk преди 12 години
Абе ченгета кога ще се научите като се насерете поне да си изтриете ***? Що все някой друг трябва да ви го бърше?
52
0
 
8
 
! Отговори
До Отвън преди 12 години
Сигурен съм , че само си чувал и си мечтаеш за тези неща .Обаче не знаеш , как стават , защото с 3000 паунда можеш само да гледаш през витрината черен хайвер , да се свиваш в някоя хралупа с наем най-малко 500 , да нагъваш говеждо бъкано с хормони , краставици с пестициди , и да плюскаш гранясала сланина , изпратена от вашите на село .
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се позовем на коментара на ...33... ИСТИНАТА !...излиза следната сметкааааа! Членовете на ССБ /съюз на съдиите в България/ само те са около 890! Ако приемем,че всеки от тях,е разгледал по 230 дела за 365 дни, то се получава една цифра от 204 700 дела.За десет години се получава цифрата от 2047000 дела, т.е. една трета от всички хора,включително пеленачетата в РБ трябваше да са по затворите... Тааа ...33...не се изхвърляй! Има ли огън,няма начин да няма и пушек!
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гушите им еднакви! Пеликани го раздават!
49
3
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
2012 година е. Идва видов ден. Не бойте се деца. Комунизмът уж си отивал, пък той с пълна сила се връща. Само не ми е ясно сега ББ главен комисар ли е или "генерал". Като гледам пагоните на Калин Георгиев, май ББ вече не е генерал.
48
2
 
3
 
! Отговори
дедо преди 12 години
кавалджия без дудук
47
25
 
6
 
! Отговори
Отвън преди 12 години
Здравейте кукли!Аз получавам по 3000 паунда на месец - чисто.В моето меню присъства черният хайвер,пушената сьомга,сушито,френски сирена и др. непонятни за вас неща,докато вие, отдавате приоритет на лютеницата,сланината и шкембето - нормално за простолюдието.Аз го пия само с черен етикет,возя се в Хонда Сивик - тайп р и се ширя в 190 кв апартамент,обзаведен със солидна мебел.Имам още един,но съм го отдал на аграри като вас,които ми плащат ежемесечно,което внася още лукс и удобства в живота ми.
46
5
 
24
 
! Отговори
ъкв преди 12 години
Калин орелът с тези звезди къв го дава. Комплексарче.